Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Τα αντισυμβατικά γραφεία της Judo στην Ιαπωνία

Αναλογικό περιβάλλον σε μία εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών

Η Yudo Ltd είναι μια ομάδα δημιουργών που παρέχει υπηρεσίες smartphone στο κοινό της, θέλοντας να ικανοποιήσει και τις πέντε αισθήσεις του. Για τα νέα της γραφεία στη Γιοκοχάμα, επέλεξε να δημιουργήσει ένα χώρο όπου οι υπάλληλοι να μπορούν να νιώσουν τη «σύνδεση» μεταξύ τους χρησιμοποιώντας συνειδητά τις πέντε αισθήσεις τους, με απώτερο στόχο να μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να συνδεθούν και να προβληματιστούν με δημιουργικό και αντισυμβατικό τρόπο.

Για να το επιτύχουν αυτό, εμπιστεύτηκαν το ταλέντο και τη διορατικότητα του KAMITOPEN Architecture-Design Office , μια βραβευμένη αρχιτεκτονική εταιρεία στο Τόκυο, η οποία πραγματοποίησε το όραμα της Yudo με αντισυμβατική ματιά στους χώρους της.

Το δωμάτιο καλύπτεται πλήρως από μία ενιαία ξύλινη σανίδα που διακόπτεται από κυκλικές οπές. Το ενιαίο γραφείο-δωμάτιο προσφέρει μια ατελείωτη ποικιλία διαφορετικής οπτικής, θέσεων εργασίας ή ευκαιριών εργασιακής αλληλεπίδρασης, με αρθρωτά πάνελ που ανοίγουν και επιτρέπουν την πρόσβαση από τον έναν κύκλο στον επόμενο.

Στο meeting room, η πλήρης οπτική αλλά και οργανική σύνδεση μεταξύ των συνεργατών επιτυγχάνεται με μια λιτή σανίδα μελαμίνης με βάση από ατσάλινο σωλήνα.

Η είσοδος σχεδιάστηκε έτσι, ώστε οι επισκέπτες και το προσωπικό να μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα αναλογικό σύστημα, χρησιμοποιώντας σωλήνες ομιλίας. Οι πολύχρωμοι σωλήνες που διατρέχουν όλο το χώρο των γραφείων επιτρέπουν στα άτομα να επικοινωνούν μεταξύ τους με διασκεδαστικό αλλά και φυσικό τρόπο. Ήταν μια προσέγγιση της Yudo, που θέλησε να τονίσει το στοιχείο της ανθρώπινης φυσικής αλληλεπίδρασης, σε αντίθεση με τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει.

Reset Password