Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Δύο τα Χρώματα της Χρονιάς για την εταιρεία χρωμάτων Pantone

Επέλεξε ντουέτο χρωμάτων για τη νέα χρονιά, θέλοντας να δώσει έμφαση σε μία πιο ελπιδοφόρα στάση ζωής

Η Pantone προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση επιλέγοντας δύο χρώματα της χρονιάς: Το ζωντανό, αισιόδοξο κίτρινο “Illuminating” και το εντελώς αντίθετο, ήσυχο “Ultimate Grey”. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Pantone’s Color of the Year έρχεται ως ζεύγος. Το Rose Quartz, ένα ανοιχτό ροζ χρώμα και το Serenity, ένα ανάλαφρο μπλε, ήταν οι επιλογές της για το 2016.

Η φωτεινή κίτρινη απόχρωση, που ονομάζεται Illuminating, στόχο έχει να προωθήσει μία «αισιόδοξη υπόσχεση για μια ηλιόλουστη ημέρα», ενώ το Ultimate Grey είναι μια πολύ πιο ήρεμη απόχρωση που περνά περισσότερο το μήνυμα για «ηρεμία, σταθερότητα και αντοχή” και μπορεί να συγκριθεί με ανθεκτικά στοιχεία της Φύσης, όπως είναι τα φθαρμένα από τον χρόνο βότσαλα σε μια παραλία.

«Η συνειδητή επιλογή δύο πλήρως αντίθετων χρωμάτων, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο δύο διάφορετικά στοιχεία ενώνονται για να μεταφέρουν ένα μήνυμα που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να «οχυρωθούν με δύναμη, διαύγεια και ελπίδα », εξήγησε η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute.

«Πρακτικός και σθεναρός, αλλά ταυτόχρονα ζεστός και αισιόδοξος, είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων που μας δίνει αντοχή και ελπίδα», συνέχισε. «Για να αισθανόμαστε ενθαρρυμένοι και ανυψωμένοι, συστατικά απαραίτητα για το ανθρώπινο πνεύμα».

Reset Password