Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Το πιο ιδιαίτερο κουτί υπολογιστή έχει ελληνική υπογραφή!

Τι μπορεί να κάνει κουτί υπολογιστή ξεχωριστό; Αναρωτιέστε και εσείς; Και εμείς! Αλλά δεν χρειάστηκε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να χαρακτηρίσουμε ως τέτοιο το 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή της Ascos Design.

Ο λόγος για την Ascos Case, η οποία είναι ένα 100% χειροποίητο κουτί υπολογιστή με ένα ιδιαίτερο design που αλλάζει τα  δεδομένα στις δυνατότητες του υπολογιστή. Πολύ σημαντικό στοιχείο φυσικά είναι ότι αποτελείται μόνο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Τα κουτιά υπολογιστών είναι σχεδόν πάντα πλαστικά και πανομοιότυπα μεταξύ τους. Συνήθως είναι τόσο αδιάφορα που κρύβονται κάτω από τα γραφεία ή τοποθετούνται κάπου στην άκρη. Σαν να μην υπάρχουν. Οι τάσεις, του “case-modding” και “custom desk-setup” φάνηκε να αλλάζουν τη μονοτονία των συνηθισμένων υπολογιστών, ή ακόμα και της αισθητικής των γραφείων και των επαγγελματικών χώρων. Σε αυτό βοήθησαν και οι λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που αναζητούν κουτιά από υλικά υψηλής τεχνολογίας και κορυφαία απόδοσης.  Τα παραπάνω πολλές φορές οδήγησαν σε επιτεύγματα υπερβολές, τόσο στον τομέα της αισθητικής όσο και στον τομέα λειτουργίας, με υλοποιήσεις υπολογιστών που έχουν τεράστιες ενεργειακές ανάγκες, υψηλές θερμοκρασίες, προβλήματα ροής αέρα και φυσικά υψηλό κόστος!

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό τους, οι δημιουργοί της Ascos Case συνδύασαν την αισθητική και τη λειτουργία με καθαρές γραμμές και καμπύλες, συνδυάζοντας ξύλο και εξαρτήματα υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας με στόχο να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και αισθητικό αξεσουάρ με φιλικές προς το περιβάλλον και high-end επιδόσεις με μια ιδιαίτερη και έντεχνη εμφάνιση που μπορεί να μεταμορφώσει έναν επαγγελματικό χώρο, αλλά και να αποτελέσει ένα έργο μοντέρνου σχεδιασμού που να μοιάζει διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο σας, στο γραφείου του σπιτιού σας.

Η Ascos έχει δημιουργηθεί μόνο από φυσικές ξύλινες πλάκες, μεταλλικές ράβδους με οικολογική στρατηγική και μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά με υλικά επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα.

Ακόμα μια καινοτομία του «Ascos Case» είναι ότι θα πρέπει να συναρμολογηθεί από τον ίδιο τον χρήστη με οδηγίες και εργαλεία που του προσφέρονται στη συσκευασία και στη συνέχεια να τοποθετήσει μέσα εκείνα τα ηλεκτρονικά μέρη που καλύπτουν τις δικές του ανάγκες. Η συναρμολόγηση γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το τελικό αποτέλεσμα, όσο κι αν δείχνει «γυμνό», αποτελεί μια άριστα μελετημένη πρόταση τεχνολογίας με υψηλή ποιότητα και μινιμαλιστικό design

Πίσω από αυτή την καινοτόμα ιδέα και υλοποίηση βρίσκεται ο Δημήτρης Χατζής, ιδρυτής της Ascos Design.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ascos Case «γεννήθηκε» το 2016 στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε μια τεχνολογική έκθεση, προκειμένου να παρουσιάσει ένα 3D-printed ρομπότ φυσικών διαστάσεων. «Χρειαζόμουν έναν υπολογιστή, που θα συνόδευε το project μου, με λιτά χαρακτηριστικά και με μια πινελιά επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο lockdown της Άνοιξης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα έλεγα πως ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για μένα που μου έδωσε το έναυσμα, για την υλοποίηση αυτής της ιδέας», επισημαίνει.

Μέλημα του είναι ο συνδυασμός καλαισθησίας και λειτουργικότητας σε πρωτότυπα προϊόντα, τα οποία θα τα χαρακτηρίζει η οικολογική φιλοσοφία. Μπορούμε να φροντίζουμε το περιβάλλον μας…in any case. Και η Ascos Case είναι η απόδειξη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ: ascosdesign.com

Reset Password