Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

COP26: Πρωταγωνιστής το ξύλο στη διάσκεψη κορυφής για την κλιματική αλλαγή

Από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της COP26, της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να συμφωνήσουν πώς να επισπεύσουν την παγκόσμια δράση για να βρεθεί λύση στην κλιματική κρίση. Κατά τη σύνοδο, οι ηγέτες θα εξετάσουν την πρόοδο των χωρών και των πολιτικών τους, όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και να συμφωνήσουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της σε 1,5 °C.

Με άλλα λόγια, η COP26 αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να δράσουν από κοινού και γρήγορα για να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή. Κατά τη σύνοδο της COP26, οι χώρες αναμένεται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού με τους εξής τρόπους:
Δεσμευόμενες για πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030
Συζητώντας μέτρα για την προσαρμογή στις αναπόφευκτες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Αυξάνοντας τη χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα, ιδίως για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, η COP26 αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για το κλάδο της δασοκομίας και των προϊόντων ξύλου να πάρει μέρος στη συζήτηση και να αποδείξουν οι άνθρωποι του το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το ξύλο στους στόχους της COP26. Την ίδια περίοδο με τη σύνοδο κορυφής στη Γλασκώβη θα λάβει χώρα το Build Better Now, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, ημερίδες, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις που θα αποδείξουν πως το ξύλο και ως επιλογή μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για τη κλιματική ουδετερότητα, την μείωση των εκπομπών αερίων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε.

Το ξύλο ως υλικό θα δώσει δυναμικό παρόν στη COP26
Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ξύλινα κτίρια που θα αποδεικνύουν τι μπορεί να γίνει με την ξυλεία στις κατασκευές. ομιλίες από αρχιτέκτονες και επαγγελματίες δασοκομίας που θα εξηγούν πώς το ξύλο δεσμεύει και αποθηκεύει άνθρακα. εικονικά ξύλινα κτίρια από όλο τον κόσμο που ια επιδεικνύουν τις πολλές και πολύπλοκες δυνατότητες του ξύλου. Επίσης, θα λάβουν χώρα συζητήσεις σχετικά με τις αειφόρες προμήθειες και τη σωστή διαχείριση των δασών. Στόχος όλων αυτών είναι γίνει σαφές σε όλους όσους παραβρεθούν ή καλύψουν την COP26 να έρθουν αντιμέτωποι με την «ξύλινη αλήθεια», αλλά και με την προσπάθεια των ανθρώπων του κλάδου να αποδείξουν την ικανότητα του ξύλου να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.


Στο buildbetternow.co υπάρχει ένας διαδραστικός, ψηφιακός χάρτης για να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ή να ενημερωθεί για όλα τα events που θα αφορούν το ξύλο και τα προϊόντα του κατά τη διάρκεια της συνόδου. Από όλα αυτά θα πρέπει όλοι να πειστούν άμεσα για πολιτικές που θα ενσωματώσουν το ξύλο με πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της αρχιτεκτονικής των αστικών ιστών των μεγάλων μητροπόλεων, αλλά και των ιδιωτικών χώρων. Οι ειδικοί λένε ότι χρειάζεται να διασφαλίσουμε τις υποχρεωτικές αξιολογήσεις και τις πιστοποιήσεις υλικών. Να αυξηθεί η χρήση ξύλου σε κάθε νέα κατασκευή και ανακαίνιση. Να ακολουθηθεί η κυκλική οικονομία που βασίζεται στις βιώσιμες πρακτικές που ορίζουν οι δημόσιες συμβάσεις. Να γίνει πιο εύκολη η χρήση του ξύλου και η ανακύκλωσή του. Να υπάρξει φροντίδα για την κατάρτιση και την αναβάθμιση γνώσεων και τεχνικών από τους εργαζομένους και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εκτός από φυσικές εκθέσεις, θα υπάρχει μια σειρά από ψηφιακές εκθέσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παράλληλα με τη COP26. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η Wood for Good Conference στις 2/11, αλλά και όλες οι Builting Better Now εκδηλώσεις το πρόγραμμα των οποίων θα βρείτε αναλυτικά εδώ.

Ανεξάρτητα, από το τι θα γίνει στη σύνοδο κορυφής και πόσοι θα πειστούν ώστε να προτιμήσουν πιστοποιημένα προϊόντα ξύλου, το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε να μιλάμε για το ξύλο και τις δυνατότητες του. Να συνεχίσουμε να μιλάμε για τις ιδιότητές του, για τiς χαμηλές εκπομπές άνθρακα, τις κυκλικές δυνατότητές του και τη βιοφιλική του ιδιότητα. Όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της κλιματικής αλλαγής.

Reset Password