Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Μαξιλάρια – πίνακες ζωγραφικής

Μπορεί ένα μαξιλάρι πέραν της χρηστικής του λειτουργίας να αποτελέσει και ένα αισθητικό μέσο έκφρασης συναισθημάτων και βιωμάτων; Για τον Ιωάννη Σταθογιάννη η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ξεκάθαρα: ναι! Ο designer με σπουδές Καλών Τεχνών σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα έχει επιλέξει για καμβά του, τα μαξιλάρια και εμείς θα τα θέλαμε στο σπίτι μας. Μαξιλάρια γεμάτα μνήμες, σύμβολα, αναφορές, μηνύματα και θεματικές που σε κάθε συλλογή απασχολούν τον δημιουργό. Σχέδια που συνδυάζουν το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, το μοντέρνο με το μετα-μορνέρνο και το κλασικό, αλλά και μια προσπάθεια αυτά εκτός από το συνυπάρξουν να εξελιχθούν το ένα μέσα από το άλλο.

Πρόσφατα μάλιστα, κάποια από αυτά αποτέλεσαν έργα τέχνης στο πλαίσιο της ατομική του έκθεση «Αφηγήσεις & Διάλογοι» στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία συνομίλησε εικαστικά με άλλους 29 καλλιτέχνες. Εκεί μας παρουσίασε 84 από τα εικαστικά του σχέδια που αποτυπώνουν κομμάτια της ζωής και καθημερινότητάς του. Σχέδια που σε ταξιδεύουν μεταξύ παράδοσης, μοντερνισμού και μεταμοντερνισμού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: «Τα σχέδιά μου οδηγούν το ένα το άλλο, συνθέτοντας και συμπληρώνοντας το παζλ της ζωής μου, ένα κουβάρι που ακόμα ξετυλίγεται».


Μέσα από τα καλλιτεχνικά σχέδιά του, ο designer μας κάνει μία εικαστική περιήγηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, στα ταξίδια και βιώματά του σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική και Κίνα. Χρησιμοποιεί το μαξιλάρι – ένα τόσο οικείο και καθημερινό για εμάς μέσο – για να αποτυπώσει χρώματα, σχέδια, μοτίβα και σύμβολα που μας προσκαλούν, εκτός του να διαβάσουμε το ίδιο το έργο, να πλάσουμε την δική μας ιστορία χρησιμοποιώντας τη δική μας φαντασία και συναισθήματα, βάζοντάς το στον χώρο μας. Με άλλα λόγια μας καλεί να συνδεθούμε μαζί τους, να τα κάνουμε δικά μας.


Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζετε για τον Ιωάννη Σταθογιάννη είναι ότι πήρε την ιδέα του μαξιλαριού και ό, τι αυτό συμβολίζει και της έδωσε ένα φιλί σύγχρονης τεχνολογίας και ψηφιακής δημιουργίας.

Έτσι προέκυψε το φωτιζόμενο μαξιλάρι, το οποίο έχει φτιαχτεί από ύφασμα και οπτικές ίνες, οι οποίες έχοντας περάσει την κατάλληλη επεξεργασία και ύφανση, δίνουν ένα λαμπερό και ξεχωριστό αποτέλεσμα! Δε θα θέλατε ένα τέτοιο μαξιλάρι στο καναπέ ή στο κρεβάτι σας για να ξέρετε ότι θα φωτίζει το χώρο σας ακόμα και όταν δεν θα είστε εκεί και κυρίως όταν θα είστε εκεί προσφέροντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα;

Ανακαλύψτε τα εικαστικά του σχέδια: www.greekpillows.gr
Μάθετε περισσότερα για τον Ιωάννη Σταθογιάννη: ioannisstathoyiannis.gr

Reset Password