Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Alfa Wood: Νέα μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στα Γρεβενά

Τη μάχη παραγωγής πράσινης ενέργειας από απορρίμματα ξύλου δίνει ο όμιλος. Πλέον καλύπτονται οι ανάγκες ηλεκτροδότησης 6.000 νοικοκυριών.

Η κορδέλα κόπηκε και μια ακόμα μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα λειτουργεί στην Ελλάδα, η τρίτη αντίστοιχη του ομίλου Alfa Wood. Με έδρα τους Μαυραναίους στα Γρεβενά, σε μια έκταση 10.000 τμ., η γνωστή εταιρεία πρόσθεσε στο ενεργειακό της οπλοστάσιο μια ακόμα εργοστασιακή μονάδα βιομάζας και 1 επιπλέον MW. Με αυτό τον τρόπο ανεβάζει τη συνολική ισχύ των εργοστασίων του ομίλου στα 3 MW.

Πράσινη ενέργεια από βιομάζα

Alfa Wood Group Γρεβενά βιομάζα
Γρεβενά: Οι εγκαταστάσεις της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα της Alfa Wood

Μέσω της αξιοποίησης υπολειμμάτων ξύλου της χώρας μας, το καινούριο εργοστάσιο με βιομάζα της Alfa Wood συμβάλει ώστε να καλύπτονται πλέον οι ανάγκες ηλεκτροδότησης περίπου 6.000 ελληνικών νοικοκυριών ετησίως. Με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω βιομάζας έχουμε μείωση εκπομπών του CO2 ετησίως κατά 12.000 τόνους, σε σχέση με το αργό πετρέλαιο. Επιπλέον, με την αξιοποίηση της παραγόμενης θερμικής ενέργειας και της θέρμανσης των βιομηχανικών χώρων, μειώνεται η παραγωγή ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η εξοικονόμηση με τη χρήση βιομάζας αντιστοιχεί σε μείωση των εκπομπών CO2 ετησίως κατά 150.000 τόνους / σε σχέση με το αργό πετρέλαιο.

Το κόστος της επένδυσης σε αυτή τη μονάδα βιομάζας ανήλθε περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο όμιλος Alfa Wood έχει ξεκινήσει να επενδύει στην πράσινη ενέργεια εδώ και χρόνια. Στόχος με τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα είναι η αξιοποίηση των υπολειμμάτων ξύλου. Αυτά είτε βρίσκονται στη φύση είτε απορρίπτονται από άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, υποβαθμίζοντας, όμως, το περιβάλλον. Οι προσπάθειες οδήγησαν στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, το 2017. Η δεύτερη μονάδα εγκαινιάστηκε το 2020 στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Πλέον ο όμιλος Alfa Wood θεωρείται από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας στον ελλαδικό χώρο.

Alfa wood ηλεκτρική ενέργεια βιομάζα

Η εταιρεία δεν ανέκοψε τα αναπτυξιακά της πλάνα εν μέσω πανδημίας. Έτσι, το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη από τις 15 Απριλίου 2021. Στα 10.000 τμ. εκτείνονται βιομηχανικοί χώροι, γραφεία και αποθήκες. Τα μηχανήματα είναι νέας γενιάς και τα συστήματα παραγωγής τα πλέον σύγχρονα.

Info: Alfa Wood

Reset Password