Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Πατώματα: Οι επιλογές στα δάπεδα από τους experts

Τα πατώματα βάζουν την υπογραφή σε έναν χώρο. Είτε είναι ξύλινα πατώματα, είτε είναι κάποιο άλλο είδος όπως δάπεδο laminate ή βινυλικό δάπεδο είναι αυτά που δίνουν χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο ή σε έναν χώρο.
Πλέον, οι επιλογές σε πατώματα είναι τόσες πολλές που έχει γίνει αρκετά δύσκολο να επιλέξει κανείς ξέροντας ότι κάνει τη σωστή επιλογή. Όσοι ξέρουν όμως μας προτείνουν τις καλύτερες λύσεις, τα πιο σύγχρονα υλικά και τις πιο μοντέρνες επιλογές. Μας εξηγούν γιατί θα παραμείνουν πάντα κλασικά τα ξύλινα παρκέ πατώματα; Γιατί να επιλέξουμε ένα μασίφ ξύλινο πάτωμα; Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη εναλλακτική το δάπεδο laminate και είναι τι είναι το βινυλικό δάπεδο; Το ξύλινο δάπεδο παρκέ θεωρείται ρουστίκ επιλογή;

Project CFW

Σαφώς, το ξύλινο πάτωμα είναι η πιο παραδοσιακή επιλογή. Τα μασίφ ξύλινα δάπεδα είναι η πλέον στιβαρή και αξιόπιστη πρόταση. Σαν φυσικό υλικό θεωρείται ιδανικό για παιδικά δωμάτια και χώρους με παιδιά. Ενώ ενδείκνυνται τόσο για υπνοδωμάτια και σαλόνια όσο και για χώρους υποδοχής. Ακόμα και σε ένα μοντέρνο περιβάλλον, το ξύλινο πάτωμα έχει αυτή μια μαγική ικανότητα. Μπορεί να συνυπάρξει με οτιδήποτε σύγχρονο και να ενσωματώθει αρμονικά και σχεδόν φυσικά στο κάθε περιβάλλον.

Project CFW

Ξύλινο πάτωμα: Τα διαχρονικά πλεονεκτήματα του

Παράλληλα, εγγυάται την θερμομόνωση της επιφάνειας και ένα καλό επίπεδο ηχοαπορρόφησης. Το άλλο πλεονέκτημα για ένα ξύλινο δάπεδο παρκέ είναι η ατμόσφαιρα ζεστασιάς και οικειότητας την οποία κουβαλά στο DNA του ως φυσικό…υλικό. Ένα μασίφ ξύλινο δάπεδο το βρίσκετε ως προ-βερνικωμένο και ακατέργαστο. Το δυνατό του πλεονέκτημα είναι η ικανότητα του να μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες, custom made ανάγκες όπως σε ενδοδαπέδια θέρμανση.

Project CFW

Επιπλέον, στην πιο αυθεντική και πιο φυσική του εκδοχή το ξύλινο δάπεδο μπορεί βέβαια να αποδειχτεί αρκετά δύσκολο στη συντήρηση του, αλλά και μια απαιτητική οικονομικά επιλογή. Για αυτό, και στην αγορά υπάρχουν πλέον διαθέσιμες πολλές εναλλακτικές για το ξύλινο δάπεδο παρκέ. Από laminate που είναι ένα είδος έτοιμου παρκέ πατώματος με εφέ και όψη ξύλου μέχρι πιο εξεζητημένες επιλογές όπως βινυλικο πάτωμα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εξετάσετε τις ανάγκες του χώρου σας, αλλά και τις δικές σας-πρακτικές και αισθητικές- και να προβείτε στη σωστή επιλογή.


Το πάτωμα laminate εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή

Το πάτωμα laminate συνεχίζει την ανοδική του πορεία παραμένοντας μια πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με το φυσικό ξύλο, δίνοντας το ίδιο αισθητικά αποτέλεσμα ζεστασιάς και οικειότητας. Κάποιοι ακόμη είναι μπερδεμένοι με το τι πραγματικά είναι το πάτωμα laminate. Πρόκειται για ένα υλικό κατασκευασμένο από αληθινό ανακυκλωμένο ξύλο σε μορφή πεπιεσμένης μοριοσανίδας. Μπορεί, μάλιστα κατά την επεξεργασία του να πάρει διάφορες μορφές, όπως ξύλο, μάρμαρο, γρανίτη σε οποιαδήποτε απόχρωση. Το πιο σύνηθες όμως είναι να παίρνει τη μορφή του ξύλου. Οι κατασκευαστές του υπόσχονται αντοχή στο χρόνο, λιγότερο κόστος και υψηλή αισθητική. Για όλα αυτά θα συνεχίζουμε να τα θέλουμε κάτω από τα πόδια μας ένα δάπεδο laminate.

Project CFW

Τι είναι το βινυλικό δάπεδο;


Όταν λέμε για βινυλικό δάπεδο το μυαλό σας πάει στο βινύλιο και στους δίσκους που μπαίνουν στο πικάπ; Πλέον το βινύλιο μπαίνει και στο δάπεδο και μας δίνει το βινυλικό δάπεδο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό, προσιτό και όλα αυτά προσεγγίζοντας όλο και περισσότερο την όψη από το ξύλινο δάπεδο που τόσο αγαπάτε. Τέλος, μην ξεχνάτε, ότι τα δάπεδα βινυλίου απαιτούν λιγότερη συντήρηση και καθαρίζονται εύκολα.

Όποιο ξύλινο δάπεδο και να επιλέξετε στο CFW.gr θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές.

Reset Password