Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Salone del Mobile Milano 2022: Το αμερικάνικο ξύλο…στο τραπέζι

Το Συμβούλιο Εξαγωγών Αμερικανικού Σκληρού Ξύλου (AHEC) και το ιταλικό brand Riva 1920 παρουσιάζοντας στη Salone del Mobile Milano 2022 το project A seat at the Table δίνουν φωνή στη νέα γενιά σχεδιαστών που θα διαμορφώσουν το πράσινο μέλλον του μοντέρνου σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο του Salone del Mobile.Milano 2022 θα παρουσιαστεί λοιπόν το A seat at the Table όπου τέσσερα βραβευμένα τραπέζια θα παρουσιαστούν στην Triennale Milano 3-12/6.


To project υπακούει σε όλες τις επιταγές του βιώσιμου σχεδιασμού μιας και οι δημιουργοί ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα projects με τρία υψηλών επιδόσεων αλλά και υποχρησιμοποιούμενα είδη αμερικάνικου ξύλου: κόκκινη βελανιδιά, κερασιά και σφενδάμι. Δείτε τις δημιουργίες τους:

Alter Ego της Ilenia Viscardi
Αμερικανικό σφενδάμι

Το Alter Ego εμπνέεται από την ελαφρότητα και την ελευθερία μέσα από ένα συνήθως στατικό και επιβλητικό έπιπλο όπως μια τραπεζαρία. Για να το πετύχει αυτό, η σχεδιάστρια θέλησε να φέρει σε διάλογο κάποια αντίθετα μεταξύ τους στοιχεία: την ελευθερία της μορφής των καμπυλών γραμμών που φαίνονται να θέλουν να προσεγγίσουν το άπειρο και τη συμμετρία που δημιουργείται με αφετηρία ένα κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα πάντα, αλλάζοντας συνεχώς την εμφάνισή τους χωρίς ωστόσο αυτό να χάνει ποτέ την επιβλητικότητα και το χαρακτήρα του. Το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαγές τραπέζι που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα χώρο. Η δημιουργός επέλεξε το αμερικανικό σφενδάμι καθώς το ανοιχτό χρώμα του με τις χρυσές αποχρώσεις ενισχύει τη γλυπτική αίσθηση του σχεδίου.

Libra του Federico Degioanni
Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά

Το τραπέζι Libra δημιουργήθηκε από την πολύτιμη αμερικανική κόκκινη βελανιδιά. Ο δημιουργός του ήθελε να υπογραμμίσει την ισχυρή σύνδεση μας με τη φύση. Οι γραμμές του συμβολίζουν και θέλουν τα παραπέμψουν στο άνοιγμα των φτερών της λιβελλούλας, ενώ η κωνική συμμετρία στα πόδια του απεικονίζει τα φτερά της. Η αίσθηση ελαφρότητας, η κομψότητα των γραμμών, αλλά και ο δυναμισμός του είναι οι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη Libra, την τραπεζαρία που παρουσιάζεται ως ένα χρήσιμο και ευέλικτο τραπέζι.

Navalia του Matteo Benedetti
Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά

Φτιαγμένο από μασίφ αμερικανική κόκκινη βελανιδιά, το τραπέζι Navalia είναι φτιαγμένο με την τεχνική «via di levare»: από φύλλα ξύλου δηλαδή που σκαλίζονται και σχεδόν πλάθονται μέχρι να επιτευχθεί το τελικό σχήμα. Οι κλίσεις του χτίζουν μια δυναμική μορφή που συνδυάζει αισθητική και δομική αρμονία. Το όνομα του αναφέρεται στο ναυτικό σύμπαν, και κατ’ επέκταση στο αεροναυτικό και στόχο έχει να τονίσει την επίτευξης της αγνής ομορφιάς μέσα από την πρακτικότητα και την αισθητική.

Morso του Alessandro Gazzardi
Αμερικάνικη κερασιά

Το Morso είναι ένα τραπέζι με φαινομενικά απλή κατασκευή και το οποίο μπορεί να συναρμολογεί στο χέρι, χωρίς τη χρήση εργαλείων. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ξυλουργική: το σημείο εκκίνησης είναι ο κλασικός πάγκος του ξυλουργού. Τα πόδια με το πάνω μέρος συνδέονται με μια “κρυμμένη” άρθρωση χελιδονοουράς, μια επανερμηνεία ενός παραδοσιακού εργαλείου ενός ξυλουργού. Αυτό εκτός του ότι εξυπηρετεί το concept, συνδέει πρακτικά τα μέρη, αλλά και διευκολύνει τη συναρμολόγηση του από τον άνθρωπο που θα το επιλέξει για το σπίτι του.

Δείτε περισσότερα εδώ!

Reset Password