Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Διακοπές σε μίνι lux ξύλινες κατοικίες

Πολυτελής διαμονή σε μικρή εξοχική κατοικία και σκηνή με όλες τις ανέσεις είναι η επιτομή του glamping που επεκτείνεται και στην Ελλάδα. Οι νέοι όροι είναι iHouse και iCamp.

Η ξύλινη κατασκευή μιας μικρής “κόμπακτ” κατοικίας έχει ήδη κερδίσει τους πρώτους της μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή 100 πολυτελείς σκηνές ίσως φιλοξενήσουν αυτό το καλοκαίρι τους πρώτους τουρίστες της θερινής σεζόν του 2021. Ο λόγος για το iHouse και το iCamp αντίστοιχα. To πρώτο θυμίζει πολυτελές τροχόσπιτο. Το δεύτερο μια lux σκηνή. Και τα δύο συναρμολογούνται και στήνονται από ειδικούς και δίνουν σάρκα και οστά στον ορισμό του glamping: lux διαμονή και κάμπινγκ μέσα στη φύση και χωρίς να αποχωριστούμε τις ανέσεις του σπιτιού μας. Οι υποψήφιοι αγοραστές είναι κυρίως επιχειρήσεις (π.χ. ξενοδοχεία ή μονάδες κάμπινγκ), ιδιώτες που θέλουν να τις φιλοξενήσουν στον ιδιόκτητο χώρο τους, αλλά και τουρίστες που ενδιαφέρονται για ενοικίαση (είναι διαθέσιμα και στην πλατφόρμα airbnb).

Η Interscala, γνωστή εταιρεία επεξεργασίας ξύλου απότο ’60, εστιάζει στις πολυτελείς ξύλινες κατοικίες “τσέπης” από το 2016. Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Χάρης Παναγιωτίδης, αφορμή για ένα τέτοιο επιχειρηματικό άνοιγμα στάθηκε η οικονομική κρίση. Οι ξύλινες κατοικίες επιτρέπουν στο ξύλο να παραμείνει το υλικό-πρωταγωνιστής. Ωστόσο, έχοντας ο ίδιος μεγάλη εμπειρία και βιώματα σε σκάφη αναψυχής, ήθελε η νέα κατοικία να προσφέρει άνετη διαβίωση όπως σε ένα σκάφος όπου νιώθεις ελεύθερος, αλλά χωρίς τον περιορισμό του χώρου. Έτσι γεννήθηκε η ξύλινη κατασκευή iHouse που μετακινείται σε ρόδες ή στερεώνεται σε θεμέλια και το iCamp, η πολυτελής σκηνή με εξοπλισμό σπιτιού. Και οι δύο έχουν τέτοια διαρρύθμιση στο εσωτερικό τους που ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε τόσο μικρό χώρο.

Δείτε το βίντεο:

Το iHouse

Μια μικρή κατοικία από ξύλο και γυαλί 34 τμ μπορεί να φιλοξενήσει τις διακοπές σας, αλλά να γίνει και μόνιμη κατοικία σε βουνό ή μπροστά στη θάλασσα. Η έξυπνη διαρρύθμιση χωρά ντους, υπνοδωμάτιο και κουζίνα, ενώ το iHouse είναι πλήρως εξοπλισμένο και επιπλωμένο.

Τα έπιπλα του iHouse είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξυλεία. Περιλαμβάνουν τραπέζι με τέσσερις καρέκλες, ανοιγόμενο διθέσιο καναπέ που γίνεται διπλό κρεβάτι, διπλό κρεβάτι που περιέχει αποθηκευτικό χώρο και στρώμα Royal mat, δύο κομοδίνα, τραπεζάκι στα πόδια του κρεβατιού, ντουλάπι δαπέδου και αναρτώμενο ράφι. Το φυσικό ξύλο ντύνει και το χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα τους τοίχους και τα δάπεδα. Τα κουφώματα είναι και αυτά ξύλινα. Το δάπεδο του iHouse είναι από μασίφ δρύινη ξυλεία. Η κουζίνα αποτελείται από ξύλινο πάγκο με τρία ντουλάπια και δύο ράφια. Περιλαμβάνει νεροχύτη ανοξείδωτο ή γρανιτένιο, μικρό ψυγείο και κεραμική εστία ή εστία αερίου, με δύο ζώνες μαγειρέματος.

Η σύγχρονη κατοικία iHouse κατασκευάζεται σε εργοστάσιο με χρήση οικολογικών μεθόδων και τεχνολογιών, αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα. Η στιβαρή κατασκευή είναι από χάλυβα, φυσικό ξύλο και γυαλί. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνητή ξυλεία και κόλλες διαλύτη. Τα οικολογικά βερνίκια, ο LED φωτισμός και πολλές άλλες οικολογικές καινοτομίες μαρτυρούν τον πράσινο χαρακτήρα του iHouse.
Έχετε υπόψη σας ότι αφού επιλέξετε την περιοχή που θα στηθεί η κατοικία, θα γίνει μελέτη του έργου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος της εσωτερικής επένδυσης τοίχων και να ζητήσετε έξτρα χαρακτηριστικά.

Το iCamp

σκηνή glamping
Περίπου 100 μονάδες iCamp θα είναι διαθέσιμες φέτος στην Ελλάδα.

Η ελαφριά αλλά ισχυρή ξύλινη κατασκευή συνδυάζει την ελευθερία του κάμπινγκ με την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου. Διαθέτει μια εφελκυόμενη άκαυστη τέντα, που της χαρίζει και το ιδιόμορφο σχήμα του που ευνοεί τον φυσικό δροσισμό στο εσωτερικό. Η κατασκευή είναι άκαυστη και ανθεκτική στις ακτίνες UV και η συντήρησή της δεν είναι απαιτητική. Το iCamp είναι εξοπλισμένο με δικό του ντους και υπνοδωμάτιο.

Ο κατοικήσιμος χώρος στο iCamp είναι 20 τμ -24τμ., υπάρχει άνετη βεράντα 30 τμ- 36 τμ. Εσωτερικά υπάρχει ένα χώρισμα για το πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο, ενώ ο ενιαίος χώρος φιλοξενεί ένα διπλό άνετο κρεβάτι. Στο μοντέλο iCamp max, περιλαμβάνεται επιπλέον, ένας καναπές που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι.

Το iCamp δημιουργήθηκε με βασικό κριτήριο να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Η σκηνή είναι συναρμολογούμενη.
Το iHouse και το iCamp μπορούν να στηθούν στους χώρους που νομιμοποιείται να παραμείνει και ένα τροχόσπιτο.

Info: ihouse.com.gr

Reset Password