Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Το DaeWha Kang Design παρουσιάζει το Circe, ένα πλωτό κιόσκι φτιαγμένο από 278 όμοια κομμάτια ξύλου

Το στούντιο σχεδιασμού DaeWha Kang Design, με βάση το Λονδίνο, δημιούργησε ένα πλωτό κιόσκι για την έκθεση τέχνης «Odyssee» η οποία διοργανώνεται από το μουσείο Kunstverein Arnsberg στη λίμνη Möhnesee, που βρίσκεται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη Γερμανία. Στην έκθεση συμμετείχαν είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν πάνω, μέσα και γύρω απ’ τη λίμνη. Το κιόσκι, που ονομάστηκε «Circe» σαν τη σαγηνευτική μάγισσα της ελληνικής μυθολογίας, προσφέρει ένα χώρο ανάπαυσης για τους επισκέπτες που κολυμπούν από έργο τέχνης σε έργο τέχνης.

Η θεματική της μεταμόρφωσης παίρνει μορφή μέσα από την κίνηση των 278 πανομοιότυπων τεμαχίων ερυθρελάτης που γυρίζουν και μετατοπίζονται δημιουργώντας σχηματισμούς εναλλάξ οργανικούς και πλατωνικούς. Η αντανάκλαση στο νερό ολοκληρώνει τα σχήματα, ένα διαμάντι στη μια πλευρά, έναν κύκλο στην άλλη κι ένα αόριστο πλάσμα ανάμεσα.

Η απλή μέθοδος κατασκευής που χρησιμοποίησε το DaeWha Kang με τη μετατόπιση, περιστροφή και σταθεροποίηση των τεμαχίων ερυθρελάτης μήκους δυόμισι μέτρων, εκτελέστηκε εύκολα από ντόπιους εργάτες. Ο εναλλασσόμενος ρυθμός δημιουργεί ένα εκπληκτικό εύρος δυνατοτήτων –από την εμφάνιση ενός στερεού δίσκου στην ευθεία, μέχρι ένα αιθέριο και διαφανές παραπέτασμα στο πλάι. Ο περιμετρικός σχεδιασμός ήταν κεντρικός για τη σύλληψη και την πραγματοποίηση του Circe, αλλά τελικά ο σκοπός και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια αίσθηση απόλαυσης, μυστηρίου και χαράς.

Πληροφορίες για το έργο:

Σχεδιασμός: DaeWha Kang
Διοργανωτής έκθεσης: Kunstverein Arnsberg
Κατασκευή: 278 μεμονωμένα κομμάτια ερυθρελάτης σε πλωτήρα

Reset Password