Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Manolopoulos

Πατρών - Πύργου 35, πατρα, Peloponnese Greece - 26500

+302610526036
Εχετε λογαριασμο; Συνδεθείτε
Login
Request
Οι ρίζες του εργαστηρίου Μανωλόπουλος ξεκινούν το 1957, όταν ο Γεώργιος Μανωλόπουλος σε ηλικία μόλις 16 ετών, ανοίγει αρχικά τη δική του μικρή μονάδα κατεργασίας ξύλου. Ανήκε και εκείνος στη συντεχνία των «επιπλάδων» της πόλης, ωστόσο με μία ιδιαίτερη εξειδίκευση και μεράκι για τη ξυλογλυπτική και το κλασικό, παραδοσιακό έπιπλο. Για τα επόμενα δεκατρία χρόνια έτσι, έως το 1970, εξασκούσε το επάγγελμά του, την αγάπη του για το ξύλο με αφοσίωση μέχρι τη στιγμή που φεύγει για την Αμερική.

Περισσότερα

Η μεγάλης φήμης εταιρεία κατασκευής πιάνων Steinway and Sons με έδρα τη Νέα Υόρκη καλεί τον Γιώργο Μανωλόπουλο να μεταφέρει το ταλέντο του πάνω στα υψίστης ποιότητας μουσικά όργανά της σκαλίζοντας τα ξύλα τους για περίπου 8 χρόνια. Επιστρέφοντας στα 1978 και ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο απόγειό της, σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να εργάζεται με το χέρι, χωρίς μηχανές. Πιστοί βοηθοί του είναι πάντοτε τα εργαλεία του. πάνω από εκατό σκαλπέλα και σγόρμπιες, δουλεύει πάνω σε ξύλα καρυδιάς, οξιάς, δρυός, αλλά και μαονιού. Κατασκευάζει, σχεδιάζει αλλά και αναπαλαιώνει χειροποίητα διαχρονικά έπιπλα με τη δική του γραμμή και αισθητική. Κάθε έπιπλο ήταν μια μοναδική, ξεχωριστή διαδικασία και οι παραγγελίες που δεχόταν ήταν ειδικά σχεδιασμένες και σκαλισμένες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει όμοιά της. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε παρά να μεταδοθεί η τέχνη του στον γιο του, Πάνο που σήμερα, συνεχίζει να «πλάθει» δημιουργίες που γοητεύουν.

Το εργαστήριο ξυλογλυπτικής περνώντας από πατέρα σε γιο συνεχίζει μια παράδοση χρόνων· η αγάπη για το ξύλο και το έπιπλο παραμένουν οικογενειακή υπόθεση η οποία επικεντρώνεται στη τέχνη του χειροποίητου επίπλου αλλά ταυτόχρονα ανοίγεται το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Σήμερα ο Πάνος δημιουργικός και παθιασμένος, εμπνέεται από το αυθεντικό παλιό έπιπλο και με τη καθοδήγησή του το εργαστήριο ξυλογλυπτικής δημιουργεί εκ νέου καλλιτεχνίες με διαχρονικές γραμμές από μασίφ ξυλεία, σε ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων και πατίνας, Παράλληλα, αναπαλαιώνει και τις αντίκες υιοθετώντας μία φιλοσοφία εκτός του συνηθισμένου, που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Λιγότερα

Προϊόντα

<script>” title=”<script>

Πρόσφατα Άρθρα της Manolopoulos
Reset Password