Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Slow design for fast change

Slow design λοιπόν! H American Hardwood Export Council (AHEC), η κορυφαία διεθνής εμπορική ένωση για την αμερικανική βιομηχανία ξύλου διακινεί μεγάλους όγκους προϊόντων σε όλο τον κόσμο εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Η AHEC βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς προώθησης ξύλου. Χτίζοντας με επιτυχία μια ξεχωριστή και δημιουργική πορεία στο χώρο του εμπορίου και της χρήσης του ξύλου. Στο πλαίσιο αυτού φροντίζει ώστε να δίνει ευκαιρίες στην ίδια την αγορά να αναπτύξει νέες πρακτικές. Δημιουργεί ευκαιρίες για νέους σχεδιαστές και να ψάχνει για νέες ιδέες που σκοπό έχουν να κινητοποιήσουν την παγκόσμια αγορά. Ανοίγοντας δίαυλους επικοινωνίας με την παγκόσμια κοινότητα σχεδιασμού, ξυλείας και τις ανάγκες της.

Επίσης, η AHEC στην Ευρώπη είναι γνωστή για τις ευφάνταστες και φιλόδοξες συνεργασίες της με αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις δυνατότητες της βιωσιμότητας στις ημέρες μας.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα παραπάνω, η AHEC συνεργάστηκε με 9 νέους σχεδιαστές. Ο καθένας τους δημιούργησε ένα αντικείμενο που αντικατοπτρίζει την προσέγγισή του προς το slow design και τη βιωσιμότητα που μπορεί να φέρει την μεγάλη αλλαγή στο άμεσο μέλλον, που τόσο έχουμε ανάγκη για να σωθεί ο πλανήτης. www.cfw.grhttps://cfw.gr/projects/

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από ασκήσεις στο πώς οι νέοι σχεδιαστές λαμβάνουν υπόψη τους τις πτυχές της βιωσιμότητας στο έργο τους σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα. Σε συνεργασία με τους έμπειρους επαγγελματίες-σχεδιαστές Hanne Willmann, Sebastian Herkner και Garth Roberts, οι νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τα κομμάτια τους στο Kunstgewerbemuseum Berlin έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

www.cfw.gr

Τα κομμάτια που προέκυψαν από αυτή την ενέργεια είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Από μπολ φαγητού και καρέκλες μέχρι πάγκους και συστήματα ραφιών, τραπέζια και άλλα έπιπλα. Όλα και το καθένα ξεχωριστά κρύβει στο σχέδιο και την υλοποίηση του μια καινοτομία. Όσον αφορά τα υλικά πρωταγωνιστές είναι η κόκκινη βελανιδιά, το σκληρό και μαλακό ξύλο από σφένδαμο και ξύλο κερασιάς.

Δείτε τα κυριότερα έργα που προέκυψαν παρακάτω: https://cfw.gr/projects/

Leftover Synthesis by Simon Gehring
Rocking Chair by Clémence Buytaert
Combo by Theo Luvisotto
Kies by Maximilian Beck
The (un)ordinary chair by Anna Koppmann
Reset Password