Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Αυτές είναι οι εξελίξεις με την έκθεση επίπλου Salone del Mobile

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της 60ης έκθεσης επίπλου το φθινόπωρο στο Μιλάνο. Την ίδια στιγμή οι φορείς της πόλης κάνουν έκκληση στις εταιρείες να στηρίξουν το θεσμό, μετά την παραίτηση του προέδρου της διοργάνωσης.

Με μεγάλη προσμονή αναμένουν οι άνθρωποι του ντιζάιν και οι σχεδιαστές την έκθεση επίπλου Salone del Mobile στις 5-10 Σεπτεμβρίου, η οποία οριστικοποιήθηκε στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για μια έκθεση όπου θα παρουσιαστούν νέα προϊόντα των τελευταίων 18 μηνών σε μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα. 

Ωστόσο, τα σύννεφα δεν λείπουν από το παρασκήνιο, έπειτα από την παραίτηση του προέδρου της έκθεσης Claudio Luti. Ο ίδιος δήλωσε ότι απέτυχε να την οργανώσει όπως την οραματίζεται, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία μεγάλων οίκων, εν μέσω πανδημίας. Ακολούθησε η έκκληση που έκανε ο δήμαρχος του Μιλάνο Beppe Sala στις εγχώριες εταιρείες να στηρίξουν το θεσμό. Μάλιστα ο Sala ανακοίνωσε ότι αυτό το Salone θα έχει και προεδρική παρουσία, σε μια προσπάθεια στήριξης του θεσμού. Προειδοποίησε ότι το Μιλάνο ίσως χάσει την αίγλη του ως πρωτεύουσα του ντιζάιν αν δεν το υποστηρίξουν αυτή την κρίσιμη στιγμή οι φίλοι του.

έκθεση επίπλου μιλάνο
Φωτογραφία από το Salone del Mobile στο Μιλάνο

Το στοίχημα της έκθεσης επίπλου Salone del Mobile 2021

Το Salone del Mobile είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση επίπλου στον κόσμο, προσελκύοντας 386.236 επισκέπτες από 181 χώρες (στοιχεία για το 2019). Η έκθεση αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που έρχονται για επαγγελματικούς λόγους στο Μιλάνο. Τα έσοδα που αποφέρουν στην τοπική οικονομία είναι €1.3 δις. Η έκθεση Salone del Mobile έχει καταστήσει το Μιλάνο την πρωτεύουσα του ντιζάιν. Φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων λειτούργησε ως ένα εύφορο πεδίο για πειραματισμούς. Ακόμα, ευνόησε την ανταλλαγή ιδεών εκ μέρους των σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ελληνικές εταιρείες που παρουσιάζουν δουλειές Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών.

Φέτος, οι ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, εκτός απροόπτου, είναι οι Coco-Mat, Candia, al2, Papadatos, 10deka, Anesis, Mexil, Mia colection, Gyllos, De-Code. Ενδεικτικά, η Anesis θα συμμετάσχει στο Salone del Mobile, με κύριο στόχο το branding στο εξωτερικό. Θα παρουσιάσει νέα έπιπλα όπως καρέκλες, μπουφέδες, τραπέζια, κάποια με την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα βιομηχανικού σχεδιαστή Θανάση Μπάμπαλη.

Οι διοργανωτές της 60ής επετείου του Salone del Mobile έχουν βάλει ένα μεγάλο στοίχημα. Να ξαναδώσουν την αίγλη που είχε η έκθεση και να συγκεντρώσουν τα μεγάλα brands των περασμένων ετών. 

Info: Salone del Mobile

έκθεση επίπλου salone del mobile
Φωτογραφία από το Salone del Mobile στο Μιλάνο
Reset Password