Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Pente Studio: η φιλοσοφία του «ευ ζειν» στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη

Μια ομάδα αρχιτεκτόνων που επιλέγει να εφαρμόζει μια ολιστική προσέγγιση σχεδιασμού – από το περίβλημα του κτίσματος μέχρι τον sur mesure σχεδιασμό επίπλων και κατασκευών – για τη σύσταση της ταυτότητας ενός χώρου.

Οι αρχιτέκτονες Βαγγέλης Μητσάκης και Έφη Καλόγηρου είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί του γραφείου Pente Architecture & Art ως έναν κοινό τόπο αρχιτεκτονικής και σχεδιαστικής έκφρασης που προάγει τη διαχρονική ταυτότητα κάθε χώρου με σεβασμό προς τον άνθρωπο, το φυσικό περιβάλλον και την ελληνική κλασσική αρχιτεκτονική. Μια φιλοσοφία που, φυσικά, ενστερνίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας – Σωκράτης Μητσάκης, Έβελυν Μαύρου, Σπύρος Κοντάκης και Σπύρος Καπρίνης.


Οι τομείς στους οποίους αναπτύσσει δραστηριότητα το Pente Studio είναι η αρχιτεκτονική εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το branding, το concept creation αλλά και το development management. Ωστόσο, ο σχεδιασμός επίπλων, διακοσμητικών και φωτιστικών αποτελεί όχι μόνο μια παράλληλη συστηματική ενασχόληση αλλά και ένα στοιχείο συνεχούς έρευνας και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και πάθους για δημιουργικές εκπλήξεις και ανατροπές.

Στόχος της έντονης αυτής δραστηριότητας είναι η εκπλήρωση κάθε φορά ενός διαφορετικού σεναρίου με σταθερό σημείο αναφοράς τη χρυσή τομή ανάμεσα σε έναν αναβαθμισμένο καθημερινό τρόπο ζωής και της παρουσίας της τέχνης, με ιδιαίτερα και πρωτότυπα κομμάτια.

Παράλληλα με τα ελληνικά projects – με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εστιατόριο Nice n Easy στην Κηφισιά – το Pente Studio εξάγει, σε Γαλλία και Ιταλία, προϊόντα με σχεδιασμό που διέπεται από αρχές ελληνικότητας – αρμονία, αναλογία, λιτή αισθητική.


Το Pente Studio επιβεβαιώνει την ικανότητα των ομάδων να… γράφουν ιστορία, να αλλάζουν τα δεδομένα και να αξιοποιούν την πολυφωνία ως μέσο ενός «ομόφωνου», ισορροπημένου και ξεχωριστού αποτελέσματος.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Reset Password