Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Παιδικά έπιπλα: ένας δημιουργικός χώρος γεμάτος ασφάλεια, ποιότητα, χρώματα και φυσικά υλικά.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν σε ένα δημιουργικό χώρο γεμάτο ασφάλεια, ποιότητα, χρώμα και πιο φυσικά υλικά. Από το 1983, η ελληνική  εταιρεία Lattas  σχεδιάζει και παράγει   παιδικά έπιπλα από μασίφ ξύλο που αποπνέουν θετική διάθεση και προκαλεί στο παιδί να μεγαλώσει και να εξελιχθεί με ασφάλεια. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των παιδικών επίπλων;

Ο τροχός των χρωμάτων Lattas

Όταν σχεδιάζουμε ένα παιδικό ή νεανικό δωμάτιο, έχουμε στο μυαλό μας χαρούμενα πρόσωπα. Στις σειρές FIT και FOREST επιλέγουμε από μια πλούσια χρωματική παλέτα για τα παιδικά έπιπλα. Τα ζωηρά χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο, το πορτοκαλί προσελκύουν τα μικρά παιδιά. Έτσι, τα επιλέγουμε με τις αποχρώσεις τους για τις καρέκλες, τα προστατευτικά στα κρεβάτια και σε συμπληρωματικά έπιπλα όπως ο καλόγερος. Μπορεί να προσθέσουμε μικρές λεπτομέρειες, όπως άγκυρες και καρδιές, στο κομοδίνο ή το γραφείο. Οι έφηβοι που βιώνουν τη δική τους μετάβαση στην ενηλικίωση, συνήθως προτιμούν πιο γήινα χρώματα, γι’ αυτό υπάρχει η επιλογή μιας πιο σοφιστικέ παλέτας του μπεζ, του καφέ κ.ά.

Κουκέτα από μασίφ ξύλο πεύκου, καλόγερος από κόντρα πλακέ, όλα από την σειρά FIT, Lattas.

Mix & match

Ενδεικτικά, μπορείτε να αναμείξετε πορτοκαλί τόνους με πράσινους στη βιβλιοθήκη ποντάροντας σε θερμά χρώματα ή σε τόνους του παστέλ. Αν πάλι αρέσει στο παιδί κάτι πιο ήρεμο και… marine, υπάρχουν οι αποχρώσεις του μπλε. Αν το επιτρέπει η ηλικία τους, οι μικροί μας φίλοι πρέπει να συμμετέχουν στην επιλογή, γιατί θα μεγαλώσουν σε αυτό το δωμάτιο.

παιδικό δωμάτιο Lattas
Παιδική/νεανική σειρά επίπλων FOREST, Lattas.
Αίσθηση από ξύλο

Οι σειρές των παιδικών και νεανικών επίπλων Lattas είναι η FIT και η FOREST. Ειδικότερα:

  1. Η παιδική σειρά επίπλων FIT παράγεται από μασίφ ξύλο πεύκου, ένα ζεστό υλικό που πρωταγωνιστεί στους σκελετούς των κρεβατιών, στο γραφείο, στα πλαίσια του καναπέ. Την επιμέλεια σχεδιασμού έχει ο Αθανάσιος Καζαντζής.
  2. Η παιδική/νεανική σειρά επίπλων FOREST βασίζεται στο μασίφ ξύλο οξιάς. Από το υλικό αυτό είναι τα πλαίσια του κρεβατιού, ο σκελετός του κομοδίνου και του γραφείου. Τη συλλογή έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Γεωργαράς.
    Και στις δύο σειρές, το κρεβάτι μπορεί να είναι διώροφο ή απλό, να φέρει δεύτερο κρεβάτι με συρόμενο μηχανισμό, να έχει τροχήλατα συρτάρια αποθήκευσης.
παιδικά έπιπλα Lattas, σειρά Forest
Τα πλαίσια του κρεβατιού, ο σκελετός του κομοδίνου και του γραφείου είναι από μασίφ οξιά. Παιδικά έπιπλα FOREST, Lattas.
Ασφάλεια και ηθική

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για τα παιδιά. Τα έπιπλα Lattas δεν έχουν τοξικές επικαλύψεις. Επιπλέον, η εταιρεία συμμορφώνεται με τις πράσινες τακτικές που επιτάσσει η αειφόρος ανάπτυξη. Διαθέτει τα πιστοποιητικά ISO 9001: 2008 και ISO 14001:2004. Ακόμα, η επιλογή του ξύλου, του πιο φιλικού για τη φύση, υλικού, διαθέτει πιστοποιήσεις που εγγυώνται την ορθή διαχείριση των δασών (FSC, PEFC).

Πληροφορίες: Lattas furniture solutions, τηλ.: 22620 31844

παιδικά έπιπλα Lattas
Παιδικά έπιπλα από τη σειρά FIT, Lattas.
Reset Password