Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Τα υλικά στα δάπεδα που θα πρωταγωνιστήσουν

Tα υλικά στα δάπεδα εξελίσσονται συνεχώς για να ανταποκρίνoνται στις νέες τάσεις και να προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες της αγοράς. Πλέον έχουμε στη διάθεση μας φυσικά υλικά, για ξύλινα δάπεδα ρουστίκ υφές και βιώσιμα υλικά. Το μέλλον στα δάπεδα προσφέρει μερικές συναρπαστικές αλλαγές. Τα δάπεδα γενικά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη διακόσμηση ενός σπιτιού, ενός ξενοδοχείου ή ενός επαγγελματικού χώρου ανεξάρτητα από το υλικό δαπέδων τα οποία μπορεί να είναι: Δάπεδα laminate ,  δάπεδα προγυαλισμενα , το κλασικό μασίφ ξύλινο παρκέ , και το δάπεδο βινυλίου.  Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για την επόμενη χρονιά.

Η φυσικότητα του ξύλου στα δάπεδα


Το συμπαγές-βιομηχανικό ξύλο είναι μια δημοφιλής επιλογή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο το φυσικό ξύλο αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητα κυρίως εξαιτίας των πολλών πλεονεκτημάτων του. Τα ξύλινα δάπεδα είναι πιο σταθερό και βιώσιμο από το μασίφ, καθώς μπορείτε να πάρετε πολλές σανίδες ξύλινου δαπέδου μόνο από μία συμπαγή σανίδα. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν φαρδύτερες και μακρύτερες σανίδες και επίσης τη δυνατότητα εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης με πολύ πιο εύκολο τρόπο με ξύλινα δάπεδα.

Δάπεδα

 

Καρυδιά Αμερικής, Dipo

Πάτα play στο βινύλιο

Το βινύλιο ζει τις καλύτερες του στιγμές και κλέβει συνεχώς την λάμψη από το δάπεδο βινυλίου. Δεν είναι να απορεί κανείς μιας οι ιδιότητές του είναι γενναιόδωρες: αδιάβροχο, πιο ανθεκτικό και με υψηλότερη ποιότητα. Η σανίδα πολυτελείας βινυλίου (LVP) είναι πια προσιτή, αλλά και αποτελεί μια ευνοϊκή εναλλακτική λύση από τα παραδοσιακά ξύλινα πατώματα. Και καθώς η τεχνολογία προχωρά, το δάπεδο βινυλίου πλησιάζει όλο και περισσότερο στην εμφάνιση τόσο σε φυσικό ξύλο, όσο και σε πέτρα. Η δυνατότητα του ότι μπορεί να διακοσμηθεί το κάνει επίσης πιο δημοφιλές. Τέλος, μην ξεχνάτε, ότι τα δάπεδα βινυλίου απαιτούν λιγότερη συντήρηση και καθαρίζονται εύκολα.

Δάπεδα

 

Vinyl flooring, The Fabulous group

Το laminate παραμένει hot

Θα συνεχίσουν τα  Δάπεδα laminate την ανοδική πορεία του τα επόμενα χρόνια. Παραμένει ένα low cost υλικό που παραμένει stylish και το οποίο μπορεί να αποτελεί και μια εξίσου υψηλή αισθητικά επιλογή. Για όλα αυτά θα συνεχίζουμε να τα θέλουμε κάτω από τα πόδια μας τα Δάπεδα laminate.

Δάπεδα

 

AlfaFlooring Country Oak, Alfawood.

To υβριδικό σε Δάπεδα


Η τεχνολογία προχωρά, το ίδιο κάνει και η βιομηχανία δαπέδων. Οι υβριδικές σανίδες είναι οι πιο πρόσφατες.. Συνδυάζουν μια λεπτά στρώση ξύλου για να συνεχίσουν με μασίφ υλικό. Οι ειδικοί λένε πως αυτό το δάπεδο είναι ανθεκτικό στο νερό, τις γρατσουνιές και τα χτυπήματα.

Οι φαρδιές σανίδες

Τα τελευταία χρόνια, οι φαρδιές σανίδες βρίσκονται όλο και πιο ψηλά στις λίστες εσωτερικής διακόσμησης. Είναι εδώ για να μείνουν για ακόμη περισσότερο. Γιατί; Γιατί κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Δάπεδα

 

Δάπεδο Laminate HAMILTON OAK AC4, Dipo.

Το ρετρό παρκέ

Ναι, το κλασικό παρκέ επιστρέφει και δεν μένει μόνο στο πάτωμα μας. Είναι σχεδόν ταυτισμένο με την αστική κουλτούρα παλιότερων εποχών, δίνοντας μια ρετρό και vintage αίσθηση σε ένα δωμάτιο. Φυσικά, οι ειδικοί προτείνουν την τοποθέτηση του με πολλά διαφορετικά μοτίβα, όπως ψαροκόκκαλο, ή σιρίτι. Οι interior designer αυτή τη στιγμή μάλιστα τολμούν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας το για να ντύσουν τοίχους ή ακόμα και οροφές.

Δάπεδα

 

AlfaFlooring Dynamic Oak 0305, Alfawood.

Ρουστίκ υφές

Φανταστείτε το πάτωμα σε μια αγγλική εξοχή ή σε μια γαλλική πανσιόν στη Μασσαλία. Υλικά που φαίνονται φθαρμένα γεμάτα αναμνήσεις. Ο λόγος για τα φυσικά “γερασμένα” δάπεδα στα οποία πρωταγωνιστούν οι μικρές αυλακώσεις. Οι κυματισμοί που κάνουν τα δάπεδα να παραμένουν ζωντανά στο κάθε άγγιγμα ή στο κάθε ξυπόλυτο βήμα.

Δάπεδα

 

Homogeneous King, The Fabulous group

Βάψτε το

Το 2021 είδαμε μια αύξηση στα ιδιαίτερα χρώματα στις επιστρώσεις δαπέδων. Η τάση θα κορυφωθεί το 2022. Φανταστείτε, λευκά, μπεζ, γκρι σε διάφορους τόνους ή τολμήστε ακόμα περισσότερα για κάποια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.

Reset Password