Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Peach Fuzz: Αυτό είναι το “Χρώμα του 2024″ από την Pantone

Η όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Χρώμα Pantone της Χρονιάς. Τη ροδακινί απόχρωση Peach Fuzz που μοιάζει να δημιουργήθηκε για να φροντίσει το μυαλό, το σώμα και την καρδιά μας. 

ροδακινί απόχρωση  Peach Fuzz από την Pantone 2024
Το Peach Fuzz είναι το χρώμα της χρονιάς.

Τι συμβολίζει όμως το χρώμα της Pantone για το 2024;

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για απόχρωση που έχει προκύψει από το πορτοκαλί, το ροζ και το μπεζ και η οποία περιγράφεται ως “μια βελούδινη απαλή ροδακινί απόχρωση”.

Στην ουσία, το Peach Fuzz – που αντικαθιστά το “Χρώμα της Χρονιάς” για το 2023 το οποίο ήταν το Viva Magenta – έχει το απαλό χρώμα του ροδάκινου, του γνωστού σε όλους μας φρούτου.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Pantone: “Ελαφρώς αισθησιακό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz (το ακριβές όνομα της απόχρωσης στην παλέτα της εταιρείας) είναι εκείνο το ροδακινί που μπορεί ένα φέρει μια αίσθηση καλοσύνης και τρυφερότητας, μεταδίδοντας ένα μήνυμα φροντίδας και συνεργασίας”. 

Ευαίσθητο αλλά γλυκό και ελαφρύ, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz παραπέμπει σε μια νέα εποχή. Ενώ επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη για φροντίδα είναι επίσης ένα ήσυχα εκλεπτυσμένο και σύγχρονο ροδακινί με μια εντυπωσιακή προσωπικότητα.  Ποιητικό και ρομαντικό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz αντανακλά το παρελθόν. Την ίδια στιγμή όμως έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει και μια σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Το Peach Fuzz ροδακινί είναι το χρώμα της χρονιάς από την Pantone.
Peach Fuzz: Pantone Color of the Year 2024

Γιατί επιλέχθηκε το Peach Fuzz ως το “Χρώμα της Χρονιάς” 2024;

Για τους λόγους που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χρώμα για το 2024, η Pantone αναφέρει: «Με το φετινό “Χρώμα της Χρονιάς” 2024, θέλουμε να δηλώσουμε την προσοχή μας στην κοινότητα και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να ζήσουν. Τους ανθρώπους που αξιολογούν τι είναι σημαντικό. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι μια ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά. Μεταφέρει ένα μήνυμα ενσυναίσθησης. Η ευαισθησία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά», λέει η Laurie Pressman, Αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. «Με αυτη τη φιλοσοφία δουλεύουμε τα τελευταία 25 χρόνια στο πρόγραμμα Pantone Color of the Year. Είμαστε ευγνώμονες που δίνουμε την ευκαιρία σε designers και λάτρεις των χρωμάτων σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για το χρώμα. Τους καλούμε όλους να εμπνευστούν και προβάλουν τη δημιουργικότητά τους στις κοινότητές τους. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή την αποστολή μας για πολλά ακόμη χρόνια», καταλήγει.

Reset Password