Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Alfa Wood Group: Ηγέτης στην επεξεργασία ξύλου

Η μεγάλη ποικιλία συνδυασμών στην παραγωγή και επεξεργασία ξύλινων πάνελ της εταιρείας, θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε κάθε κατασκευαστική δυνατότητα του υλικού.

Πρωτοπόρος στη βιομηχανία επεξεργασία ξύλου στην Ελλάδα και στην κυκλική οικονομία, η Alfa Wood Group παράγει διακοσμητικές επιφάνειες εσωτερικών χώρων, πατώματα laminate, pellets, briquettes και ηλεκτρική ενέργεια από βιοκαύσιμα. Με έδρα τη χώρα μας, η εταιρεία που ίδρυσαν το 1981 οι Αντώνης Αδαμόπουλος και Χρήστος Αγοραστός εξελίχθηκε από ένα θεσσαλικό brand σε μία από τις σημαντικότερες των Βαλκανίων. Ενδεικτικά, το 40% των προϊόντων της εξάγονται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στοιχεία και αριθμοί για την Alfa Wood Group

10 κέντρα διανομής στην Ελλάδα
39 σημεία πώλησης μέσω τοπικών αντιπροσώπων στο εξωτερικό
350 εργαζόμενοι στον όμιλο
40% της παραγωγής εξάγεται σε 39 κράτη
385.000 τμ είναι η έκταση που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις
εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων μας αποτελούν τα
71.500 τ.μ.

Προϊόντα eco friendly

Ινοσανίδα (MDF) με καπλαμά
Επιφάνεια μελαμίνης (MFC)
Ακρυλικά φύλλα

Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία ξύλου στα εργοστάσια της Alfa Wood Group στη Λάρισα, τα Γρεβενά και το Νευροκόπι είναι φιλικά προς στο περιβάλλον και προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές πρώτων υλών. Επιπλέον, συμμορφώνονται με όλες τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις. Τα προϊόντα αυτά είναι:

Ινοσανίδες (MDF)
Πάνελ επενδεδυμένα με μελαμίνη (MFC)
Επιφάνειες με επένδυση φυσικού ή τεχνητού καπλαμά
Πάγκοι εργασίας
Ακρυλικά φύλλα
Δάπεδα Laminate
Εσωτερικές πόρτες Alfa Indoor
Συσσωματώματα ξύλου
Μπρικέτες ξύλου
Παραγωγή ρεύματος 3MW

Πόρτα Alfa Indoor
Ινοσανίδα (MDF)
Πάγκος εργασίας

Βιομάζα από επεξεργασία ξύλου
Πέλλετ
Μπρικέτα

Ακόμα, στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ξύλου, η Alfa Wood Group παράγει:
1. Συσσωματώματα ξύλου (wood pelletts): Η Alfa Wood Group παράγει τα προϊόντα της με πιστοποιημένη ξυλεία. Τα pellet είναι η γνωστή βιομάζα, ένα βιολογικό κυλινδρικό καύσιμο ξυλώδους υφής, που προκύπτει από τα υποπροϊόντα ξύλου πεύκης και ελάτης. Τα pellet δεν περιέχουν κόλλες και χημικά πρόσθετα. Χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή θερμότητας σε ειδικούς λέβητες pellet. Σε κάποιες χώρες αυτή η θέρμανση επιδοτείται γιατί θεωρείται η πιο φιλική στο περιβάλλον. Τα επίπεδα στάχτης είναι μικρότερα του 0,4%. Μάθετε περισσότερα

2. Μπρικέτες: Αντικαθιστούν τα καυσόξυλα, είναι 100% φυσικό προϊόν και αποτελούν πλίνθους συμπιεσμένης βιομάζας. Επομένως είναι ένα είδος βιοκαύσιμου. Δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες, ενώ αφήνουν πολύ λιγότερη στάχτη σε σχέση με το ξύλο. Επιπλέον, έχουν 60% μεγαλύτερη θερμική δύναμη από αυτό.

Κυκλική οικονομία

Βασική αρχή της κυκλικής οικονομίας είναι ότι τη θέση της απόρριψης ενός προϊόντος παίρνει η ανακύκλωση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα υποπροϊόντα και υπολείμματα ξυλείας επαναχρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια παράγει πράσινη ενέργεια με τη μορφή ηλεκτρικής ή βιομάζας. Η Alfa Wood Group διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος 3MW στην Ελλάδα ηλεκτροδοτώντας 6000 κατοικίες. Με αυτό τον τρόπο η Alfa Wood Group εξοικονομεί 200.000 τόνους C02 το χρόνο.

Πιστοποίηση

Τα ξύλα που υπόκεινται σε επεξεργασία στις εγκαταστάσεις της Alfa Wood Group προέρχονται από ελεγχόμενες πήγες υλοτόμησης. Η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα πιστοποίησης δασών (FSC) από το συμβούλιο διαχείρισης δασών. Ακόμα, τα προϊόντα MDF έχουν πιστοποιητικό CARB/EPA, ένδειξη ότι οι ινοσανίδες παράγονται με τρόπο που να έχουν μειωμένα όρια εκπεμπόμενης φορμαλδεΰδης. Τέλος, οι επιφάνειες διαθέτουν μεταξύ άλλων και πιστοποιητικό Bfl-s1 με δείκτη πυραντίστασης.

Δάπεδο laminate

Info: alfawood.gr

Reset Password