Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Modern classic: Ιδέες για επιτυχημένη διακόσμηση

Ο Άκης Αστράκης από τον γνωστό οίκο επίπλων Astrakis, προτείνει το τέλειο mix & match που παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο στο interior design.

Το κλασικό στυλ στη διακόσμηση είναι σοφιστικέ και μαρτυρά εκλεπτυσμένο γούστο. Αντλεί έμπνευση από την αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή αλλά και βικτοριανή και αρ ντεκό αισθητική. Το κλασικό στυλ αποπνέει πολυτέλεια. Από την άλλη, το μοντέρνο στυλ ακολουθεί πιο τετράγωνες και ευθείες γραμμές και είναι πιο απλό. Ο συνδυασμός και των δύο ταιριάζει τόσο στην κατοικία όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Έτσι, θα το δούμε και στο λόμπι ενός ξενοδοχείου ή σε μια σουίτα.

Μιλήσαμε με τον αρχιτέκτονα-μηχανικό Άκη Αστράκη που ασχολείται με το ντιζάιν των χειροποίητων επίπλων στην ομώνυμη γνωστή εταιρεία παραγωγής επίπλων Astrakis. Ο ίδιος προτείνει ιδέες για να παντρέψουμε σωστά το κλασικό και το μοντέρνο στο interior design.

Συνδυάζοντας κλασικό και μοντέρνο

Όπως αναφέρει ο Άκης Αστράκης «ο βασικός λόγος που πολλοί θέλουν να συνδυάσουν κλασικό και μοντέρνο είναι επειδή αγαπούν το κλασικό έπιπλο, αλλά θέλουν μια πιο σύγχρονη εκδοχή του. Αυτή που ξεφεύγει από τις εικόνες που έχουμε για τα παλιά κλασικά έπιπλα. Για παράδειγμα, τα κλασικά έπιπλα έχουν γραμμές με καμπύλες στα πόδια και μπορεί να είναι σκαλιστά. Στο μοντέρνο είναι πιο μίνιμαλ. Επιπλέον ως επιλογή ο συνδυασμός τους είναι πιο οικονομικός. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο και διαχρονικό, ενώ ο χώρος της κατοικίας ή του γραφείου έχει μια φρέσκια αισθητική. Το πιο βασικό για σωστούς συνδυασμούς είναι να χρησιμοποιήσουμε χρώματα, υφές και σχέδια που είναι στη μόδα. Επίσης μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε ισορροπία στον συνδυασμό των επίπλων».

Πώς να υιοθετήσετε το modern classic στυλ
στο interior design

modern classic καθιστικό Astrakis
Modern classic με έντονο κοντράστ: Τα πολυτελή, ποιοτικά υφάσματα, το σκούρο καφέ τραπεζάκι, οι ξύλινες επιφάνειες συνυπάρχουν με την ανοιχτή παλέτα στον τοίχο, το δάπεδο και την ασημί απόχρωση στον καναπέ Prestige. Το μοντέρνο τραπεζάκι δένει άψογα με τον κλασικό καναπέ. Όλα Astrakis.

Το κλασικό στυλ συχνά συνοδεύεται από βαριά, πολυτελή υφάσματα και ποιοτικά υλικά στα έπιπλα. Η παλέτα περιλαμβάνει αρκετό σκούρο καφέ, οι επιφάνειες είναι ξύλινες, οι πίνακες μεγάλοι. Μπορείτε να το εξισορροπήσετε με ανοιχτή χρωματική παλέτα στα υφάσματα και τις επιφάνειες και καθαρές γραμμές στα έπιπλα. Ενδεικτικά, μια ιδέα είναι να ντύσετε ένα κλασικό έπιπλο με ένα μοντέρνο και μονόχρωμο ύφασμα ή να εντάξετε στον ίδιο χώρο έναν κλασικό καναπέ και ένα μίνιμαλ τραπεζάκι.

καθιστικό modern classic Astrakis
Modern classic με θέα τη φύση: Για να πετύχει ο συνδυασμός μπορούμε να συνδυάσουμε ένα κλασικό καναπέ, τον London, με ένα μοντέρνο τραπεζάκι βαμμένο σε χρυσό χρώμα.
moden classic τραπεζαρία Astrakis
Modern classic τραπεζαρία: Τραπέζι Boolevard από μασίφ ξύλο και μεταλλικές λεπτομέρειες. Σε ένα σχετικά μοντέρνο σχέδιο βάζουμε χρυσά στοιχεία για να το κάνουμε πιο κλασικό!

Επίσης η modern classic διακόσμηση αγαπά το φως που ξεχειλίζει στα δωμάτια. Τα ανοίγματα είναι μεγάλα και μπορεί να μην υπάρχουν κουρτίνες.

καθιστικό κλασικό-μοντέρνο
Νεοκλασικός καναπές Massimo από μασίφ ξύλο οξιάς με σύγχρονη αισθητική. Ντύνουμε τον καναπέ με ένα μοντέρνο ύφασμα χωρίς σχέδια για να μην είναι πολύ φορτωμένος. Όλα Astrakis.
modern classic υπνοδωμάτιο Astrakis
Υπνοδωμάτιο: Οι γήινες αποχρώσεις στο ξύλινο δάπεδο συνυπάρχουν αρμονικά με τις χρυσαφί στο κεφαλάρι του κρεβατιού Boston και δένουν άψογα με το λευκό σουέντ ύφασμα στα μικρά έπιπλα και το κρεβάτι. Όλα Astrakis.

Modern classic διακόσμηση με έπιπλα και αξεσουάρ

Παίξτε με τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα και ενισχύστε το κλασικό ή το μοντέρνο.

modern classic τραπεζάκι Astrakis
Τραπεζάκια από μασίφ μέταλλο και φιμέ τζάμι, Astrakis
διακόσμηση Astrakis
Ελεφαντάκια σε χρυσή πατίνα, Astrakis
φωτιστικό Astrakis
Φωτιστικό σε μαύρο χρώμα με LED φως, Astrakis
πολυέλαιος Astrakis
Φωτιστικό από μαύρο κρύσταλλο μουράνο, Astrakis

Πληροφορίες: Astrakis

Reset Password