Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Salone del Mobile 2022: Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις

Photo by Saverio Lombardi Vallauri

Το Salone del Mobile Milano 2022 ανοίγει σύντομα τις πύλες του στο Μιλάνο. Θα λάβει χώρα από τις 7 έως 12 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της θα παρουσιαστούν μια σειρά από εκθέσεις και παράλληλες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αναπτερώσουν το ηθικό ολόκληρης της αγοράς του design, της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης.

Η Salone del Mobile ανέκαθεν αποτελούσε ένα τεράστιο εργαστήρι καινοτομίας, πειραματισμού, νέων τάσεων, επικοινωνίας και ένα μεγάλο, διαδραστικό πανηγύρι τόσο για τους επαγγελματίες του design, αλλά και το αγοραστικό κοινό. Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή προσέγγισης που δίνει ώθηση  σε όλη την αγορά του μοντέρνου σχεδιασμού.

Photo by Andrea Mariani

Παράλληλα, η Salone πάντα συνδύαζε τις επιχειρήσεις και το design με τον πολιτισμό, διαμορφώνοντας και καθορίζοντας την ιστορία του ίδιου του design και της διακόσμησης. Μια παγκόσμια πλατφόρμα που πάντα έδινε έμφαση στην καινοτομία. Λειτουργώντας με απόλυτη επιτυχία ως την πιο σημαντική διεθνής έκθεση δημιουργικότητας. Παράλληλα είναι ένα φόρουμ για επαγγελματίες του κλάδου, με περισσότερους από 370.000 συμμετέχοντες κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, από 188 διαφορετικούς έθνη. Οι εκθέσεις που θα τρέχουν παράλληλα με την Salone del Mobile Milano είναι οι εξής:

International Furnishing Accessories Exhibition

Εδώ οι εκθέτες θα παρουσιάσουν μια μεγάλη ποικιλία από έπιπλα, αξεσουάρ επίπλωσης, βοηθητικά αντικείμενα, διακοσμητικά κομμάτια, υφάσματα. Η International Furnishing Accessories Exhibition που ξεκίνησε το 1989, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για διακοσμητικά είδη, έχει γίνει η κορυφαία εκδήλωση του κλάδου, παρουσιάζοντας μια ολοένα και πιο μεγάλη και ολοκληρωμένη γκάμα από επιλογές, τάσεις, λύσεις, προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα διακόσμησης και εξοπλισμού ενός σπιτιού.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, το στυλ και οι τάσεις είναι οι λέξεις-κλειδιά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Αποκλειστικά κομμάτια που εκτείνονται από μοντέρνο έως κλασικό σχεδιασμό παίρνουν θέση για να εμπνεύσουν τα ωραιότερα σπίτια του μέλλοντος.

Photo by Alessandro Russotti

S. Project

Ένα από τα πράγματα που εξελίσσεται ραγδαία είναι ο τρόπος σκέψης και οργάνωσης των εσωτερικών χώρων. Είναι ένας νέο καμβάς που οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν να εξελίξουν, να αναπτύξουν, να αναδείξουν προσφέροντας νέες λύσεις και επιλογές. Για όλα αυτά το S.Project αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη Salone del Mobile. Πρόκειται για ένα side project αφιερωμένο σε προϊόντα σχεδιασμού, διακοσμητικές και τεχνικές λύσεις εσωτερικής διακόσμησης.

Θα φιλοξενηθεί σε έναν πολυδιάστατο χώρο όπου θα παρουσιαστούν έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, προϊόντα ευεξίας, υφάσματα, φωτιστικά, οπτικοακουστικές λύσεις, καθώς και όλα τα υλικά δόμησης. Ένας από τους σκοπούς του είναι να αποτελέσει μια τεράστια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των εκθετών. Έτσι ώστε να γίνουν όλοι κοινωνοί νέων ιδεών, καινοτόμων λύσεων.

Photo by Andrea Mariani

EuroCucina

Στο πλαίσιο του Salone del Mobile Milano 2022 θα πραγματοποιηθεί και η 23η εκδοχή του EuroCucina. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου, μια ευκαιρία για επικοινωνία και συνάντηση ανάμεσα στις κορυφαίες ιταλικές και όχι μόνο εταιρείες που αφορούν στην κουζίνα.

Η EuroCucina θα συγκεντρώσει συνολικά 82 εκθέτες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν και θα απλωθούν σε μια τεράστια έκταση. Οι μεγαλύτερες εταιρείες επίπλου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το πιο …νόστιμο δωμάτιο του σπιτιού μας, την κουζίνα. Σε όλα αυτά προσθέστε, και την 8η έκδοση του FTK – Technology For the Kitchen.Πρόκειται για την παράλληλη εκδήλωση της EuroCucina. Η εκδήλωση έχει σκοπό να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για προβληματισμό και αναζήτηση γύρω από την εντοιχισμένη τεχνολογία και τις όλες τις τελευταίες hi tech εξελίξεις. Σε αυτό θα συμμετάσχουν 39 εταιρίες.

International Bathroom Exhibition

Η Bathroom Exhibition έκανε το ντεμπούτο της στην Salone Internazionale del Mobile το 2003 και από τότε είναι από ένα πιο δυναμικά υποτμήματα της, μιας και εκεί παρουσιάζονται όλες οι νέες εξελίσσεις, πρωταγωνιστώντας όλο αυτά τα χρόνια στην ίδια την εξέλιξη του μπάνιου ως ένα καταφύγιο χαλάρωσης, ευεξίας και φροντίδας.
Φέτος, 172 εκθέτες θα στήσουν τα περίπτερά τους σε μια έκταση 17.000 m2, παρουσιάζοντας μια τεράστια γκάμα από προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που καλύπτουν την ολοένα και πιο πιεστική ζήτηση για προϊόντα υψηλής απόδοσης.

Επίσης, ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί στην πρόθεση για βιωσιμότητα που επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες και οι κατασκευαστές μέσα από από προϊόντα που θέλουν να συνδυάσουν τη σημερινή ισχυρή ζήτηση για αποδοτικότητα και ποιότητα, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας και green φιλοσοφίας.

Photo by Saverio Lombardi Vallauri

Workplace3.0

Περνάμε τη μισή μας καθημερινότητα δουλεύοντας και για πολλά χρόνια, όμως, ο σχεδιασμός των επαγγελματικών χώρων δεν αποτελούσε παραδοσιακά πεδίο μελέτης του design. H Workplace3.0 οργανώθηκε για να διορθώσει αυτή την αδικία και παράληψη. Θέλει να λειτουργήσει σαν ένα εργαστήριο σκέψης, ενημέρωσης και αναζήτησης όλων των αλλαγών που έχουν ανάγκη οι επαγγελματικοί χώροι.

Συγκεκριμένα, μας παρουσιάζεται ως ένας καινοτόμος εκθεσιακός χώρος. Αφιερωμένος στο σχεδιασμό και την τεχνολογία που αφορά στο σχεδιασμό νέων χώρων εργασίας μέσα από μια νέα προσέγγιση μορφών και λύσεων. Στόχος η διαμόρφωση ενός εργασιακού χώρου «του μέλλοντος», όπου ο ανθρώπινος παράγοντας και οι έξυπνες τεχνολογίες θα συνδυαστούν και θα “δουλέψουν” αρμονικά.

Τέλος το Workplace3.0 θα παρουσιάσει τα καλύτερα προϊόντα που υπόσχονται νέες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωηρό επαγγελματικό περιβάλλον για όλους.

Photo by Ludovica Mangini

SaloneSatellite

Εδώ όλα είναι αφιερωμένα στο νέο αίμα στου design. H SaloneSatellite είναι αφιερωμένη στους κάτω των 35 ετών. Η αποστολή του SaloneSatellite είναι να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ έρευνας, σχεδιασμού και της βιομηχανίας και θα είναι ανοιχτή σε σχεδιαστές κάτω των 35 ετών. Επιπλέον, στοχεύει στη διευκόλυνση της σχέσης μεταξύ επιχειρήσεων και νέων σχεδιαστών που προετοιμάζονται να εισέλθουν στο επάγγελμα και στην αγορά, μετά τις σπουδές τους. Στο πλαίσιο του SaloneSatellite παρουσιάζονται επίσης εργασίες από πανεπιστήμια και σχολές design.

Euroluce

H Διεθνής Έκθεση Φωτισμού παραδοσιακά λαμβάνει χώρα κάθε δυο χρόνια από το 1976 παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες λύσεις στην αγορά και στο πεδίο του φωτισμού εξωτερικού και εσωτερικών χώρων και θεωρείται σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του είδους. Στην έκθεση θα δώσουν το παρόν περισσότεροι από 420 εκθέτες του κλάδου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και τις νέους….φωτεινούς δρόμους που έχουν ανοιχτεί όσον αφορά τον σχεδιασμό.
Η τεράστια γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει από τις πιο πρόσφατες επιλογές για εξωτερικούς, εσωτερικούς και βιομηχανικούς φωτισμούς έως εξειδικευμένες λύσεις για φωτισμό για παραστάσεις και εκδηλώσεις, φωτισμό νοσοκομείων, αλλά οικιακούς αυτοματισμούς και συστήματα φωτισμού και hitech λογισμικό εφαρμογών φωτισμού.

Οι ελληνικές εταιρίες και που θα τις δούμε στην Salone del Mobile 2022

10 Deka B&N Contract Furniture sa
Salone Internazionale del Mobile | 18 | B04

Anesis, Comfortable Designs
Salone Internazionale del Mobile | 14 | C28

Candia
Salone Internazionale del Mobile | 08 | D31

De-code, Lattas Nik. Spyridon
Salone Internazionale del Mobile | 06 | E38

Gyllos Ike
Salone Internazionale del Mobile | 18 | C09

Hellenic Mattresses P.C
Salone Internazionale del Mobile | 08 | B34


M P Alexopoulos ltd
Salone Internazionale del Mobile | 06 | D30

Mexil ltd
Salone Internazionale del Mobile | 14 | F42

Mia Collection
Salone Internazionale del Mobile | 08 | C30

Papadatos sa
Salone Internazionale del Mobile | 10 | D19 D21

Sarris Bros & Co.
Salone Internazionale del Mobile | 18 | B02

Δείτε περισσότερα εδώ.

Reset Password