Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Μια κουνιστή καρέκλα από το μέλλον

Μια κουνιστή καρέκλα που μας ταξιδεύει στο μακρινό μέλλον, αλλά και μας επιστρέφει στην παιδική μας ηλικία. Μια τέτοια καρέκλα υπογράφει ο ταλαντούχος designer Karel Matějka. O λόγος για την καρέκλα Restless. Την παρουσίασε στο πλαίσιο της “”supersalone της ειδικής έκδοσης της Milan Design Week και ανήκει στη συλλογή L’Instabilité που σκοπό έχει να δώσει μια αντισυμβατική ματιά με αίσθηση κίνησης στο σχεδιασμό επίπλων. Η καρέκλα Restless έχει τη δυνατότητα να κουνιέται, αλλά και να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της, μεταφέροντας σε χρόνο μηδέν πίσω στην παιδική μας ηλικία.

«Μου αρέσει να δημιουργώ πράγματα που έχουν κάποια προστιθέμενη αξία, κάποιο στοιχείο έκπληξης και διασκέδασης και η κίνηση είναι μία από τις κύριες δυνάμεις που καθιστούν δυνατές τέτοιες εμπειρίες», λέει ο Matějka και συνεχίζει «Ήθελα να κάνω κάτι αντισυμβατικό, όχι μόνο με την έννοια του σχεδιασμού, αλλά και με την ιδέα της κίνησης. Λατρεύω το αίσθημα ευφορίας και χαράς όταν είσαι ελεύθερος να παίξεις σαν παιδί. Είναι απίστευτα απελευθερωτικό. Θέλω οι άνθρωποι να βιώσουν ακριβώς αυτό το συναίσθημα όταν κάθονται στη νέα μου καρέκλα », καταλήγει.

Η καρέκλα Restless μπορεί να σταθεί τόσο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, αλλά και δημόσιους χώρους. Αποκτήστε την και αφήστε την να σας χαλαρώσει επιστρέφοντας στο σπίτι μετά τη δουλειά.

Για να μάθετε περισσότερα για την καρέκλα Restless μπείτε στο karelmatejka.com.

Photos by Jan Mahr.

Reset Password