Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Stone-Veneer: Το ελαφρύ υλικό επένδυσης από φυσική πέτρα

Κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό, ενώ διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός πετρώματος για επένδυση τοίχου-δαπέδου-επίπλων.

Ξύλο, δέρμα, πέτρα: Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ντύσουν το χώρο τους- από τα δάπεδα, τους τοίχους, τα έπιπλα και άλλες επιφάνειες- με αυθεντικά, φυσικό υλικό επένδυσης. Τα δυνατά τους σημεία είναι ότι κερδίζουν πόντους στην αφή και στην εμφάνιση. Επιπλέον, υπερτερούν ως προς την όψη όλων των απομιμήσεων, π.χ. του πλαστικού. Ωστόσο, η επένδυση επίπλων και επιφανειών από πέτρα συνήθως δεν είναι πρακτική, εξαιτίας του μεγάλου βάρους. Αυτό καθιστά τη μεταφορά της δύσκολη και ταυτόχρονα είναι και πολύ σκληρό υλικό για να υποστεί επεξεργασία.

Η λύση ονομάζεται Stone-Veneer

Πράγματι, με το προϊόν Stone-Veneer, ο οίκος Richter akustik & design έχει καταφέρει να «παντρέψει» όλα τα πλεονεκτήματα της αληθινής πέτρας και του μικρού βάρους άλλων υλικών διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Ειδικότερα, το πάνελ επένδυσης με φυσική πέτρα Stone-Veneer που διαθέτει στη χώρα μας η εταιρεία Κωνσταντινίδης, διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα και επιφάνειες. Καθώς πρόκειται για αληθινή πέτρα και το πέτρωμα από το οποίο κόβεται μετρά δισεκατομμύρια χρόνια, κανένα κομμάτι δεν είναι ίδιο με το άλλο. Κάθε φλοίδα Stone-Veneer είναι μοναδική στην όψη και στην υφή. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με το πλαστικό και άλλες απομιμήσεις της πέτρας.

Πάνελ επενδυμένο με φυσική πέτρα Stone-Veneer

Stone-Veneer: Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

Τα πραγματικά στρώματα της πέτρας είναι μόλις μερικά δεκάδες χιλιοστά πάχους. Αυτό καθιστά το πάνελ επένδυσης Stone-Veneer φιλικό ως προς την εξοικονόμηση χρήσης πόρων. Μαζί με τον φορέα ακινητοποίησής του, το υλικό είναι απολύτως ελαφρύ σε σύγκριση με άλλες φυσικές πέτρε. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς: έπιπλα, τοίχους, επένδυση οροφής κ.ά. Η επένδυση με αυτό διαθέτει επίστρωση GRP και επιπροσθέτως μπορεί να δεχτεί μια στρώση φλις ή εναλλακτικά να εξοπλιστεί με αστάρι με διαλυτικό κόλλας. Μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι το πάνελ επένδυσης Stone-Veneer διατίθεται προκατασκευασμένο ώς πιεσμένο πάνελ MDF διαφορετικού πάχους (3 -18 χλστ.) ή πάνω σε άλλους φορείς ακινητοποίησης (GRP, MDF, κόντρα πλακέ ξύλου σημύδας 1-20 χλστ). Οι επιλογές τοποθέτησης είναι απεριόριστες.

Η επεξεργασία του υλικού επένδυσης Stone-Veneer

Ο οίκος Richter akustik & design προετοιμάζει με τέτοιο τρόπο το υλικό επένδυσης. Ώστε να μπορεί να υποστεί επεξεργασία ακόμα και με εργαλεία ξυλείας, όπως κοπτικά ξύλου. Η απευθείας συγκόλληση σε υπόγεια, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι εφικτή με τις κατάλληλες ειδικές κόλλες. Σε περίπτωση εύκολης τοποθέτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτοκόλλητη ταινία.

VIDEO: Δείτε τα στάδια επεξεργασίας του Stone-Veneer

Από το λανσάρισμά του το 2006, το Stone-Veneer έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλης της κοινότητας του αρχιτεκτονικού κλάδου και του ντιζάιν για τις επιφανειακές επεξεργασίες. Ακόμα, έχει προσελκύσει αναρίθμητους τελικούς χρήστες. Μεταξύ άλλων, έχει βραβευτεί με το Design-Plus Award 2009 από το Γερμανικό Συμβούλιο Ντιζάιν (German Design Council), καθώς και με το χρυσό Technology Award στη Βερόνα της Ιταλίας, την ίδια χρονιά.

Πληροφορίες: Η εταιρεία Κωνσταντινίδης εισάγει στην Ελλάδα προϊόντα του οίκου Richter akustik & design.

Reset Password