Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Ανακαίνιση σπιτιού με ποιοτικά & οικονομικά πατώματα : Επιλογές για κάθε ανάγκη

Ποια πατώματα εσωτερικού χώρου είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο; Ποιες είναι επιλογές και οι νέες τάσεις στα είδη πατώματος; Πού ταιριάζει το ξύλο και πού χρησιμοποιείται το laminate πάτωμα ( λάμινέϊτ ) ή το πάτωμα βινυλίου; Με ποια κριτήρια να επιλέξεις ποιοτικά & οικονομικά πατώματα για κάθε χώρο και τι πρέπει να προσέξεις; Δημιουργήσαμε για εσένα έναν πλήρη οδηγό γα τα πατώματα εσωτερικού χώρου για να επιλέξεις το ιδανικό! Μάθε τα πάντα για τα πιο δημοφιλή είδη πατώματος.

Ανακαίνιση πατώματος : Πλήρης οδηγός για τα πιο δημοφιλή είδη πατώματος

Είναι αλήθεια ότι το πάτωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιφάνεια ενός σπιτιού αλλά και αυτό που κάνει ένα χώρο να ξεχωρίζει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η ανακαίνιση ενός χώρου ξεκινάει πάντα από το δάπεδο. Οι επιλογές σε πατώματα εσωτερικού χώρου είναι πολλές ανάλογα με τις ανάγκες, το χώρο, το κόστος και φυσικά το προσωπικό γούστο. Ξύλινα πατώματα, laminate πάτωμα ( λάμινεϊτ ) ή βυνιλικο δαπεδο, κάθε τύπος πατώματος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Εξετάζουμε μερικές από τις πιο διαχρονικές επιλογές σε πατώματα αλλά και τις νέες τάσεις και είδη πατώματος και απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα.

Συμπλήρωσε την ανακαίνιση του χώρου σου με εντυπωσιακά διακοσμητικά πανελ τοιχου. Πάρε ιδέες από προηγούμενο άρθρο μας.

Ξύλινο δάπεδο : Τα ποιοτικά πατώματα εσωτερικού χώρου με αντοχή & αξιοπιστία

Αδιαμφισβήτητα, το ξύλο αποτελεί την πιο κλασική αλλά και διαχρονική επιλογή. Η ζεστασιά και η αρχοντιά του ξύλινου πατώματος σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αξιοπιστία το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των διακοσμητών εσωτερικών χώρων εδώ και δεκαετίες. Ακόμη και σήμερα το ξύλο αποτελεί συχνή επιλογή όταν αναφερόμαστε σε οικονομική ανακαίνιση σπιτιού και επαγγελματικών χώρων.

Οικονομικά πατώματα Laminate δαπεδα : Τα νέα είδη πατώματος. Πιο οικονομική λύση από τα ξύλινα πατώματα εσωτερικού χώρου και με μεγάλη γκάμα επιλογών.
Η επιλογή πατώματος εσωτερικού χώρου γίνεται πάντα με οδηγό τις ανάγκες. Κάθε τύπος πατώματος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ξύλινα πατώματα: Φυσική ζεστασιά για το σαλόνι & το παιδικό δωμάτιο

Το ξύλο, αποτελεί ιδανική λύση για την ανακαίνιση πατώματος εσωτερικού χώρου του σπιτιού, του γραφείου ή άλλης επιχείρησης. Προσφέρεται τόσο για χώρους υποδοχής όσο και για το καθιστικό – σαλόνι, για την τραπεζαρία και φυσικά για τα υπνοδωμάτια. Το ξύλινο πάτωμα ανακηρύσσεται δε “πρωταθλητής” όταν η ανακαίνιση δαπέδου αφορά παιδικό δωμάτιο καθώς αποτελεί την πιο φυσική και μη τοξική επιλογή. Αναμφισβήτητα, όταν κάνουμε λόγο για ποιοτικά πατώματα, το ξύλο είναι η λέξη κλειδί.

Γιατί είναι το ξύλο τόσο δημοφιλές για τα δάπεδα εσωτερικού χώρου;

Η απάντηση δεν είναι άλλη από την αντοχή. Το ξύλο προσφέρει στιβαρά ποιοτικά πατώματα εσωτερικού χώρου. Το στιβαρό μασίφ ξύλινο πάτωμα αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν το ζητούμενο είναι η αντοχή και διάρκεια ζωής. Αυτό εξάλλου είναι και το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα. Ένα καλά συντηρημένο μασίφ ξύλινο πάτωμα μπορεί να κρατήσει για πολλές δεκαετίες. Με κατάλληλο τρίψιμο και φινίρισμα, αποκτάει λάμψη ξανά και ξανά και γίνεται σαν καινούριο. Και αυτό είναι που καθιστά εν τέλει οικονομική ανακαίνιση πατώματος την επιλογή του ξύλου.

Βέβαια, δεν είναι μόνο η αντοχή που το κατατάσσει πρώτο σε προτιμήσεις. Το ξύλο πέρα από τη ζεστασιά που προσφέρει στο χώρο. Καθότι φυσικό υλικό, είναι από τις πιο ασφαλείς και υγιεινές επιλογές σε δάπεδα.

Ξύλινο πάτωμα. Η πρώτη επιλογή για ανακαίνιση δαπέδου στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο ανάμεσα σε όλα τα είδη πατώματος
Η γοητεία του αυθεντικού ξύλινου πατώματος.

Ξύλινο δάπεδο : Γιατί να το επιλέξω & πώς να το διατηρήσω;

Το κύριο μειονέκτημά στα ποιοτικά πατώματα από μασίφ ξύλο είναι το κόστος, ωστόσο, υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές ξύλινου πατώματος εσωτερικού χώρου με μεγάλο εύρος σε τιμές. Σε συνδυασμό δε με το χρόνο ζωής, μακροπρόθεσμα η απόσβεση είναι σίγουρη και η επιλογή μακροπρόθεσμα οικονομική.

Για να δώσεις μεγαλύτερο χρόνο ζωής στα ξύλινα δάπεδα, δώσε τους τη φροντίδα που τους αξίζει. Μάθε τα πάντα για τη σωστή συντήρηση πατωμάτων εδώ.

Ανακαίνιση με Laminate πατώματα εσωτερικού χώρου : Εύκολη τοποθέτηση & εντυπωσιακές επιλογές σε χρώματα

Το Laminate πάτωμα ήρθε για να μείνει ως μια ποιοτική επιλογή για οικονομική ανακαίνιση πατώματος εσωτερικού χώρου. Τα laminate ( λάμινεϊτ ) ποιοτικά πατώματα κέρδισαν έδαφος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους καθώς προσφέρουν μια φθηνή εναλλακτική και άκρως εντυπωσιακή. Πράγματι, εμφανισιακά τα οικονομικά πατώματα laminate ( λάμινεϊτ ) δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα παραδοσιακά δάπεδα από πλακάκια ή ξύλο. Παράλληλα, αναβαθμίζουν εξίσου την εμφάνιση και την αισθητική του χώρου. Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο αλλά και στο μπάνιο. Βέβαια, αν και τα laminate (λάμινεϊτ ) είναι ανθεκτικά στην υγρασία καλό είναι η τοποθέτηση σε χώρους με διαρροές ή μεγάλα επίπεδα υγρασίας να γίνεται με προσοχή.

Τι είναι τα φθηνά & εντυπωσιακά Laminate οικονομικά πατώματα (Λάμινεϊτ) ;

Στην ουσία, το laminate πάτωμα είναι ανακυκλωμένο ξύλο αποτελούμενο από πεπιεσμένη μοριοσανίδα . Με ειδική επεξεργασία μπορεί να λάβει την όψη όποιου δαπέδου επιθυμούμε, του κλασικού ξύλινου πατώματος. Ή ακόμη και του μαρμάρου, του γρανίτη και άλλων υλικών και πετρωμάτων. Αυτό συμβαίνει χάρη στην τεχνική τεσσάρων στρώσεων με την οποία δημιουργούνται οι laminate μοριοσανίδες. Στην ουσία το οικονομικό laminate πάτωμα αποτελείται από δύο στρώσεις προστατευτικού στρώματος. Συνήθως φτιαγμένα από μείγμα ρητίνης – μελαμίνης και ενός πυρήνα υψηλής πυκνότητας ξύλου HDF. Από πάνω υπάρχει ένα απλικέ φωτογραφικό στρώμα που δίνει την επιθυμητή όψη και τέλος μια διαφανής μεμβράνη που προστατεύει από γρατσουνιές και καθημερινή φθορά.

Ξύλο, Laminate ή βινυλικό δάπεδο ; Ποια η καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή πατώματος εσωτερικού χώρου για ανακαίνιση δαπέδου υπνοδωματίου;
Η ανακαίνιση με laminate πατώματα είναι άκρως εντυπωσιακή και στο χώρο του υπνοδωματίου

Γιατί να επιλέξω laminate οικονομικά πατώματα εσωτερικού χώρου;

Μα φυσικά για ανακαίνιση στα πατώματα με στυλ. Αυτό το είδος πατώματος είναι πιο οικονομικό από τα κλασικά μασίφ ξύλινα πατώματα εσωτερικού χώρου και με εύκολη τοποθέτηση. Μεγάλο πλεονέκτημα των laminate πατωμάτων είναι το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας πάνω από το υπάρχον δάπεδο, μωσαϊκό ή πλακάκι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στην ανακαίνιση δαπέδου. Μεγάλο θετικό είναι επίσης η ευκολία στη συντήρηση. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το βασικό του πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από τη γκάμα επιλογών σε χρώματα και την αισθητική του. Και φυσικά η φθηνή τους τιμή.

Βυνιλικό δάπεδο : Το ιδανικό οικονομικό πάτωμα για χώρους με υγρασία

Τα βυνιλικά πατώματα αναδεικνύονται και αυτά πολύ δημοφιλή χάρη στην προσιτή τους τιμή, την ευκολία εγκατάστασής τους, την ηχομόνωση που προσφέρουν και των λοιπών πλεονεκτημάτων τους. Για το λόγο αυτό, μαζί με τα λαμινειτ αυτά τα είδη πατώματος εσωτερικού χώρου επιλέγονται συχνά για μια οικονομική ανακαίνιση πατώματος. Αντίστοιχα με το laminate πάτωμα, το βυνιλικό πάτωμα μπορεί να μιμηθεί μια τεράστια ποικιλία υλικών δαπέδων. Μάλιστα, η απόδοση της επιθυμητής όψης είναι άκρως ρεαλιστική. Η δυνατότητα τρισδιάστατης 3D εκτύπωσης στις LVT εκδόσεις πολυτελείας αποδίδει την όψη  κάθε υλικού όπως πχ ξύλο, μάρμαρο, πέτρα, πλακάκι κάθε είδους δίχως καμία απολύτως οπτική διαφορά με τα φυσικά υλικά.

Τι είναι το πάτωμα βινυλίου : Υλικά και στρώσεις που προσφέρουν αδιαβροχοποίηση

Το πάτωμα βινυλίου φτιάχνεται και αυτό με τη λογική πολλαπλών στρώσεων υλικών. Όταν συμπιεστούν μεταξύ τους σχηματίζουν ένα αδιάβροχο και ανθεκτικό και μακράς διαρκείας υλικό δαπέδου. Στο εμπόριο κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία από βυνιλικά δαπέδα, με διαφοροποίηση τόσο στην όψη όσο και στον αριθμό και το πάχος των επιστρώσεων. Σανίδες και πλακάκια βινυλίου, φύλλα βινυλίου αλλά και πολυτελείς εκδόσεις LVT βυνιλικών δαπέδων, εγγυώνται εξαιρετική προστασία, δομική σταθερότητα και ποιοτικά πατώματα.

Βυνιλικο δαπεδο : τα  οικονομικά πατώματα βυνιλιου είναι ιδανικά για την υγρασία και δίνουν οικονομική λύση για ανακαίνιση δαπέδου σε μεγάλες επιφάνειες
Είδη πατώματος ιδανικα για μεγάλους χωρους και δωμάτια με υγρασία. Εφαρμογή δαπέδου βυνιλίου

PVC αδιάβροχο οικονομικό πάτωμα βινυλίου : πρακτικό & ανθεκτικό σε κάθε περιβάλλον

Η σύνθεσή του και η περιεκτικότητά τους σε PVC το καθιστά αδιάβροχο και ιδανικό για κάθε χώρο, ακόμη και για δωμάτια με υγρασία. Όλες οι μορφές δαπέδων βυνιλιου έχουν άψογη εφαρμογή σε μπάνιο, κουζίνα, υπόγεια αλλά και στα λοιπά δωμάτια. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει λόγω της PVC αδιαβροχοποίησής τους. Επιπλέον, το πάτωμα βυνιλιου είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στους λεκέδες και τις γρατσουνιές και μπορεί να λειτουργήσει ηχομωνωτικά. Αυτό γίνεται χάρη στην ενσωμάτωση ηχοαποροφητικου υποστρώματος αφρού που έχει αυτός ο τύπος πατώματος.

Βυνιλικό ποιοτικό & πάτωμα LVT : Η συνθετική επιλογή στην ανακαίνιση πατώματος, με αντοχή

Ταυτόχρονα, οι ενισχυμένες πολυτελείς LVT εκδόσεις σε βυνιλικό δάπεδο δίνουν λύση για ποιοτικά πατώματα. Έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 ετών και εξαιρετικά μεγάλη ανθεκτικότητα στη φθορά. Είναι ιδανικά για μπάνια και κουζίνες. Προσφέρουν επίσης πλούσια σχέδια που μπορούν να αναβαθμίσουν τον χώρο με οικονομικά πατώματα.

Οικονομικά πατώματα με ρολά βινυλίου : Η απλή και φθηνή επιλογή για DIY κατασκευές και ανακαίνιση πατώματος

Τέλος, η πιο οικονομική εκδοχή βυνιλικού δαπέδου, δηλαδή τα φύλλα ρολά βινυλίου μπορούν να απλωθούν με μια κίνηση. Και αυτό χάρη στην οικονομική τιμή και την ευκολία χρήσης τους. Τα ρολά βινυλίου είναι η πρώτη επιλογή σε πάτωμα βινυλίου για DIY κατασκευές και οικονομική ανακαίνιση πατώματος.

Δείτε περισσότερα είδη πατώματος και επιλογές σε Πατώματα εδώ.

Reset Password