Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Micro Living εν κινήσει – από το Βερολίνο στη Ρώμη

Σε ένα ρυμουλκούμενο από το Βερολίνο ως τη Ρώμη. Το aVOID Tiny House, ένα καινοτόμο μικρό αστικό σπίτι με εξοπλισμό Häfele, προκαλεί το ενδιαφέρον όπου εμφανίζεται.

Micro Living ή «περισσότερη ζωή ανά τετραγωνικό μέτρο»: η Häfele, διεθνής ειδικός στον τομέα εξαρτημάτων υλικού και ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, είναι μια εταιρείαγνωστή ακόμη και πέρα από το αντικείμενό της. Τώρα η Häfele λαμβάνει μέρος στο πρότζεκτ aVOID Tiny House, ένα κινητό μικροσκοπικό σπίτι, που πρόκειται να περιηγηθεί στην Ευρώπη.

Το δωμάτιο εννέα τετραγωνικών μέτρων μπορεί να μετατραπεί σε κουζίνα, τραπεζαρία ή υπνοδωμάτιο

 Ο λειτουργικός χώρος Functionality Cube, το βραβευμένο εργαστήριο νεολαίας, τα κλιμακωτά μικρά διαμερίσματα και οι καινοτόμες ιδέες αποθήκευσης της Häfele προσελκύουν την προσοχή ειδικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στις 22 Μαρτίου στο Βερολίνο, η Häfele θα είναι χορηγός στην έξυπνη τεχνολογία υλικού κατά την περιήγηση του πρώτου κινητού μικροσκοπικού σπιτιού που κατασκευάστηκε στην Ιταλία. Το μικροσκοπικό σπίτι των εννέα τετραγωνικών μέτρων θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 60 ημερών στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Ιταλία, με στάσεις σε επτά πόλεις.

Υδατοθάλαμος και καθιστικό σε λειτουργία ταξιδιού (αριστερά). 

 Η Häfele ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, η θυγατρική της Häfele στην Ιταλία προμήθευσε τα εξαρτήματα Free flap και το σύστημα φωτισμού Loox για το Tiny House, το οποίο σχεδίασε ο εικοσιεπτάχρονος Ιταλός αρχιτέκτονας Leonardo Di Chiara. Όλα ταιριάζουν εξαιρετικά με την επιτυχή υλοποίηση της άνετης, μικρής οικιστικής μονάδας και τη νέα στάση απέναντι στη ζωή του αυξανόμενου αριθμού αστικών νομάδων που θα αισθάνονται άνετα σε τέτοια σπίτια στο μέλλον.

Όλα τα έπιπλα και η επίπλωση εξαφανίζονται στους πλευρικούς τοίχους και μπορούν να ξεδιπλωθούν ανάλογα με τις ανάγκες

Το Tiny House είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο και εξοπλισμένο με κάθε φανταστική άνεση σε εννέα τετραγωνικά μέτρα. Όλα τα έπιπλα έχουν διαμορφωθεί με το σκεπτικό ελβετικού σουγιά και διπλώνουν στους τοίχους. Εάν είναι απαραίτητο, απλά εμφανίζονται ως δια μαγείας, ανάλογα με το τι είναι χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Το aVoid αντιπροσωπεύει έναν αληθινό τρόπο ζωής που δεσμεύεται υπέρ της αειφορίας μέσω της αφοσίωσής του στις μινιμαλιστικές αρχές του «το λιγότερο είναι περισσότερο». Με δυο γυμνούς πλαϊνούς τοίχους, το Tiny House έχει σχεδιαστεί στο στυλ ενός αστικού σπιτιού. Έτσι, πολλές μονάδες μπορούν να συνυπάρξουν τέλεια μαζί σε ένα μικρό χώρο και να αναδιοργανωθούν. Το aVOID είναι το αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος υπό τον Leonardo Di Chiara σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tinyhouse. Έχει λάβει υποστήριξη από πολυάριθμους διεθνώς γνωστούς τεχνολογικούς εταίρους.

Reset Password