Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Το μέλλον ανήκει στη βιώσιμη επιπλοποιία

Μια παγκόσμια καμπάνια της PEFC θα μας ευαισθητοποιήσει υπέρ της sustainable επιπλοποιίας και του συστήματος αειφορικής δασικής διαχείρισης.

Το πρόγραμμα για την επικύρωση της δασικής πιστοποίησης (PEFC) βοηθά όλους τους παράγοντες της αλυσίδας εφοδιασμού ξύλινων επίπλων και τους καταναλωτές να υιοθετήσουν την οικολογική φιλοσοφία στην προμήθεια ξύλων. Η παγκόσμια καμπάνια κάνει πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η παγκόσμια αγορά επίπλων αναπτύσσεται κατά 65% τα τελευταία 10 χρόνια. Το ξύλο από τα οποία δημιουργούνται τα έπιπλα προέρχεται από τα δάση σε όλο τον κόσμο, από εύκρατα δάση από σφένδαμο και βελανιδιά έως τικ και μαόνι από τις τροπικές περιοχές.

Δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης για ξύλο γεννιόνται κάποια ερωτήματα πως θα μπορέσουν αυτά τα δάση να συνεχίσουν να ευδοκιμούν; Πώς δε θα καταστραφούν ολοσχερώς; Και πώς μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν επιλογές που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των δασικών εκτάσεων του πλανήτη διατηρώντας τη βιοποικιλότητά τους; Και πως ως καταναλωτές μπορούμε να βοηθήσουμε στο τέλος της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη της κλιματικής δικαιοσύνης.

Η προμήθεια υλικών με βάση το ξύλο από δάση με βιώσιμη διαχείριση θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Όταν οι κατασκευαστές επίπλων επιλέγουν ξύλο βιώσιμης προέλευσης, όταν οι έμποροι λιανικής πώλησης επίπλων πωλούν οικολογικά προϊόντα και όταν οι καταναλωτές επιλέγουν βιώσιμα ξύλινα έπιπλα, όλοι συμβάλλουν στη διάσωση των δασών μας.

Αυτός είναι ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος τόσο για την παροχή κινήτρων για τις πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης που προστατεύουν τα δάση, όσο και για τη βελτίωση του βιοπορισμού εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν μέσα και γύρω από δάση.

Αυτός είναι ο λόγος της νέας εκστρατείας ευαισθητοποίησης της PEFC, που απευθύνεται σε χώρες στην Ευρώπη και την Ασία. Η PEFC δεσμεύεται να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ειδών ξυλείας ώστε να ανταποκριθεί στα υπεύθυνα πρότυπα προμηθειών και βιωσιμότητας και να βοηθήσει, αλλά και να πείσει μεγάλους και μικρούς προμηθευτές να επιτύχουν και να επιδείξουν πιστοποίηση.

Πάρτε μια γεύση από το τι σημαίνει Σύστημα Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης


Η τελευταία εκστρατεία ευαισθητοποίησης της PEFC θα απευθύνεται σε ολόκληρη την αλυσίδα της παραγωγής από τον απλό πωλητή, εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού, εμπορικές ενώσεις, συμβούλους πιστοποίησης, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, αρχιτέκτονες, μέσα ενημέρωσης, σχολές ξυλουργικής και φορείς διαπίστευσης και πιστοποίησης. Οι καταναλωτές, επίσης, είναι μέρος αυτής της αλυσίδας ο οποίος δε θα μπορούσε να λείπει μιας και παραμένει ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω.

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης και της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού για υλικά βιώσιμης προέλευσης, από υφάσματα έως προϊόντα διατροφής, δείχνει ότι οι καταναλωτές έχουν όλο και περισσότερο επίγνωση του αντίκτυπου που έχουν οι επιλογές τους στο περιβάλλον και στην κλιματική κρίση.

Η επιλογή επίσης εταιριών που φροντίζουν για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές αποτελεί ακόμα ένα κρίκο της αλυσίδας της ευαισθητοποίησης.

Τι λένε τα στοιχεία;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών παγκοσμίως – περισσότερο από το 80% – θέλουν οι εταιρείες να χρησιμοποιούν τα διαπιστευμένα υλικά στα προϊόντα τους. Το 30% δήλωσε ότι αναζητά ετικέτες πιστοποίησης δασών κατά την αγορά προϊόντων ξύλου. Η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο αειφορικής δασικής διαχείρισης PEFC Chain of Custody που εκδίδεται από το διεθνή οργανισμό Programme for Endorsement Forest Certification Council (PEFC) και καθορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποδείξουν ότι εφαρμόζουν ένα σύστημα αειφορικής διαχείρισης πιστοποιημένων δασικών προϊόντων και υποπροϊόντων ξύλου είναι το πιο αξιόπιστο μέσο για μια εταιρία ή brand για να αποδείξει σε όλους τη δέσμευσή τους για υπεύθυνη επιλογή στην προμήθεια των προϊόντων τους.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε πρώτοι την καμπάνια κάντε register εδώ: treee.es/PEFC-furniturewebinar.


Η καμπάνια θα βγει στον αέρα στις 15/9 10:00-11:00 σε Zoom webinar και ζωντανά σε live σε Facebook και YouTube.

Reset Password