Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Micro-living: Πόσο μετράει το μέγεθος στο design;

Τι γίνεται με το μέγεθος στο design και την αρχιτεκτονική; Όλο και πιο συχνά ειδικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, interior designers αποθεώνουν τους μικρούς χώρους. Αυτή η τάση του micro living που κυριαρχεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ανάγκες για έπιπλα πολυλειτουργικά. Έπιπλα δηλαδή που μπορούν να παίξουν περισσότερους από ένα ρόλους. Πριν φτάσουμε όμως σε αυτό έχουμε παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουμε μικρότερα διαμερίσματα ή σπίτια, έχοντας πλέον αλλάξει γνώμη για αυτά και το μέγεθος τους. Η διαμονή σε μικρούς χώρους μπορεί να είναι εξίσου ελκυστική, ποιοτική και συναρπαστική λένε αυτοί που ξέρουν και κυρίως άνετη.

Αυτή τη στιγμή στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου-συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας-όλο και περισσότερα μικρά διαμερίσματα βγαίνουν στην αγορά και γίνονται ανάρπαστα. Αυτό ενδιαφέρει τους ανθρώπους του design γιατί αυτοί οι χώροι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, ιδιαίτερα προσαρμοσμένες στα μήκη και τα πλάτη τους.
Τι απαιτούν αυτά τα διαμερίσματα λοιπόν, πολυλειτουργικά έπιπλα, κομμάτια πολυμορφικά και πολυχρηστικά. Ενώ όσον αφορά τα υλικά, από τα οποία κατασκευάζονται είναι ελαφριά.


Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, εκεί η μαγική λέξη είναι η εφευρετικότητα. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων καλούνται να δημιουργήσουν έξυπνους χώρους επίσης πολυχρηστικούς, με έξυπνες γωνιές και με έντονη την αίσθηση της ψευδαίσθησης.


Κάνοντας μια διαδικτυακή βόλτα βλέπουμε συστήματα επίπλων που με μερικές κινήσεις μετατρέπονται από σαλόνια σε κρεβατοκάμαρες και από καθιστικά σε εργασιακούς χώρους ή σετ επίπλων που είναι την ίδια στιγμή και τα δυο. Κάποιες εταιρίες έχουν προχωρήσει την micro living εμπειρία ακόμα περισσότερο.

Έχουν δημιουργήσει συστήματα επίπλων που «μεταλλάσσονται» μέσω εφαρμογών ή με μια απλό ηχητικό μήνυμα. Με μια ψηφιακή εντολή δηλαδή, σηκώνονται ή πέφτουν τοίχοι, χαμηλώνουν ταβάνια, εμφανίζονται γραφεία ή μυστικά κρεβάτια από το πουθενά. Αν δεν είναι αυτό πρωτοποριακό τότε τι είναι;


Reset Password