Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Βιώσιμα έπιπλα: Η αγορά γίνεται όλο και πιο πράσινη

Μια ντουλάπα που δεν επιβιώνει μετά από μια μετακόμιση. Ένα κρεβάτι για το οποίο δεν παρέχονται σαφείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας ή προέλευσης του ξύλου. Πολλοί καταναλωτές έχουν βρεθεί να πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ανάλογη περίπτωση. Καταναλωτές μάλιστα που θα ήθελαν να αγοράσουν πιο βιώσιμα έπιπλα. Τι συμβαίνει στη βιομηχανία επίπλων και πως μπορούμε όλοι-επαγγελματίες και κοινό. Να μάθουμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στην περιβαλλοντική συνείδηση της αγοράς, της κατασκευής και της παραγωγής επίπλου.

βιώσιμα
Η συλλογή Cork Family του οίκου Vitra δημιουργείται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ζήτηση για έπιπλα με καλύτερη περιβαλλοντική αξιολόγηση του κύκλου ζωής αυξάνεται εδώ και χρόνια. Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η τάση είναι αμείωτη. Σύμφωνα με μελέτη της Pricewaterhouse Coopers (PwC), η βιωσιμότητα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τα τρία τέταρτα των καταναλωτών όταν αγοράζουν έπιπλα. Αυτό καθιστά τα «πράσινα» έπιπλα ελκυστικά για τους κατασκευαστές και τους λιανοπωλητές επίπλων όχι μόνο από ιδεολογική άποψη, αλλά και από εμπορική άποψη.

Τι κάνει ένα έπιπλο βιώσιμο ή οικολογικό;

Παρόμοια με τον τομέα των τροφίμων και ποτών, μια ποικιλία κριτηρίων παίζει ρόλο όταν πρόκειται για το χαρακτηρισμό “βιώσιμο” σε ένα έπιπλο. Τα κριτήρια προκύπτουν κυρίως από τη διάκριση μεταξύ βιώσιμων επιλογών και συμβατικής και συχνά φθηνής παραγωγής. Σε συνδυασμό με κατανάλωση και το κόστος της.

Τα βιώσιμα υλικά ή ανανεώσιμες πρώτες ύλες

Το ξύλο εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση. Αλλά το μπαμπού, το βαμβάκι και νέα υλικά όπως τα φύκια είναι επίσης ανανεώσιμοι πόροι. Τα έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά όπως μπουκάλια PET ή παλιές ίνες ξύλου είναι επίσης μια άλλη εναλλακτική λύση.

Έπιπλα χωρίς επιβλαβείς ουσίες

Ένα κρεβάτι πχ μπορεί να εκπέμπει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Γι’ αυτό εκτός από τα κύρια υλικά καμία από τις ύλες δεν πρέπει να δημιουργούν ανησυχία για την υγεία των καταναλωτών, όπως το χρώμα, το λούστρο και άλλες επικαλύψεις.

Ανθεκτικότητα


Ένα έπιπλο υψηλής ποιότητας με διαχρονικό σχεδιασμό μπορεί να παραμείνει σε ένα σπίτι, σε έναν καταναλωτή για πολλά χρόνια και να κάποιες φορές μπορεί να παραδοθεί στην επόμενη γενιά. Η ανακύκλωση αυξάνει επίσης τη διάρκεια ζωής ενός επίπλου.

Δίκαιη παραγωγή σε βιώσιμα

Η βιωσιμότητα συνεπάγεται επίσης κοινωνική ευθύνη. Αυτό σημαίνει καλές συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές που αποτελούν επίσης σημαντικούς παράγοντες όταν πρόκειται για την αγορά επίπλων με καθαρή, οικολογική συνείδηση.

Σύντομες διαδρομές μεταφορές κατά την παραγωγή σε βιώσιμα

Η χρήση τοπικών πρώτων υλών και προμηθευτών, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο, βελτιώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα ενός αντικειμένου.

βιώσιμα
Καναπές από εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμο ύφασμα Glismand & Rüdiger για τον οίκο Bolia.

Η συλλογή επίπλων της set sa RECLAIMED είναι εμπνευσμένη από ινδονησιακές αρχαίες τεχνικές χειροτεχνίας. Με δεξιοτεχνία αρχαίας παράδοσης, αναδεικνύει την ομορφιά και την αντοχή του ανακυκλωμένου ξύλου τικ. Η χρήση φυσικών υλικών και η συνεργασία της Set Sa με έμπειρους Ινδονήσιους καλλιτέχνες οδηγούν σε βιώσιμα έπιπλα που αποπνέουν αισθητική και αυθεντικότητα.

Reset Password