Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Πώς να επιλέξεις σωστά καναπέδες και πολυθρόνες για το καθιστικό

Το Καθιστικό είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Πράγματι, είναι χώρος κοινωνικοποίησης, διασκέδασης και πάνω απ΄ όλα χαλάρωσης και ως τέτοιος οφείλει να διακοσμηθεί. Καναπέδες σαλονιού, γωνιακοί καναπέδες και πολυθρόνες, σκαμπό και πουφ δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον και αναδεικνύουν το στιλ του καθιστικού. Η ιδανική πολυθρόνα δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μαγνητίζει τα βλέμματα. Το ίδιο κι ένας εντυπωσιακός καναπές γωνία ή καναπές κρεβάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και μετατρέπει το σαλόνι σε ένα άκρο χαλαρωτικό και εντυπωσιακό χώρο. Δείτε τα Έπιπλα σαλονιού παρακάτω. 

Η ιδανική πολυθρόνα σαλονιού : Άνεση & κομψό διακοσμητικό statement στα έπιπλα σαλονιού

Η πολυθρόνα ραταν είναι μια απο τις πιο μοντέρνες εκδοχές σε πολυθρόνες σαλονιού. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα έπιπλα και είδη σαλονιού. Ένας καναπές σε γήινα χρώματα θα δώσει χαλαρό ύφος και ήρεμη ατμόσφαιρα.
Πολυθρόνα EGG, SET. Η ιδανικη πολυθρονα για χώρους με γήινα χρώματα.

Η πολυθρόνα είναι από τα βασικότερα έπιπλα σαλονιού που μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου στο καθιστικό. Επίσης, είναι συνυφασμένη με την άνεση και τη χαλάρωση και αποτελεί αγαπημένο “καταφύγιο” μετά από μια δύσκολη ημέρα. Κάποτε , στο παρελθόν οι επιταγές της μόδας στη διακόσμηση απαιτούσαν το τέλειο σετάρισμά της με τους καναπέδες του σαλονιού. Ωστόσο, σήμερα οι σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης στην επίπλωση απαιτούν η πολυθρόνα να αποτελεί ένα ξεχωριστό λειτουργικό κομμάτι. Συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμηση και δημιουργεί ένα statement. Εξάλλου, οι επιλογές είναι ποικίλες. Ποια είναι για εσένα η ιδανική πολυθρόνα; Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά είδη πολυθρόνας που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε χώρο και να δώσουν νέα πνοή στο σαλόνι :

Υφασμάτινη πολυθρόνα :Το ασφαλές κλασικό & άνετο έπιπλο

Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο και εύχρηστο τύπο πολυθρόνας. Είναι ανθεκτικές, καθαρίζονται εύκολα και κυκλοφορούν σε μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων και υφών. Σίγουρα, μια υφασμάτινη πολυθρόνα, αποτελεί ασφαλή επιλογή και ταιριάζει εύκολα με τα υπόλοιπα έπιπλα σαλονιού.

Δερμάτινη πολυθρόνα : Η κομψή και διαχρονική επιλογή για το σαλόνι

Για όσους αναζητούν διαχρονική κομψότητα στα έπιπλα σαλονιού και αντοχή, οι πολυθρόνες από δέρμα είναι μια υπέροχη ιδέα διακόσμησης. Από το κλασικό δερμάτινο μαύρο και καφέ μέχρι το πιο σύγχρονο κονιάκ, μια δερμάτινη πολυθρόνα μπορεί να ταιριάξει με έπιπλα σε κάθε στιλ σαλονιού και με κάθε καναπέ.

Πολυθρόνες Μπουκλέ : έπιπλο εντυπωσιακό & ιδιαίτερο

Η υφή και η απαλότητα του υφάσματος από μόνη της κάνει την πολυθρόνα άκρως εντυπωσιακή. Ήρεμες αποχρώσεις όπως για παράδειγμα το κρεμ και το γκρι ταιριάζουν σε κάθε στιλ σαλονιού ενώ πιο έντονα ζωηρά χρώματα μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα statement στο χώρο.  

Βελούδινη πολυθρόνα : Απαλή πολυτέλεια στο χώρο

Οι βελούδινες πολυθρόνες αποπνέουν κομψότητα και αίσθηση χλιδής. Είναι απαλές στην υφή και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο. Αναμφισβήτητα, αποτελούν ιδανική επιλογή για πολυτελή σαλόνια και ακριβά έπιπλα σαλονιού.

Ρατάν καθίσματα ( Rattan ) : Η ζεστασιά των γήινων αποχρώσεων στον χώρο σου

Οι γήινες αποχρώσεις και το φυσικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ρατάν καθίσματα, δημιουργούν ζεστασιά στο χώρο, χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Επιλέγοντας την Ιδανική Πολυθρόνα: Πως να Συμπληρώσεις τον χώρο σου

Συμβουλή: Η ιδανική πολυθρόνα είναι έπιπλο που θα πρέπει να συμπληρώνει το χώρο και όχι να ασφυκτιά ή να χάνεται μέσα σε αυτόν.  Ένα ευρύχωρο σαλόνι μπορεί να φιλοξενήσει μια επιβλητική ογκώδη πολυθρόνα ενώ ένα μικρό καθιστικό απαιτεί μια πιο “μαζεμένη” εκδοχή της.

Καναπέδες για το καθιστικό : Έπιπλα που αντανακλούν τη συνολική αισθητική του σαλονιού

Καναπεδες  και άλλα επιπλα σαλονιου
Καναπές OSCAR CORNER, Verfolab
Καναπές Καθιστικό Έπιπλο
Hilton Καναπές, Casa Due. Υπέροχος καναπές γωνία.
Γωνιακοι καναπεδες σαλονιού εντάσσονται αρμονικά σε χώρους με σύγχρονη διακόσμηση.
Καναπές Boston, Proteas. Καναπες γωνια με ιδιαίτερη αισθητική.

Όπως κάθε ένα από τα Έπιπλα σαλονιού ή διακοσμητικό στοιχείο, οι καναπέδες στο καθιστικό αντανακλούν την προσωπικότητα και την αισθητική μας. Από τις πιο κλασικές επιλογές καναπέδων μέχρι τις πιο μοντέρνες, στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια, χρώματα και υφές.

Ποιος είναι ο καλύτερος καναπές; Υπάρχουν τόσα πολλά στιλ, τύποι και μεγέθη καναπέ που το “καλύτερο” είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και αναγκών. Η επιλογή του κατάλληλου καναπέ είναι συνυφασμένος με τη χρήση που θέλουμε να του αποδώσουμε αλλά και τις διαστάσεις του σαλονιού. Παρακάτω παραθέτουμε τα βασικά είδη καναπέδων και τις ανάγκες που κάθε ένα από αυτά καλύπτει:

Μικρός διθέσιος καναπές : Η ιδανική επιλογή σε έπιπλα σαλονιού για μικρούς, ατμοσφαιρικούς Χώρους

Ο διθέσιος καναπές αποτελεί την τέλεια λύση για μικρούς, cozy χώρους στο σπίτι ή σε γραφεία. Με τη δυνατότητα να ενσωματώσεις ζεστά χρώματα και εντυπωσιακά μοτίβα, ο διθέσιος καναπές μπορεί να γίνει statement σε κάθε μικρό χώρο. Δώσε έναν πιο ζεστό και προσωπικό χαρακτήρα στο σπίτι ή το γραφείο με έναν διθέσιο καναπέ.

Κλασικός τριθέσιος ή τετραθέσιος καναπές σαλονιού : ο κλασικός χώρος συνάντησης

Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο κλασικές επιλογές όταν αναφερόμαστε σε έπιπλα καθιστικού. Αυτό οφείλεται στην πολυδιάστατη φύση του. Και αυτό είναι λογικό γιατί καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας με περισσότερα μέλη, χώρους αναμονής σε επαγγελματικά καταστήματα και επιχειρήσεις ή lobby ξενοδοχείων.

Καναπές γωνία : Σύγχρονη άνεση στο καθιστικό

Οι γωνιακοί καναπέδες δεν αποτελούν πρόσκαιρη τάση. Αντίθετα ήρθαν για να μείνουν. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους έσπασαν τα ρεκόρ των πωλήσεων. Γίνονται ανάρπαστο κομμάτι σύγχρονων σπιτιών. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη για να καλύπτουν τις ανάγκες μικρότερων ή μεγαλύτερων χώρων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο καναπές γωνία εντάσσονται αρμονικά σε χώρους με σύγχρονη διακόσμηση και μοντέρνα έπιπλα.

Ανάκλιντο στο σαλόνι : η νέα τάση στη διακόσμηση

Τα ανάκλιντρα αποτελούν μια νέα τάση που κερδίζει έδαφος στον χώρο της διακόσμησης. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να ξαπλώνουν στους καναπέδες. Ταυτόχρονα, προσφέρουν μια ιδιαίτερη διακοσμητική νότα στον χώρο. Ανακάλυψε την άνεση με στιλ!

Εύκολη Συντήρηση: Καναπέδες με επένδυση από μικροΐνες και δέρμα

Ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός καναπέ είναι η συντήρηση και το καθάρισμα. Οι καναπέδες με επένδυση από μικροΐνες και δέρμα αποτελούν την ιδανική λύση, προσφέροντας εύκολο καθάρισμα και συντήρηση.

Καναπες κρεβατι και πολυθρονα κρεβάτι : Ευέλικτες λύσεις με επιπλα σαλονιου διπλής χρήσης

Οι σύγχρονοι Καναπέδες κρεβάτι μπορούν να ενταχθούν και στο Καθιστικο. Πλέον διατίθενται με αποθηκευτικό χώρο και με συρόμενο μηχανισμό.
Kirki Wood, Xdesign Καναπές κρεβάτι
πολυθρόνα κρεβάτι, έπιπλο με ιδιαίτερο σχέδιο για το Καθιστικό
Πολυθρόνα με κρεβάτι otto, Verfolab
Πολυθρόνα κρεβάτι από βελούδο για το Καθιστικό
Πολυθρόνα με κρεβάτι electra, Verfolab

Ανέκαθεν ένας καναπές ή μια πολυθρόνα κρεβάτι ήταν απαραίτητα έπιπλα σε περιπτώσεις έλλειψης χώρου. Σπίτια δίχως ξενώνα ή γκαρσονιέρες και στούντιο χωρίς ξεχωριστό υπνοδωμάτιο επέλεγαν τη διπλή χρήση ενός καναπέ κρεβάτι ή πολυθρόνας κρεβάτι στο καθιστικό σαλόνι. Σήμερα,ο καναπές κρεβάτι εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καλύπτοντας ανάγκες οικιακές αλλά και επιχειρηματικές καθώς επιπλώνει δωμάτια ξενοδοχείων και rbnb καταλύματα. Έχει δε εξελιχθεί σχεδιαστικά και διατίθεται σε διάφορα στιλ και με εξελιγμένους μηχανισμούς και αποθηκευτικό χώρο.

Στην ίδια λογική με τους καναπέδες κρεβάτι ακολουθούν και οι πολυθρόνες κρεβάτια. Πλέον κυκλοφορούν πολυθρόνες που γίνονται κρεβάτι σε ποικιλία μεγεθών, με ιδιαίτερο σχεδιασμό και με επιλογές για κάθε ανάγκη.  

Σκαμπό και Πουφ : οι νέοι πρωταγωνιστές της διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Πουφ και σκαμπό στο Καθιστικό για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Η επίπλωση με στυλ δεν κάνει διακρίσεις.
Πουφ Sunset Ξαπλώστρα

Η νέα τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων έχει αναδείξει τα σκαμπό και τα πουφ σε πρωταγωνιστές. Τα “ανιαρά” βοηθητικά έπιπλα του παρελθόντος που είχαν μόνο χρηστική αξία έχουν αποκτήσει χαρακτήρα. Σκαμπό και πουφ προσθέτουν τη δικιά τους πινελιά μέσα στο χώρο καθώς πλέον έχουν αναβαθμιστεί σχεδιαστικά σε ιδιαίτερα κομμάτια επίπλων.  

Δείτε περισσότερα έπιπλα σαλονιού εδώ.

Reset Password