Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Iconic awards 2021: Οι νέες τάσεις στο interior design

Δείτε τις δημιουργίες που ξεχώρισαν στα βραβεία ντιζάιν Iconic awards στη Γερμανία. Διαθέτουν καινοτομία, απλότητα και οικολογικά υλικά.

Το ντιζάιν φέρνει λύσεις στις καινούριες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Πλέον μένουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, που μετατρέπεται και σε εργασιακό χώρο. Θέλουμε γραφεία λειτουργικά, υλικά οικολογικά, προϊόντα πολυχρηστικά που δεν χάνουν σε αισθητική. Οι δημιουργίες των σχεδιαστών που συμμετείχαν στα Iconic awards που διοργάνωσε στο τέλος του 2020 το Γερμανικό Συμβούλιο για το ντιζάιν (German Design Council) αποδεικνύουν ότι η διακόσμηση εσωτερικού χώρου κερδίζει πόντους σε καινοτομία, λειτουργικότητα, ποιότητα. Ειδικότερα:

1. Η απλότητα είναι η νέα κανονικότητα

Η παγκόσμια πανδημία έχει στρέψει το ενδιαφέρον μας στην κατοικία. Οι νέες αξίες είναι η διαχρονικότητα και ανθεκτικότητα, η εξοικονόμηση χώρου, η άνεση, τα απλά, χρηστικά αντικείμενα με καθαρές γραμμές. Τέτοιες δημιουργίες που ξεχώρισαν στα Iconic awards 2021 είναι:

Μια ελαφριά, άνετη καρέκλα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, που υιοθετεί τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Καρέκλες Adelle, της Arper: Το κέλυφός τους είναι κατά 80% από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Μια εστία κουζίνας που χωρά σε μικρές γωνιές.

Επαγωγική εστία κουζίνας NikolaTesla Fit της Elica: Μπορεί να ενσωματωθεί σε εστίες πλάτους 60 εκ.

Ένα πολύ λεπτό, κομψό σκελετό καμπίνας του ντους.

Καμπίνα του ντους SX, της εταιρείας Foshan blue sanitary ware Co.

2. Οικολογία

Η οικολογική συνείδηση και η ανάγκη για ένα πιο βιώσιμο μοντέλο παραγωγής καθορίζει και τις νέες τάσεις στο interior design. Αποδέκτης είναι κυρίως οι νεές γενιές που ζητούν πιο οικολογικά υλικά, ενδιαφέρονται για eco-labels και οικολογικές πιστοποιήσεις. Επιπλέον, εμπιστεύονται μικρότερα και εγχώρια brands με κοινωνική εταιρική συνείδηση. Κάποια από τα projects που ξεχώρισαν για την καινοτομία τους στα Iconic awards 2021, στον τομέα διακόμησης εσωτερικού χώρου είναι τα εξής:

Μια ταπετσαρία από 100% ανακυκλωμένα υλικά, που τοποθετείται και απομακρύνεται εύκολα από τον τοίχο. Πλενόμενη και στο πλυντήριο!

Ταπετσαρία τοίχου Onepiece wallcover της Brainstoxx

Μια έξυπνη κεφαλή του ντους για να ελέγχουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα.

Κεφαλή ντους με ψηφιακή οθόνη μέτρησης της κατανάλωσης HANSA ACTIVE JET Digital της εταιρείας HANSA Armaturen
3. Πολυλειτουργικοί χώροι

Η τηλεργασία θα συνεχιστεί όπως φαίνεται και μετά την πανδημία. Ώστόσο, οι περισσότεροι δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι τους για απομόνωση και συγκέντρωση. Οι σχεδιαστές δημιουργούν έπιπλα που προσαρμόζονται στις ανάγκες μας και παραμένουν χρηστικά και για μετά την εργασία: συμβάλουν στη χαλάρωση που επιζητούμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Μερικές από τις δημιουργίες που ξεχώρισαν στα Iconic awards 2021 και αποτελούν τάση στο interior design:

Μια σύνθεση γραφείου που αναδιπλώνεται και αποκτά διαφορετική χρήση. Διατίθεται σε 6 μοντέλα.

Γραφείο Movo της εταιρείας Sobocan d.o.o: Διπλώνει και μετακινείται.

Μια ανθεκτική στο βάρος, βάση οθόνης υπολογιστή για εξοικονόμηση χώρου.

Βάση οθόνης Monitor Halterungen, των Durable Hunke und Jockheim GmbH &Co.

Info: Δείτε όλους του νικητές αλλά και τις δημιουργίες που ξεχώρισαν στα Iconic awards 2021, στο κομμάτι της καινοτομίας στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου.

Δείτε το Daybed που διακρίθηκε στα βραβεία ντιζάιν του Wallpaper

Reset Password