Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Το παρεκκλήσι Westin miyako στο Κιότο ανακαινίζεται με περίτεχνη ξυλεία

Έργο του αρχιτεκτονικού στούντιο KATORI, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον

Το στούντιο KATORI archi + με έδρα το Τόκιο ανέλαβε την ανακαίνιση του παρεκκλησιού Westin Miyako στους πρόποδες της περιοχής Higashiyama στο Κιότο, σε πλήρη αρμονία με το παραπλήσιο ξενοδοχείο Westin Miyako, το οποίο λειτουργεί εδώ και 130 χρόνια. Τα μέλη της ομάδας του KATORI, Takeori Katori και Fumi Habara προχώρησαν τόσο στην ανακαίνιση, όσο και στην αντισεισμική ενίσχυση του κτίσματος με κομψότητα και τεχνογνωσία, σεβόμενοι τον προϋπάρχοντα σχεδιασμό.

Το περίτεχνο ξύλινο πλέγμα στην οροφή, εμπλουτισμένο με έμμεσο φυσικό φωτισμό, αναπαριστά την ατμόσφαιρα ηλιακού φωτός που φιλτράρεται μέσα από τις πυκνές συστάδες δένδρων, όπως εκείνα που καταλαμβάνουν την γύρω περιοχή, δημιουργώντας μια αίσθηση συνέχειας και επαφής με την φύση.

Η εσωτερική τοιχοποιία εξοπλίστηκε με ένα σύστημα ξύλινων περσίδων για να δημιουργήσει μια αίσθηση βάθους και ευρυθμίας, σε πλήρη αρμονία με το πλέγμα οροφής, δίνοντας ομοιομορφία στον χώρο. Επιπροσθέτως, οι περσίδες χρησιμεύουν στην απαλή και υψηλής ποιότητας ακουστική αντήχηση που απαιτείται σε μία εκκλησία.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη γενναιόδωρη γη, δημιούργησαν έναν ιερό χώρο όπου ζει η αρχαία ιαπωνική αισθητική και η παλέτα των οργανικών υλικών αποτελείται κυρίως από φυσική πέτρα και μασίφ ξύλο.

Reset Password