Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Μαξιμαλισμός: Διανύει τη χρυσή εποχή του

Πάντα υπήρχαν αυτοί που αγαπούσαν τον μαξιμαλισμό στη διακόσμηση. Όμως, η πανδημία και η παραμονή μας πολλές ώρες στο σπίτι έκανε την τάση του μαξιμαλισμού ακόμη πιο έντονη και επίκαιρη. Ο μαξιμαλισμός όλα τα επιτρέπει. Πολλά και διαφορετικά χρώματα, μεγέθη, γραμμές. Όλα μπορούν να συνδυαστούν. Χρειάζεται ταλέντο, αλλά γίνεται.

Σύμφωνα με την imm cologne, οι αγοραστές τους τελευταίους μήνες αντί να ξοδεύουν χρήματα για διακοπές, επένδυσαν κυρίως στην αγορά επίπλων και ειδών εσωτερικής διακόσμησης για να νιώσουν άνετα στο σπίτι τους, αφού κατάλαβαν ότι κάποιοι από αυτούς το είχαν παραμελήσει. Διακόσμησαν τους χώρους όπου ζούσαν, συνδυάζοντας αγαπημένα κομμάτια με πολλά μαξιλάρια, πουφ, πίνακες, χαλιά, τραπεζάκια ή άλλα διακοσμητικά…συγκεκριμένα πολλά διακοσμητικά.


Flower print και πολύχρωμα έπιπλα
Αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα τάση στη διακόσμηση, τον μαξιμαλισμό. Όπως υποδηλώνει το όνομα του, έχουμε να κάνουμε με πολλά χρώματα, πολλά αντικείμενα, ακόμα και πολλά είδη μεταξύ τους. Η μαξιμαλιστική ζωή περιλαμβάνει, για παράδειγμα, μεγάλες ταπετσαρίες με μοτίβα, XXL λάμπες, πολύχρωμα χαλιά με έντονα prints, πολλά μαξιλάρια σε αντίθετα χρώματα και κατά προτίμηση περισσότερα από ένα βάζα. Σε όλα αυτά προσθέστε πράγματα που συσσωρεύονται με τα χρόνια, όπως αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα.

Credit: Courtesy of Right Meets Left Interior Design

Ο μαξιμαλισμός αποτελεί μια φοβερή ευκαιρία για να αναπτύξει κάποιος το πολύ προσωπικό του στυλ. Έπιπλα και αντικείμενα, χρώματα, υφές και μοτίβα μπορεί να δημιουργήσουν γοητευτικές αντιθέσεις και να σχηματίσουν ένα πρωτότυπο και πολύ προσωπικό χώρο που θα ανταποκρίνεται στην προσωπικότητα του κατόχου του κάθε σπιτιού.

Ο μαξιμαλισμός είναι XXL
Στο μαξιμαλισμό, λέξη κλειδί δεν είναι μόνο τα πολλά, αλλά και η λέξη μέγεθος. Φέρτε στο χώρο σας μεγάλα αντικείμενα αν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση. Ο μεγαλύτερος λαμπτήρας δαπέδου στην οικογένεια Tolomeo της Artemide μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος έως και τρία μέτρα. Το Tolomeo Mega Terra από αλουμίνιο διαθέτει μεταβλητά ρυθμιζόμενο βραχίονα καθώς και κεφαλή φωτιστικού που μπορεί να γυρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Λόγω της μεγάλης εμβέλειάς του, μπορεί να φωτίσει ολόκληρο το δωμάτιο και να αντικαταστήσει ένα φωτιστικό οροφής.

This image has an empty alt attribute; its file name is w950-16x9-1-1024x577.jpg
Φωτιστικό Tolomeo Mega Terra, Artemide.


Οι ταπετσαρίες έχουν τον μαξιμαλισμό στο DNA τους

Τα έντονα prints στις ταπετσαρίες μπορούν να φέρουν το μαξιμαλισμό στο σπίτι σας πιο εύκολα από ότι πιστεύετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταπετσαρία Pomegranate από τη συλλογή National Trust Papers της Little Greene. Διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις, από κίτρινο έως μπλε. Το ζωντανό μοτίβο paisley με στυλιζαρισμένα μοτίβα ροδιού προέρχεται από το Erddig Hall στην Ουαλία, ένα διατηρητέο κτήριο του 18ου αιώνα.

Ταπετσαρία Pomegranate από τη συλλογή National Trust Papers, Little Greene.

Τι μπορεί να κάνει ένα έπιπλο μαξιμαλιστικό;
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Δείτε για παράδειγμα τον καναπέ Camaleonda, Τι μπορεί να κάνει; Ό, τι λέει το όνομα του. Μπορεί να μεταλλαχτεί. Έχει τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται ανάλογα με το που θα τοποθετηθούν τα μαξιλάρια για πλάτη. Οι επιμέρους μονάδες μπορούν να συνδεθούν αόρατα μεταξύ τους με σχοινιά, γάντζους και δακτυλίους. Ο σχεδιασμός χρονολογείται από το 1970, τώρα ο σχεδιαστής Mario Bellini το έφερε στο σήμερα σε συνεργασία με τον οίκο B&B Italia.

Καναπές Camaleonda, οίκος B&B Italia

Πατήστε τον μαξιμαλισμό κάτω.
Αν μπορούν οι ταπετσαρίες να φέρουν τον μαξιμαλισμό στο σπίτι σας, το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα χαλιά. Επιλέξτε χαλιά με ιδιαίτερα παράξενα χρώματα, έντονα μοτίβα ή ακόμα και περίεργα σχήματα. Η συλλογή Rugxstyle αποτελείται από πολύχρωμα χαλιά που τραβούν όλα τα βλέμματα. Εμπνέονται από τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά διαφορετικών μητροπόλεων. Το χαλί Amsterdam, για παράδειγμα, φέρνει την πλούσια λουλουδάτη λαμπρότητα παλιών Ολλανδών ζωγράφων στο σαλόνι. Και όχι σε μικρό μοτίβο, αλλά ως εντυπωσιακό που μπορεί να συνδυαστεί με άλλα πρωτότυπα έπιπλα με έναν μαξιμαλιστικό τρόπο.

Λεπτομέρεια από το χαλί Amsterdam carpet, Object Carpet.

Ο μαξιμαλισμός αγαπάει τα μαξιλάρια
Εδώ το μυστικό είναι πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια. Όταν λέμε πολλά, εννοούμε πολλά. Να μην χωράτε να καθίσετε στον καναπέ. Προσέξτε να είστε μαξιμαλιστές τόσο στο μέγεθος, στα χρώματα τους, στα prints τους. Δεν υπάρχει λάθος σε μια τέτοια επιλογή. Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Κάτω από το μαξιμαλισμό όλα ταιριάζουν.

Photographer: Courtesy of Jungalow, Designer: Justina Blakeney

Στήστε τον μαξιμαλισμό στον τοίχο.
Πώς θα το κάνετε αυτό; Με πολλά κάδρα, πίνακες σε διάφορα μεγέθη και θέματα. Εδώ, όμως χρειάζεται μια προσοχή στην τοποθέτηση. Σε έναν μαξιμαλιστικό τοίχο υπάρχουν κανόνες στην τοποθέτηση, κάποιες ευθείες πρέπει να τις ακολουθήσετε, γιατί διαφορετικά θα αποκτήσετε έναν «ανισόρροπο» τοίχο που θα σας κρατά σε μια ανησυχία καθώς τον κοιτάτε. Για αυτό πρέπει ένα προσέξετε τις αποστάσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα σχεδιάστε το πρώτα πολύ καλά.

Credit: Graham and Green

Ο μαξιμαλισμός σύνορα δεν έχει.
Αυτή είναι η αλήθεια. Ο μαξιμαλισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Σε αυτόν το κλασικό, το μοντέρνο, το ρετρό, το vintage, το sci-fi, το industrial μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτό, τον κάνει δύσκολο, αλλά αυτή είναι η μαγεία του.

Ο μαξιμαλισμός είναι πολύχρωμος.
Χρώματα, χρώματα, χρώματα. Από την στιγμή που αποφασίσετε να τον φέρετε στο σπίτι σας, ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Φέρτε πολλά και διαφορετικά χρώματα στα δωμάτια σας, ακόμα και αν θεωρείται ότι είναι αταίριαστα. Κάτω από τη μαγική ομπρέλα του μαξιμαλισμού θα μοιάζουν «αδερφικά».

Reset Password