Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Ηχοαπορροφητικά Πάνελ Acoustic- Lightboard®: Το πάνελ που σβήνει το θόρυβο

Χάρη στην κυψελωτή δομή του και την υψηλής ακρίβειας διάτρηση, τα ηχοαπορροφητικά πάνελ εξουδετερώνουν  τους ήχους και προσφέρουν  ευχάριστη ακουστική.

Το γυαλί, η πέτρα και το μέταλλο είναι τα αγαπημένα υλικά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Όμως, αυτές οι σκληρές επιφάνειες εμφανίζουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: αντανακλούν όλα τα είδη ήχου. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται τα επίπεδα θορύβου στους εσωτερικούς χώρους, κάτι που είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό. Η ανάγκη, λοιπόν, να βρεθούν λύσεις που να απορροφούν τους ήχους, ώστε να έχουμε πιο ευχάριστη ακουστική στα γραφεία και άλλους χώρους, ήταν μεγάλη.

ηχομόνωση εσωτερικών χώρων
Το θέατρο Deutsches Theater στο Μόναχο διαθέτει ηχομονωτικά πάνελ Acoustic-Lightboard®.

Άψογη ηχομόνωση σε εσωτερικούς χώρους

Λύση στο πρόβλημα του θορύβου δίνουν σήμερα υλικά που συγκεντρώνουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά ως προς την ακουστική και την αισθητική τους. Ενδεικτικά, το πάνελ Acoustic-Lightboard® του οίκου Richter akustik & design, που εισάγει η εταιρεία Κωνσταντινίδης, διαθέτει μια άριστη επιφάνεια απορρόφησης θορύβου για τα δωμάτια. Η επιφάνεια του υλικού φέρει έως και 320.000 τρύπες ανά τμ, μέσω μικρο-διάτρησης. Με αυτό τον τρόπο, ο θόρυβος απορροφάται κάτω από την επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, η σύνθεση του υλικού αποτελείται από μια πυκνή κυψελωτή δομή που βοηθά στην εξουδετέρωση του θορύβου. Την ίδια στιγμή, το υλικό Acoustic-Lightboard® είναι απολύτως σταθερό και έως 70% ελαφρύτερο συγκριτικά με τα περισσότερα αντίστοιχα προϊόντα. Γι’ αυτό το λόγο, το Acoustic- Lightboard® είναι κατάλληλο για δάπεδα, επένδυση τοίχου, έπιπλα γραφείου, διαχωριστικά σε μεγάλα δωμάτια κ.ά.

ηχομόνωση Acoustic-Lightboard
Ηχομόνωση Acoustic-Lightboard® υπάρχει στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Οι προδιαγραφές στα Ηχοαπορροφητικά Acoustic-Lightboard®

Ο ξύλινος καπλαμάς και τα Ηχοαπορροφητικά laminate του Acoustic-Lightboard® περιέχουν υψηλής ακρίβειας διατρήσεις με διάμετρο 0,5-1,5 χλστ. Η εμπρόσθια και η οπίσθια επιφάνεια μπορεί να φέρουν διαφορετικές διατρήσεις. Οι άκρες του υλικού δεν έχουν απαραίτητα διατρήσεις, ενώ το πλάτος διατίθεται κατ’ επιλογή σας ως προς τον αριθμό των διατρήσεων. Το εσωτερικό του Acoustic–Lightboard® αποτελείται από μια πυκνή κυψελωτή δομή από ανακυκλωμένη κυτταρίνη και μαύρο ακουστικό φλις.
Η Richter akustik &design επενδύει στη βιωσιμότητα και την παραγωγή που σέβεται το περιβάλλον εξοικονομώντας πόρους. Επιπλέον, το Acoustic-Lightboard® φέρει πιστοποίηση FSC.

Ένα ακόμα βραβείο στα Ηχοαπορροφητικά Πάνελ

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά του το 2005, το Acoustic-Lightboard® και άλλα υλικά της Richter akustik & design έλαβαν το βραβείο Best of the Best στην έκθεση Interzum στην Κολωνία.

Πληροφορίες: Το Acoustic-Lightboard® διατίθεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Κωνσταντινίδης

Reset Password