Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Πάγκοι Κουζίνας: Μαγειρεύοντας με τα υλικά που υπόσχονται πιο…νόστιμα αποτελέσματα 

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο-αρχηγείο για ένα σπίτι. Οι πάγκοι κουζίνας είναι αυτό που τη χαρακτηρίζουν, που διαμορφώνουν το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργήσουμε. Γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ενημερωμένοι για τα υλικά, τα χρώματα και τα σχέδια τους. Οι πάγκοι κουζίνας με τους οποίους θα επιλέξετε να εξοπλίσετε το σπίτι σας επιβάλλεται να είναι από τα πιο κατάλληλα υλικά για τη σωστή αντοχή, στα πιο πρακτικά σχέδια, αλλά και στην σωστή τιμή για εσάς.

Η κουζίνα αποτελεί ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας για κάθε σπίτι. Οι πάγκοι κουζίνας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και προσφέρουν καλαισθησία και πρακτικότητα στο σπίτι.

Ακολουθούν μικρά, αλλά και μεγαλύτερα μυστικά για να ενημερωθείτε για όλα όσα χρειάζεστε για τον πάγκο της κουζίνας σας.

Πάγκος Κουζίνας TRUESCALE 3480 σε απομίμηση γρανίτη, ELTOP

 

Πάγκοι κουζίνας από HPL

Είναι πάγκοι κουζίνας από laminate υψηλής πίεσης. Ένα υλικό ανώτερης ποιότητας που παράλληλα είναι εύχρηστο, ενώ χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή απέναντι σε διάφορες συνθήκες όπως θερμότητα, υγρασία, κρούση, χάραξη. Αυτό που κάνει αυτό το υλικό για πάγκους κουζίνας να ξεχωρίζει είναι ότι μπορούν να παραχθούν σε πολλές υφές και να δημιουργήσουν “οπτικές” απομίμησης φυσικών υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο, τσιμέντο. Δηλαδή, μπορείτε να επιλέξετε πάγκους κουζίνας από HPL με εφέ μάρμαρου ή ξύλου ακόμα και μετάλλου ή πέτρας δίνοντας στη κουζίνα σας τον χαρακτήρα και το στυλ που εσείς θέλετε. Στα πλεονεκτήματα του είναι επίσης και η τιμή του. Είναι από τα πιο προσιτά υλικά για πάγκους κουζίνας.

Πάγκος HPL 12L απομίμηση μαρμάρου, Alfa Wood

Πάγκοι κουζίνας compact

Οι πάγκοι κουζίνας compact φτιάχνονται φαινολικά φύλλα βακελίτη σε 12mm πάχος. Οι ιδιότητες τους είναι τέτοιες που υπόσχονται ότι μπορούν να αντέξουν ακόμα και στις πιο δύσκολες και σκληρές συνθήκες. Διακρίνονται για την πυραντοχή τους και τις υδροφοβικές ιδιότητες, ενώ θα εκτιμήσετε και τον εύκολο καθαρισμό. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι δεν είναι φιλικό στην ανάπτυξη μικροοργανισμών, ενώ η σύσταση του είναι αντιβακτηριδιακή και απόλυτα κατάλληλη όταν έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Επίσης λόγω ειδικών φίλτρων και ρητινών δεν αποχρωματίζεται και έχει ισχυρή αντίσταση στα αποτελέσματα των UV ακτίνων. Τέλος, και οι πάγκοι κουζίνας compact μπορούν να έχουν εφέ και υφές υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο, τσιμέντο και αυτό τους κάνει δημοφιλείς γιατί την ίδια στιγμή που είναι ανθεκτικοί σε δύσκολες συνθήκες μπορούν να προσφέρουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Πάγκος κουζίνας Compact Laminate , ELTOP

Πάγκοι κουζίνας από μασίφ ξύλο

Ζηλευτοί, μοντέρνοι με ένα δικό τους κλασικό τρόπο, στιβαροί και με έναν ρουστίκ χαρακτήρα που αγαπάμε. Στους πάγκους κουζίνας μπορούμε να επιλέξουμε μασίφ ξυλείας δρύς, οξυά, πεύκο άροζο και καρυδιάς. Η επιλογή του ξύλου για τους πάγκους κουζίνας είναι η απόδειξη της στροφής προς τα φυσικά υλικά. Αυτό που χρειάζεται να προσέχουμε στους ξύλινους πάγκους είναι ότι πολλές φορές γίνεται ευαίσθητος στην υγρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να φουσκώνει. Οι ειδικοί θα σας προτείνουν την κατάλληλη φροντίδα ώστε να διατηρήσει την “φυσική” μορφή του.

Πάγκος Κουζίνας από μασίφ ξύλο, ELTOP

Πάγκοι κουζίνας με ομογενείς επιφάνειες (corian)

Το συγκεκριμένο υλικό το βρίσκουμε ως υλικό επένδυσης σε πάγκους κουζίνας, σε νιπτήρες μπάνιου, επενδύσεις τοίχων , έπιπλα και σε άλλες επιφάνειες. Πρόκειται για ένα σύγχρονο προϊόν που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις του design και θεωρείται ως η πιο σύγχρονη και οικολογική πρόταση. Η αντιπορώδης σύσταση του διασφαλίζει την αντιβακτηριακή “προσωπικότητα”, ενώ αποτρέπει να εισέλθουν “μέσα του βρωμιές και υπολείμματα τροφίμων. Η λεία του επιφάνεια το κάνει ιδιαίτερα εύκολο στο καθάρισμα, ενώ πολλοί αγαπούν σε αυτό τη λάμψη του που διαρκεί. Ιδιαίτερα φιλικό αποδεικνύεται και για τους “ειδικούς” και τους κατασκευαστές μιας και μπορεί να στηθεί χωρίς ορατούς αρμούς και ενώσεις, προσφέροντας απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και έκφρασης στο σχεδιασμό. Αν θα έπρεπε να προσάψουμε κάτι στους πάγκους κουζίνας από corian θα ήταν το υψηλό κόστος τους που προσεγγίζει την φυσική πέτρα. Φιλικό προς το περιβάλλον είναι γιατί δεν περιέχει τοξικές ουσίες και είναι 100% ανακυκλώσιμο.

Πάγκος Κουζίνας, Corritop

Πάγκοι κουζίνας από χαλαζία

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν το συγκεκριμένο υλικό. Πρόκειται για ένα υλικό για πάγκους κουζίνας που συνδυάζουν την όψη του φυσικού πετρώματος με υψηλές μηχανικές ιδιότητες. Κύριο συστατικό τους είναι ο χαλαζίας ο οποίος είναι το τέταρτο σκληρότερο ορυκτό του πλανήτη. Μετά το διαμάντι, το κορούνδιο και το ζαφείρι. Η σύνθεση των χαλαζιακών επιφανειών αποτελείται 93% από χαλαζία (διοξείδιο του πυριτίου) και προσεκτικά επιλεγμένες ρητίνες οι οποίες συμπιέζονται σε ανθεκτικές, μη πορώδεις πλάκες που στη συνέχεια υφίστανται ενδελεχή διαδικασία διαλογής και στίλβωσης για το τελικό αποτέλεσμα. Είναι τόσο ισχυρό και “σίγουρο” υλικό που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες τόσο για έναν οικιακό χώρο όσο και για ένα επαγγελματικό.

Χαλαζιακές Επιφάνειες NERO MISTRAL, Coritop

Πάγκοι κουζίνας με κεραμικές επιφάνειες

Στην πραγματικότητα μιλάμε για πηλό. Θα μπορούσε μια κεραμική επιφάνεια να είναι ανθεκτική για πάγκους κουζίνας; Βέβαια είναι η απάντηση. Αρκεί να υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία. Να ψηθεί δηλαδή σε κλίβανο και να φτάσει σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία (1280°C). Η επεξεργασία αυτή τον καθιστά συμπαγή, ισχυρό και ανθεκτικό. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να ταιριάζει με διάφορα στυλ. Μπορεί να συνδυαστεί σε κουζίνες με vintage, intustrial, μοντέρνο ή κλασικό στυλ. Επίσης, οι κεραμικές επιφάνειες έχουν τη δυνατότητα να είναι γυαλιστερές ή ματ, ενώ η ποικιλία δεν λείπει ούτε στα χρώματα και τα σχέδια.

Κεραμική επιφάνεια, Coritop

Μάθετε περισσότερα για τους πάγκους κουζίνας εδώ

Reset Password