Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Supersalone: Το design επιστρέφει στο Μιλάνο το Σεπτέμβριο.

Το design, η συνάντηση και η βιωσιμότητα θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του supersalone, της έκθεση που πήρε τη θέση της Salone del Mobile, της κορυφαίας έκθεσης design που θα λάβει χώρα από 5-10/9.

Η καινοτομία, η προσοχή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η δημιουργικότητα, η πολιτιστική ανταλλαγή και οι νέες ψηφιακές εμπειρίες είναι τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν τη supersalone το σημαντικότερο γεγονός του φθινοπώρου. Θα είναι μια εκδήλωση που θα αντλήσει από τη δύναμη της δημιουργικής σχεδίασης, θα γίνει αφορμή για πειραματισμούς, τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ευκαιριών, αλλά και πρόσφορου εδάφους για προβληματισμό, δημιουργία νέων συνεργασιών, επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, και αφετηρία νέων δρόμων.

Από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, το design θα ζωηρεύσει στην πόλη του, μιας και η Supersalone θα πραγματοποιηθεί κάτω από τις φτερούγες των ανθρώπων της Salone del Mobile.Milano. Οι υπεύθυνοι και διοργανωτές της έκθεσης

υπόσχονται ότι θα λάβει χώρα με απόλυτη ασφάλεια, έχοντας ως κέντρο το ίδιο το design, την οικολογική συνείδηση και την πρωτοπορία. Σε αυτή θα λάβουν μέρος 423 brands και 50 ανεξάρτητοι παραγωγοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν συνολικά 170 έργα από 48 διαφορετικές design σχολές. Σε όλα αυτά προσθέστε 20 από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του σύγχρονου design σήμερα.
Όλοι αυτή τη στιγμή εργάζονται πυρετωδώς για μια επιτυχημένη και ομαλή διεξαγωγή του πιο σημαντικού event για το design. Ο επικεφαλής επιμελητής της supersalone, Stefano Boeri, μαζί με την ομάδα του: Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, Marco Ferrari και Elisa Pasqual των Studio Folder μαζί με τον Giorgio Donà, συνιδρυτή και διευθυντή του Stefano Boeri Interiors-και ολόκληρο το προσωπικό του Salone del Mobile. Όλοι τους εργάζονται με ιδιαίτερη αίσθηση ευθύνης, δέσμευσης, θάρρους και πεποίθησης ότι θα τα καταφέρουν σε μια τόσο κομβική στιγμή για όλους μας, αλλά και για το design.

Η Maria Porro, Πρόεδρος του Salone del Mobile.Milano, είπε τα εξής: «Έχουμε βάλει όλη την καρδιά μας για να οργανώσουμε τη supersalone επειδή πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να επιστρέψουμε σε αυτό το ραντεβού, σε αυτή τη συνάντηση και να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις μας οι άνθρωποι του design και να γνωριστούμε ξανά από την αρχή. Να δούμε νέα προϊόντα, να αφουγκραστούμε ξανά τη δυναμική, τις ανάγκες των δημιουργών, να δούμε τις προοπτικές για το μέλλον, να επανεκτιμήσουμε το παρελθόν και ό,τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες. Ξέρουμε ότι έχουμε αναλάβει μια πολύ μεγάλη πρόκληση και έχουμε ένα πολύ δυνατό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους, αλλά και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό Φυσικά, το ζήτημα της ασφάλειας μας απασχολεί πολύ. Για αυτό εργαζόμαστε πολύ εντατικά γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την απόλυτα ασφαλή πραγματοποίηση της έκθεσης. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα ιδρύματα και τους φορείς ώστε η supersalone να είναι ένα safe place για τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας. Επίσης, θέλω να ξέρουν όλοι ότι στη νέα μας digital πλατφόρμα Salone del Mobile θα ανεβαίνουν θέματα, παρουσιάσεις, αποκλειστικό περιεχόμενο για όσους δε θα καταφέρουν να φτάσουν στο Μιλάνο», λέει η Maria.

Έτσι λοιπόν 423 brand, οίκοι και studio από όλες τις κατηγορίες δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα του επιμελητή της έκθεση Stefano Boeri που μαζί με την ομάδα του θέλουν να κάνουν την supersalone σύμβολο της αναγέννησης του design που τόσο δοκιμάστηκε λόγω της πανδημίας.
Στόχος, όλων είναι πρωταγωνιστές της γιορτής αυτής να είναι καινοτόμα προϊόντα, ικανά να ανταποκριθούν πλήρως στις αλλαγές που προκύπτουν συνεχώς στη σύγχρονη κοινωνική δομή, και τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών στην αγορά επίπλων. Για τους ίδιους λόγων, οι υπεύθυνοι της έκθεσης έχουν φροντίσει να φιλοξενήσουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά και θεσμικά στελέχη, κυρίως από την Ιταλία, οι οποίοι θα υποσχεθούν πολιτικές και κίνητρα που θα οδηγήσουν στην αναπτέρωση τόσο του αγοραστικού, όσο και του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

«Το supersalone θα είναι η πρώτη μεγάλη ιταλική έκθεση από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Δεν μπορεί να την χάσει κανείς που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον μοντέρνο σχεδιασμό. Θα είναι η πρώτη φορά που μεγάλοι οίκοι, νέοι κατασκευαστές, διεθνείς σχολές και studio, σημαντικοί δημιουργοί, διάσημοι chef και και πολλοί σταρ της τέχνης και της αρχιτεκτονικής θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο από τότε που ξέσπασε όλο αυτό με την Covid-19. Όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κορυφαία προϊόντα από τις κορυφαίες εταιρείες – ζωντανά – και να τα αγοράσουμε ή να τα δουμε στην πλατφόρμα Salone del Mobile. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ιστορίας μας συγκεντρώσαμε το θάρρος, το πάθος και τη γενναιοδωρία των καλύτερων ιταλικών επιχειρήσεων και δημιουργικότητας», δηλώνει ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri και επιμελητής της εκδήλωσης.

Επίσης, ένα από τους βασικούς στόχους της supersalone είναι η συσχέτιση της με τον βιωσιμότητα και την πράσινη πολιτική και το sustainability. Όλα τα στοιχεία του χώρου όπου θα διεξαχθεί έχουν σχεδιαστεί με σκοπό για να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ακακυκλωθούν. ενώ χάρη στο project Forestami, μια πράσινη περιοχή με 220 δέντρα θα υποδέχεται τους επισκέπτες, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφυτευθούν στο Μιλάνο.

Μία από τις ιδιαίτερες και σημαντικές εκθέσεις supersalone θα είναι το The Lost Graduation Show, που θα φέρει την υπογραφή της Anniina Koivu. Σε αυτή θα παρουσιαστούν 170 έργα από φοιτητές που αποφοίτησαν μεταξύ 2020 και 2021, από 48 σχολές σχεδιασμού σε 22 διαφορετικές χώρες και στις πέντε ηπείρους. Μια πρώτη στην ιστορία του Salone που θα περιλαμβάνει κάθε τομέα από το σχεδιασμό επίπλων και πέρα από αυτόν. Θα δούμε δείγματα από το χώρο της κίνησης, την ιατρική, το αθλητικό σχεδιασμό και όλα αυτά μαζί θα χαρτογραφήσουν τοstatus quo ολόκληρου του design. Η έκθεση αυτή θέλει το Salone del Mobile Milano να υποστηρίξει σχολές σχεδιασμού, προωθώντας την τελευταία γενιά σχεδιαστών, να αφηγηθεί τον ενθουσιασμό, το θάρρος και τις προσπάθειές τους σε μια εποχή που το επάγγελμα υφίσταται πολλές αλλαγές.

Με άλλα λόγια όλοι ραντεβού το Σεπτέμβρη στη supersalone στις 5-10/9 στο Μιλάνο ή στην digital πλατφόρμα του Salone del Mobile Milano.

https://www.salonemilano.it/it

Reset Password