Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Lattas: in wood we trust

Η εταιρεία Lattas αποδεικνύει πώς ένα φυσικό υλικό μπορεί να κυριαρχήσει στο σύγχρονο design χωρίς να υπολείπεται σχεδιαστικού εκπλεπτυσμού και ποιοτικής κατασκευής υψηλών προδιαγραφών

Who is who.. 
Η Lattas Furniture Solutions δραστηριοποιείται στον τομέα των επίπλων από το 1983 αξιοποιώντας τις δυνατότητες της μασίφ ξυλείας. Διαθέτει υπερσύγχρονες ιδιωτικές εγκαταστάσεις με μηχανικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας και εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία και τεχνογνωσία. Η παραπάνω σημαντική δύναμη της εταιρίας μεταφράζεται τόσο μέσα από την ανάπτυξη δικών της προϊοντικών σειρών. Όσο και μέσω της υλοποίησης projects υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Η σχεδιαστική και κατασκευαστική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έπιπλα για προσωπικούς και επαγγελαμτικούς χώρους καθώς και συλλογές για παιδικό-εφηβικό δωμάτιο. Έχει συμμετάσχει δυο χρονιές στο Milano Salone del Mobile (2012, 2014) καθώς και στην Imm Cologne (2012).   

Οικολογική συνείδηση.. 
Η ξυλεία που επιλέγει και χρησιμοποιεί η Lattas προέρχεται από πιστοποιημένη και ελεγχόμενη υλοτομία και αντίστοιχα για τη βαφή χρησιμοποιούνται μόνο οικολογικά βερνίκια. Κατά τη διάρκεια του προϊόντος που πεθαίνει, χρησιμοποιούνται οικολογικά βερνίκια χωρίς διαλύτες. Επιπλέον, κατά την παραγωγική διαδικασία ακολουθούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές. Σύμφωνες με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία (ISO 19001, ISO 14001). Τέλος, όλα τα προϊόντα LATTAS έχουν μηδενική έκλυση φορμαλδεΰδης. 

Οι συνεργασίες.. 
Η εταιρεία Lattas επιλέγει να συνεργαστεί με σχεδιαστές που υπηρετούν με την ίδια δυναμική τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την ευφάνταστη αξιοποιήση του ξύλου. Το στούντιο Cemento, ο βραβευμένος industrial designer Γιάννης Γεωργαράς και ο σχεδιαστής Αλέξανδρος Κυριακάκης αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες της Lattas.

Η φιλοσοφία

«Όταν σχεδιάζουμε, το κάνουμε με πάθος! Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μοναδικά αντικείμενα, ορμώμενοι από την ίδια την μοναδικότητα του ξύλου. Tο ίδιο πάθος δείχνουμε και όταν αναλαμβάνουμε contract projects. Παρέχουμε απεριόριστες, προσαρμοσμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των αρχιτεκτόνων , των interior designers, των ξενοδόχων και των τεχνικών / κατασκευαστικών εταιρειών», Διονύσης Λάττας, CEO.

«Όταν δημιουργούμε, αισθανόμαστε ότι συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της καθημερινότητας του καθενός. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι γεμάτος άγχος. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μέσα απο τις συνθέσεις μας ένα αίσθημα ηρεμίας, να αισθάνεται κανείς  το σπίτι του ως ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον και χρησιμοποιώντας το ξύλο μπορούμε να το καταφέρουμε. Να γιατί είμαστε τόσο παθιασμένοι με αυτό το αγνό, φυσικό υλικό», Αλέξανδρος Λάττας, Διευθυντής Εξαγωγών.

«Όταν δημιουργούμε, νιώθουμε σαν παιδιά. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι πρέπει να νιώθουμε σαν παιδιά, ειδικά όταν σχεδιάζουμε και παράγουμε χώρους για εκείνα, για να αισθάνονται ελεύθερα και χαρούμενα. Άλλωστε, η ψυχή τους είναι τόσο καθαρή και το πνεύμα τους τόσο ελεύθερο. Γι ‘αυτό επιλέγουμε ξύλο για πρώτη ύλη, γιατί είναι αγνό, φυσικό και φιλικό για την υγεία μας», Νίκος Λάττας, Product Manager.

Reset Password