Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Καθιστικό: Οι 2024 hot τάσεις που θα το απογειώσουν

Οι τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο καθιστικό μας το 2024 είναι ήδη εδώ και τις ξέρουμε. Ανανεώστε το χώρο μας με κινήσεις-κλειδιά.

Στο καθιστικό χτυπάει η καρδιά του σπιτιού μας. Έχει φτιαχτεί για να μας υποδέχεται εμάς κάθε μέρα, τους καλεσμένους μας. Είναι και το πρώτο δωμάτιο του σπιτιού που επιλέγουμε να ανανεώνουμε πιο συχνά από τα υπόλοιπα. Αλλάζουμε υφάσματα, καναπέδες, τραπεζαρία, πολυθρόνες, τραπεζάκια σαλονιού. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την ατελείωτη αναζήτηση άνεσης, χαλάρωσης και στυλ αναζητήσαμε τις κορυφαίες τάσεις του 2024 στα καθιστικά. Ο κύκλος των τάσεων δεν κλείνει ποτέ, από το συνολικό interior design εως και τα χρώματα στους τοίχους, υπάρχει μια σταθερά που δεν αλλάζει ποτέ. Το καθιστικό σας πρέπει να είναι ένας χώρος άνεσης. Η πιο αντιπροσωπευτική περιοχή του σπιτιού, το καθιστικό, όχι μόνο αντικατοπτρίζει το ποιοι είμαστε, αλλά είναι και ο χώρος όπου φιλοξενούμε, ζούμε και περνάμε χρόνο χαλαρώνοντας, μόνοι ή με άλλους.

Τα χρώματα του καθιστικού φέτος είναι έντονα

Το 2024 οι μεγάλοι οίκοι, αλλά και οι μεγάλες εκθέσεις τις οποίες επισκεφτήκαμε προτείνουν να αφήσουμε πίσω τις off white αποχρώσεις στους τοίχους, αλλά και στα έπιπλα και να τολμήσουμε πιο βαθιά χρώματα όπως γήινα καφέ, ζωηρά μοβ, σκούρα κόκκινα, πειραγμένα κίτρινα και πορτοκαλί. Ας αφήσουμε για λίγο πίσω μας τις ουδέτερες ζώνες και ας τολμήσουμε. Ας πειραματιστούμε με τα χρώματα σε βαφές, υφάσματα και αξεσουάρ.

Στο καθιστικό χτυπάει η καρδιά του σπιτιού μας , και εφέτος θα είναι με έντονα χρώματα


Ήσυχη πολυτέλεια και off white backround

To σαλόνι μας θέλουμε να είναι και ήσυχο. Να είναι το απόλυτο καταφύγιο μας. Να μπορούμε να απομονωθούμε σε αυτό είτε μόνοι μας. Είτε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Όσο η ζωή γίνεται πιο δύσκολη, τόσο έχουμε ανάγκη από ένα ησυχαστήριο. Για όλα τα παραπάνω, έχουμε ανάγκη από άνετες καρέκλες, πολυθρόνες, ευέλικτα καθίσματα, αλλά και καναπέδες στους οποίους η άνεση είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

To σαλόνι μας θέλουμε να είναι και ήσυχο με 
Γκρι και λευκό backround για quiet luxury
credit: Unsplash

Το τέλος του μίνιμαλ καθιστικού

Η τάση συνεχίζεται και στα έπιπλα. Δεν μένει μόνο στα χρώματα. Οι σχεδιαστές και οι interior designers μας προτρέπουν να μπλέξουμε διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, να ανακατέψουμε στυλ. Πώς θα το κάνουμε; Να μερικές ιδέες; Συνδυάστε ξύλινα έπιπλα με μάρμαρο. Δοκιμάστε στο καθιστικό σας να υπάρχουν τόσο industrial βιβλιοθήκες όσο και ένας κλασικός μπουφές. Δίπλα στο γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού να υπάρχει και ένα ξύλινο βοηθητικό τραπεζάκι. Παίξτε με τα αξεσουάρ και τα χρώματα, τις ξύλινες επιφάνειες. Τολμήστε με τις επενδύσεις τοίχου. Το παν όμως είναι να πετύχετε την απόλυτη ισορροπία.

Το τέλος του μίνιμαλ καθιστικού , Η τάση συνεχίζεται και στα έπιπλα
Τραπεζάκι σαλονιού MTA 2862, Set.

Με άλλα λόγια, ο μαξιμαλισμός του 2024 αφορά τον τρόπο που αναμιγνύετε και συνδυάζετε με στόχο να εκφράσετε το δικό σας στυλ. Συνδυάσετε γεωμετρικά σχήματα, υφές, prints, μέταλλα και άλλα στο καθιστικό και το σαλόνι σας.

συνδυάστε και τροποποιήστε διαφορετικά υλικά μαζί στα τραπεζάκια σαλονιού της homad
Συνδυάστε πολλά διαφορετικά υλικά μαζί, όπως αυτά τα τραπεζάκια από τη Homad.
Συνδυάσετε γεωμετρικά σχήματα, υφές, prints, μέταλλα και άλλα στο καθιστικό και το σαλόνι σας
Credit: Unsplash

Τα πολυμορφικά έπιπλα δεν λείπουν από το σαλόνι

Πολυθρόνες που γίνονται κρεβάτι ή καναπέδες-κρεβάτι ή καναπέδες με αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και τραπέζια σαλονιού που αλλάζουν μέγεθος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον σε ένα living room. Τα πολυμορφικά έπιπλα αποτελούν μια ευέλικτη και πρακτική επιλογή για τον σύγχρονο σπίτι, συνδυάζοντας τον ύπνο και την αναψυχή με στυλ και λειτουργικότητα. Για αυτό όλο και περισσοτεροι οίκοι και brand συμπεριλαμβάνουν στο roster του πολυθρόνες-κρεβάτι ή καναπέδες-κρεβάτι με υψηλή αισθητική και ποιότητα που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κλασικές παλιότερες επιλογές σε ανάλογα έπιπλα.

Τα πολυμορφικά έπιπλα αποτελούν μια ευέλικτη και πρακτική επιλογή για τον σύγχρονο σπίτι
Πολυμορφικός καναπές Brutus, Homad

Γεμίστε το καθιστικό με πολλά φυτά

Το green living είναι περισσότερο από μια τάση – είναι ένας τρόπος ζωής! Το 2024, το eco design στο living room παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οικολογικά υλικά, στοιχεία, βιώσιμα. Στοιχεία και σχεδιασμός που εμπνέονται από τη φύση βελτιώνουν την ευημερία, αναδεικνύουν τη σύνδεση με τη φύση και ξυπνούν ένα αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον. Η υιοθέτηση αυτής της τάσης μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το να κρατάτε απλώς τα παράθυρα ακάλυπτα για να απολαμβάνετε τη θέα, να συμπεριλαμβάνετε φυτά σε γλάστρες και να είστε περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι στις επιλογές σας στον σχεδιασμό. Μεγάλη τάση και οι “ζωντανοί τοίχοι” με επένδυση από αληθινά φυτά.

ζωντανοί τοίχοι με πραγματικά φυτά
Πράσινος Τοίχος Λειχήνα, Metridis

Απροσδόκητες επενδύσεις στους τοίχους και το δάπεδο κάνουν την εμφάνιση τους στο σαλόνι

Τα πλακάκια κάνουν δυνατό statement το 2024 – από τον τοίχο μέχρι το πάτωμα! Μη φοβηθείτε υπερμεγέθη, πλακάκια μεγάλης κλίμακας με ανάγλυφη υφή, δραματικά μοτίβα, νέες συνθέσεις και απροσδόκητες διατάξεις. Σκοπός να πετύχετε μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και έντονης προσωπικότητας στους χώρους. Επιπλέον, τα πλακάκια δαπέδου και τοίχου μπορούν να αποτελέσουν εξίσου εντυπωσιακό κεντρικό θέμα για την διακόσμηση ενός χώρου, όπως έχουμε συνηθίσει να παίζει μια ταπετσαρία, για παράδειγμα. Δώστε την ευκαιρία σε έναν τοίχο με επένδυση φυσικής πέτρας ή ξύλου να σας αποδείξει πόση ομορφιά έχει το φυσικό υλικό.

επένδυση τοίχων από φυσικά υλικά
Οι επενδύσεις τοίχου με μασίφ ξύλο της ELTOP μεταμορφώνουν τα πάντα

Για περισσότερες τάσεις και νέα για τη διακόσμηση πατήστε εδώ.

Reset Password