Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

KUKUNARI: ένα φωτιστικό… θαύμα της φύσης

Η αρχιτέκτων Ηρώ Σκουλούδη δανείζεται τη μορφή του κουκουναριού και δημιουργεί ένα φωτιστικό που βασίζεται σε μια σειρά συμβολισμών και έχει έντονες αισθητικές αναφορές στο σκανδιναβικό design.

Η Ηρώ Σκουλούδη υπογράφει τη σειρά ξύλινων φωτιστικών KUKUNARI, εμπνευσμένη από τη δομή του κουκουναριού όπου τα «φύλλα» δημιουργούν ένα πλέγμα από δεξιόστροφες και αριστερόστροφες σπείρες, το πλήθος των οποίων αντιστοιχεί σε αριθμούς της ακολουθίας fibonacci. Το κουκουνάρι συμβολίζει τη φώτιση, την επίφυση – ή αλλιώς το τρίτο μάτι – που σχετίζεται με το πώς αντιλαμβάνεται το σώμα μας το φως. Η πρώτη σειρά  KUKUNARI κυκλοφορεί ήδη εδώ και 2 χρόνια, διατίθενται σε Ελλάδα και εξωτερικό, και αποτελείται κυρίως από κρεμαστά φωτιστικά διαφορετικών διαστάσεων ενώ επιδαπέδια και επιτοίχια συλλεκτικά σχέδια εμπλουτίζουν πλέον τη συλλογή.  

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το KUKUNARI σχεδιάζεται παραμετρικά και βασίζεται σε κώδικα ο οποίος ανάλογα με τις παραμέτρους που τροποποιούνται είναι ικανός να παράγει αντίστοιχα σχέδια εξασφαλίζοντας  έτσι τη δυνατότητα ενός εξατομικευμένου σχεδιασμού ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Για το τελικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, ψηφιακή πρωτοτυποποίηση και κατασκευή αλλά και χειροποίητες τεχνικές.

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τα φωτιστικά της σειράς κατασκευάζονται από κομμάτια κόντρα πλακέ, κομμένα με τη χρήση λέιζερ, τα οποία επεξεργάζονται και συναρμολογούνται από την Ηρώ Σκουλούδη και συνδυάζονται με υφασμάτινα καλώδια. Κάθε φωτιστικό KUKUNARI είναι μοναδικό και φέρει χαραγμένο μοναδικό αριθμό. 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Η Ηρώ Σκουλούδη είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Χώρος, Σχεδιασμός και Δομημένο Περιβάλλον». Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εργαστήρια αρχιτεκτονικής ενώ έχει διακριθεί και για το έργο της στην 5η Τριενάλε | Αρχιτεκτονική στην Κρήτη. Γεννημένη στα Χανιά της Κρήτης όπου ζει, εργάζεται και πραγματοποιεί τα έργα της, διερευνά τη σχέση ψηφιακού και αναλογικού, με τη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, βιομιμητικής και παραμετρικού σχεδιασμού.

Ακολουθείστε το KUKUNARI στο Instagram.

Reset Password