Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Salone del Mobile 2023: Τα περίπτερα που ξεχωρίσαμε φέτος

Η Salone del Mobile 2023 στο Μιλάνο είναι το ετήσιο ραντεβού μας με το design, τις νέες τάσεις, τις καινοτόμες ιδέες, τις αφίξεις και το μέλλον του σύγχρονου σχεδιασμού. Πραγματοποιήθηκε από τις 17-23/4 στο Rho Fiera Milano. Εκεί περισσότερες από 2.000 εταιρείες έστησαν τα περίπτερα τους για να συστήσουν στους πελάτες τους, αλλά και στους επισκέπτες της έκθεσης τις νέες δημιουργίες της και τις εμπνεύσεις τους.

Το Salone del Mobile 2023 φέτος περισσότερο από ποτέ δεν περιορίστηκε μόνο στο εκθεσιακό κέντρο αλλά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλο το Μιλάνο με δεκάδες παράλληλες δράσεις. Οι πληροφορίες, οι τάσεις, οι αφίξεις ήταν πολλές όμως καταφέραμε και διαλέξαμε τα περίπτερα που μας τράβηξαν την προσοχή. Ανάμεσα τους και οι ελληνικές συμμετοχές.

Η κυρίαρχη χρωματική τάση φέτος

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η κυρίαρχη χρωματική τάση φέτος στη Salone del Mobile 2023 ήταν το τροπικό πράσινο Όπως φαίνεται στους χώρους της Nardi και της San Giacomo με τα μεσογειακά και φυσικά φινιρίσματα, καθώς και στον χώρο της Arflex που σχεδίασαν οι Bernhardt&Vella και Baxter με τους καθαρούς, μονολιθικούς όγκους, όπως του Ferruccio Laviani για την Oluce και του Francesco Librizzi για την FontanaArte.

Το ροζ ήταν επίσης παρόν, όπως φάνηκε και στο περίπτερο της Lucy Kurrein για την Molinari, το περίπτερο του Alessandro La Spada για την Re Clan Milano και το περίπτερο Arrmet, ήταν λουσμένο από το γήινο καφέ και το αμμώδες μπεζ, όπως αυτό της Evolution 21 που σχεδίασε ο Βέλγος Franken.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της γης και της άμμου, πολλές εταιρίες χρησιμοποίησαν φυσικά υλικά ως δάπεδο, προσελκύοντας συμβολικά τους επισκέπτες πιο κοντά στη φύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα περίπτερα Poliform και Firmamento Milano.

Φυσικά, υπήρχαν εκείνοι που ήθελαν να χαρίσουν στους επισκέπτες τους ζωηρά χρώματα, όπως ο Fabio Novembre στο περίπτερο της Driade. Είδαμε και εξαιρετικές μονόχρωμες κουρτίνες, όπως αυτές που επέλεξε ο Gino Carollo για τη Nature Design. Φέτος όσο ποτέ άλλοτε, οι τοίχοι από γυψοσανίδες έδωσαν τη θέση τους σε πιο φυσικά και ουδέτερα υλικά, όπως πάνελ MDF που είναι αποσυναρμολογούμενα, όπως φάνηκε και στο περίπτερο No Wall House της Caccaro.

Η επιλογή των καλύτερων περιπτέρων του Salone del Mobile 2023


Πολλά από τα περίπτερα σχεδιάστηκαν από κορυφαίες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές εταιρείες, από την AMDL Circle για την Ethimo έως την Patricia Urquiola για την Kettal. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας.

Preciosa


Μία από τις πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που είδαμε στο Salone del Mobile, ήταν της Crystal Beat, που σχεδιάστηκε από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές της Preciosa, Michael Vasku και Andreas Klug. Αποτελούταν από ένα πλέγμα φωτορυθμικού φωτισμού που άλλαζε διαθέσεις με βάση την μουσική.

Oluce at Salone del Mobile.Milano 2023, ph. Diego Ravier

Knoll


Σχεδιασμένο από το βελγικό studio OFFICE Kersten Geers David Van Severen, το περίπτερο της Knoll έπαιξε με τις αίσθηση του αποπροσανατολισμού των επισκεπτών. Καθώς εκείνοι ερχόταν αντιμέτωποι με έναν χειμερινό κήπο που εναλλάσσονταν με μεταλλικούς τοίχους από καθρέφτες.

Roche Bobois, Salone del Mobile.Milano 2023

Roche Bobois


Στην καλλιτέχνιδα Joana Vasconcelos δεν ανατέθηκε απλώς να σχεδιάσει τη νεα συλλογή Bon Bon. Επινόησε επίσης το σετ για το περίπτερο της Roche Bobois στη Salone. Ρευστά κύματα, ψυχεδελικά χρώματα και φωσφορίζουσες αποχρώσεις χαρακτήριζαν το περίπτερο που πραγματικά κάναμε μέρες να ξεχάσουμε.

Midgard


Η γερμανική εταιρία Midgard ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Salone για πιο βιώσιμα περίπτερα. Με έναν χώρο που, αν και μικρός, ήταν κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από χαρτόνι, ώστε να αποσυναρμολογείται και να ανακυκλώνεται. Σκοτπός να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στους λαμπτήρες, το προϊόν-ναυαρχίδα του.

TM Leader Contract


Το περίπτερο της ισπανικής TM Leader Contract σχεδιασμένο από τη María Ortega, ήταν minimal αλλά και χρηστικό. Ένα μεγάλο πράσινο παραλληλεπίπεδο τόνιζε τα ζωηρά χρώματα των συλλογών της.

Knoll at Salone del Mobile.Milano 2023, ph. Andrea Mariani

Innova


Θέλοντας να αποφύγει οποιοδήποτε οικολογικό αποτύπωμα, η νεαρή σχεδιάστρια Eleonora Barillari της Innova δημιούργησε ένα φουσκωτό από υφάσμαστα αντι για τοίχους. Ειδικευμένη στην επίπλωση υφασμάτων, ήταν εύκολο για την εταιρεία να δημιουργήσει φουσκωτούς τοίχους καθιστώντας τους εύκολα αποσυναρμολογούμενους και μεταφερόμενους και καταλαμβάνοντας πολύ λίγο χώρο.

Συμμετείχαν περισσότερες από 2.000 εταιρείες

Midj


Η βάση που σχεδίασε το Studio Vassalli για το Midj θύμιζε δύο μεγάλες μέδουσες, η καθεμία καλυμμένη με τριπλές ημιδιαφανείς πυραμιδικές κουρτίνες. Το υλικό σχεδιάστηκε για να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ως επένδυση για τα έπιπλα που παράγει η εταιρεία.

Milla&Milli


Η Maša Vukmanović, καλλιτεχνική διευθύντρια της κροατικής εταιρείας Milla&Milli, δήλωσε ότι «ήθελε να δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα». Το περίπτερο αποτελούταν από περισσότερα από 500 κομμάτια υφάσματος κομμένα με λέιζερ. Το αποτέσμα ψυχεδελικό.

Mattiazzi


Σχεδιασμένο από τον Konstantin Grcic, το περίπτερο Mattiazzi ήταν μίνιμαλ αλλά κυρίως λειτουργικό τόσο για την ίδια πρακτικότητα της παρουσίασης, αλλά και για τους επισκέπτες. Τα πάνελ MDF χρησίμευσαν για να καθορίσουν έναν εξωτερικό χώρο. Την ίδια στιγμής ένας μεγάλος κεντρικός κύβος από το ίδιο υλικό χρησίμευε ως χώρος αποθήκευσης.

Living Divani at Salone del Mobile.Milano 2023, ph. Luca Quagliato

Living Divani

Η περίπτερο του Piero Lissoni περιλάμβανε έναν μεγάλο διαφανή κύβο, το εσωτερικό του οποίου φαινόταν θολό. Χρησιμοποιώντας χαραγμένα γυάλινα πάνελ και μαύρο μεταλλικό σκελετό, ήταν απόλυτα σύμφωνο με τη διακριτική του αυστηρότητα. Κάτι που διακρίνει και το ίδιο το brand.

Desalto


Το μινιμαλιστικό περίπτερο του Francesco Rota για το Desalto αποτελούνταν από έναν τεράστιο λευκό τοίχο με οπίσθιο φωτισμό για να παρουσιαστεί η συλλογή The Blue Chapter. Την ίδια στιγμή όλα γύρω στροβιλίζονταν γύρω από το Klein Blue.

Εt Al


Το περίπτερο που σχεδίασε ο Giovanni Maria Filindeu για την Et Al θύμιζε ιταλική αναγέννηση.

Saviola


Ο Carlo Ratti και ο Italo Rota μεταμόρφωσαν τους τοίχους του περιπτέρου της Saviola με μια χαοτική συνύπαρξη ξύλου. Ανέδειξαν έτσι την προέλευση της πρώτης ύλης που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα προϊόντα της.

Οι ελληνικές συμμετοχές στη Salone del Mobile 2023

Alphabet by Zambelis


Παρουσίασε συστήματα φωτισμού και όλες τις τελευταίες της συλλογές από φωτιστικά κάθε είδους στο πλαίσιο της Euroluce 2023 που εστίαζε στο φωτισμό.

al2


Φέτος η al2 παρουσίασε τη νέα συλλογή hyper, σχεδιασμένη από το Σωτήρη Λάζου, αλλά και το νέο τραπέζι tessera, σχεδιασμένο από το γραφείο Ate Rote. Η πολύ επιτυχημένη συλλογή “Dakry” εμπλουτίστηκε με τραπεζαρίες, τραπεζάκια σαλονιού αλλά και μπουφέδες.

Al2 at Salone del Mobile.Milano 2023

De-code, Lattas


Η εταιρεία κατασκευής σύγχρονων επίπλων έχει εισέλθει δυναμικά στον κλάδο με τη δημιουργία καινοτόμων επίπλων που διακρίνονται για το ιδιαίτερο στυλ τους. Η προηγμένη τεχνολογία συναντά τη μακρόχρονη εμπειρία στις χειροποίητες κατασκευές που οδηγούν στο αποτέλεσμα de-code. Πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση και τις πρώτες ύλες, σχεδιάζονται καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να περάσουν στις διεθνείς αγορές αλλά και να επικρατήσουν μεταξύ των ισχυρότερων εταιρειών. Για αυτό, η de-code έχει διαμορφώσει συνεργασία σχέσεις με διεθνούς φήμης Έλληνες σχεδιαστές που δίνουν έμφαση στην πληρότητα των χειροποίητων κατασκευών, τη συνέχεια του design, την ποιότητα των υλικών και τη χρηστικότητα της minimal αισθητικής.

Candia, at Salone del Mobile.Milano 2023

Candia


Για δώδεκα χρόνια, η ελληνικη εταιρία στρωμάτων και προιόντων ύπνου Candia επισκέπτεται τη Salone del Mobile. Αυτή τη φορά έδωσε το παρόν με ένα περίπτερο σημείο αναφοράς στην αναζωογονητική θαλασσινή αύρα της Μεσογείου.
Της ίδιας θάλασσας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα στρώματα των νέων collection που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Οι επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για κάθε πτυχή των προϊόντων. Τα περίτεχνα μοτίβα των υφασμάτων, τα καινοτόμα υλικά κατασκευής, τις διαφορετικές ανάγκες σωματότυπων που καλύπτουν.
Στάθηκαν ιδιαίτερα στα βιώσιμα υφάσματα με τα οποία ντύθηκαν αντιπροσωπευτικά κρεβάτια των σειρών Heritage και Nostalgia. Όπως επίσης, και στα στάδια παραγωγής των μοναδικών Knossos, Kydonia και Kamares. Τα τελευταία κατασκευάζονται με χειροποίητες μεθόδους παραγωγής, τεχνογνωσία που προέρχεται από τα στρώματα Bodyfix.
Επιπλέον, οι βασικές αξίες της CANDIA, ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, συνόδευσαν την παρουσίαση των προϊόντων και αναλύθηκαν στους επισκέπτες. Καθώς η CANDIA είναι μια εταιρία που έχει επιλέξει να καινοτομεί, να μη συμβιβάζεται σε θέματα ποιότητας και να επιλέγει πρώτες ύλες και διαδικασίες που σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

White Mattress


H εταιρία με έδρα τη Ρόδο παρουσίασε τη νέα της κουλτούρα γύρω από τον ύπνο και τα όνειρα που κάνουν για τα προιόντα τους μέσα από μια παρουσίαση που βασίστηκε στα φυσικά υλικά και τη φιλοσοφία του ιδανικού περιβάλλοντος.

Papadatos


Για μια ακόμη χρονιά, η εταιρία επίπλων δήλωσε παρούσα στο μεγαλύτερο design event. Στο εντυπωσιακά ρεαλιστικό σκηνικό παρουσίασε όλες τις νέες συλλογές του. Όπως επίσης και τις νέες της προτάσεις.

Επίσης, στη Salone del Mobile 2023 συμμετείχαν επίσης οι εταιρίες 10deka , Gyllos και Mexil.

Ραντεβού του χρόνου!!!

Reset Password