Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Το Bjarke Ingels Group σχεδιάζει ένα μικροσκοπικό, ευέλικτο σπίτι, που μπορεί να χτιστεί οπουδήποτε

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG) σχεδιάζει μια ευέλικτη μικρο-οικία που μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Με το όνομα «A45», το έργο είναι μια προσέγγιση του παραδοσιακού ξυλόσπιτου σε σχήμα Α, γνωστό για τη γερτή στέγη και τους επικλινείς τοίχους. Το BIG έχει βελτιώσει την κλασική δομή με ένα σχεδιασμό που μεγιστοποιεί τη χρηστική επιφάνεια δαπέδου παίρνοντας μια ξύλινη βάση και περιστρέφοντας τη στέγη κατά 45 μοίρες. Αυτό δίνει στο μικροσκοπικό σπίτι ύψος οροφής τεσσάρων μέτρων.

Κατασκευασμένο στη Νέας Υόρκης, το «A45» είναι ένα πρωτότυπο μικρό σπίτι που σχεδιάστηκε για το αρχιτεκτονικό γραφείο Klein. To Klein ιδρύθηκε από το σχεδιαστή και αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Søren Rose με στόχο να αναπτύξει ποικίλες σχεδιαστικές ιδέες για μικρο-οικίες από κορυφαίους αρχιτέκτονες. Τα σπίτια θα κατασκευάζονται από μεγάλους κατασκευαστές και μπορούν να παραδοθούν οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Το μικροσκοπικό σπίτι του BIG είναι προσαρμόσιμο μέσα και έξω και θα είναι διαθέσιμο για αγορά.

Εξωτερικά, η κρυστάλλινη μορφή του κτιρίου προσδίδει στο έργο μια συνεχώς μεταβαλλόμενη εμφάνιση. Εσωτερικά, ο χώρος 55 τ.μ. δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την καλλιέργεια μιας πιο στενής σχέσης με τη φύση. Ένα τζάκι καύσης ξύλου Morsø  είναι τοποθετημένο σε μια γωνία, ενώ ο αυτόνομος εξοπλισμός βρίσκεται στο πίσω μέρος. Τα έπιπλα περιλαμβάνουν μια κουζίνα Københavns Møbelsnedkeri, χειροποίητα έπιπλα Carl Hansen και ένα κρεβάτι με ύφασμα Kvadrat σχεδιασμένο από το Søren Rose Studio. Το μπάνιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο κέδρου με φωτιστικά VOLA.

Η κατοικία συναρμολογείται αρθρωτά επί τόπου και αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει το ξύλινο πλαίσιο, τα υλικά τοίχου, ένα υποδάπεδο και το τριγωνικό παράθυρο που φτάνει από το δάπεδο ως την οροφή και αποτελείται από επτά κομμάτια γυαλί. Η δομή είναι ελαφρώς ανυψωμένη σε τέσσερις κολώνες από σκυρόδεμα που προσφέρουν τη βέλτιστη στήριξη και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν το μικροσκοπικό σπίτι τους ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο στόχος του Klein είναι να αναπτύξει μια σειρά από μικροσκοπικές ιδέες σπιτιών με κορυφαίους αρχιτέκτονες στον κόσμο.

Reset Password