Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Οι κυρίαρχες τάσεις στα χρώματα του 2022

Το μπεζ, το λευκό και το γκρι είναι old fashioned χρώματα πια: Τα μοντέρνα χρώματα για εσωτερικούς χώρους οι ειδικοί λένε πως πρέπει να είναι αισιόδοξα, να συμβολίζουν τη χαρά, και να υπογραμμίζουν την απόλαυση της ζωής. Συγκεκριμένα, παίρνουν έμπνευση από τη δεκαετία τα ’70s. Αυτά τα χρώματα αντιπροσωπεύουν την ελευθερία, τον ενθουσιώδη πειραματισμό. Γιορτάζουν τη χαρά της ζωής που ταιριάζει εξαιρετικά αυτή τη στιγμή στη ζωή μας. Mετά από τόσα πολλά lockdown, οι άνθρωποι λαχταρούν την οικειότητα, τη χαρά και την αίσθηση της δημιουργίας. Και αυτό αντανακλάται και στα σπίτια μας.

Χρώματα της δεκαετίας του ’70: ζεστά και επαναστατικά
Ποια είναι αυτά; Το κίτρινο της μουστάρδας, το γήινο πράσινο του φασκόμηλου και το βαθύ μπλε. Τα 70s ήταν μια δεκαετία που καθορίστηκε από τον αγώνα για ελευθερία και για ισότητα. Οι αποχρώσεις του αντιπροσωπεύουν αυτό ακριβώς το άνοιγμα στη διεκδίκηση της αυτοπεποίθησης. Σε αυτή την τάση, ανήκουν και οι γήινες αποχρώσεις όπως η ώχρα και η τερακότα που χαρίζουν ζεστασιά και αίσθημα ασφάλειας στους χώρους μας.

Photo: Taylor Heer on Unsplash

Σε αυτή τη συναρπαστική αντίθεση μεταξύ μιας νέας αρχής και της απόλαυσης της ασφάλειας του σπιτιού βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας. Ο καναπές από τερακότα brando της CAREZZA, η πράσινη καρέκλα Whip της By-Boo, η πορτοκαλί πολυθρόνα Porto Pino Curry της KARE E και το κρεβάτι OC-PB20403 της POLIPOL είναι όλα συναρπαστικά παραδείγματα αυτής της τάσης.

Καρέκλα Whip του brand By-Boo.

Να είστε τολμηροί με τα χρώματα
Μπορείτε να φανταστείτε μια εντελώς μπλε κουζίνα με τέσσερα κίτρινα σκαμπό, ένα κόκκινο σαλόνι με μπλε πολυθρόνες. Δοκιμάστε να συνδυάσετε έντονους χρωματισμούς για ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Το χρώμα του έτους 2023, η digital levanta, είναι επίσης αναζωογονητική και χαρούμενη. Ανάλογα με τον τόνο, η λεβάντα μπορεί να είναι απαλή ή έντονη, αλλά τραβάει πάντα τα βλέμματα, καθιστώντας την ιδανική για όλους τους χώρους.

Digital Lavender για το 2022

Όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα όταν στο παιχνίδι μπαίνουν τα γεωμετρικά χρώματα. Τα δωμάτια φαίνονται μεγαλύτερα όταν υπάρχουν σε αυτά κύκλοι, ενώ τα τόξα δημιουργούν την ψευδαίσθηση πολλαπλών επιπέδων. Οι ταπετσαρίες Sycamore και Ode της Omexco δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις για παράδειγμα. Και για εκείνους που είναι ελαφρώς πιο φειδωλοί με τις επιλογές τους, μπορούν να βάλουν στους χώρους τους χρώματα μέσα από επενδυμένα έπιπλα, μαξιλάρια, χαλιά με μοτίβα.

Μία απόχρωση, πολλές δυνατότητες
Ο συνδυασμός παστέλ με πιο τολμηρές αποχρώσεις δημιουργεί ένα ιδιαίτερο, ζωηρό παιχνίδι. Η εναλλαγή των τόνων του ίδιου χρώματος είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής. Σε ένα ολόκληρο δωμάτιο μπορούν να συνυπάρξουν παρόμοιες αποχρώσεις – για παράδειγμα με την ντουλάπα Text από τον Officinadesign Lema σε τερακότα, τον άνετο καναπέ Pulla της Studio Truly Truly for Leolux και τη ροζ κοκτέιλ Water Lily Rosa της KARE.

Η αποθεώση του ροζ στο εστιατόριο Bun Burgers Turin designed by Masquespacio.

Reset Password