Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Θα τυπώνουμε στο μέλλον έπιπλα από σκουπίδια;

Τι μπορεί να έχουν κοινό οι επιστήμονες, η αεροναυπηγία και η επιπλοποιία; Μέχρι τώρα δεν είχαν, αλλά τα τελευταία χρόνια απέκτησαν: τον 3D printer.

 

 

Οι ειδικοί λένε πως μετά από τα ρούχα, τα κοσμήματα, τη βαριά βιομηχανία και τα φαγητά δεν θα αργήσουν οι ημέρες που θα μπορούμε να εκτυπώνουμε σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή την πολυθρόνα που έχουμε ονειρευτεί ή τον καναπέ που φανταστήκαμε για τον σαλόνι μας. Φυσικά, όχι μόνοι μας (ακόμα), αλλά σε συνεργασία με τους ειδικούς στην βιομηχανία της επιπλοποιίας. Το μαγικό είναι ότι δεν θα καταλαβαίνουμε τη διαφορά από τα παραδοσιακά.  Τo 3D printing στο χώρο της διακόσμησης και των επίπλων θεωρείται ότι θα κάνει την βιομηχανία πιο βιώσιμη μιας και η συγκεκριμένη μέθοδο μειώνει την κατανάλωση των υλικών, τις μεταφορές και παραλείπει πολλά στάδια της διαδικασίας, κάτι που εξοικονομεί αρκετή ενέργεια.

 

Όλα αυτά δεν είναι μακρινά. Η εταιρία Sculptur είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε ρομπότ σε μεγάλη κλίμακα για την παραγωγή τρισδιάστατων τυπωμένων επίπλων. Αλλά συνέχισε την καινοτομία και στην επιλογή υλικών για την κατασκευή τους. Για παράδειγμα, κάνει χρήση απορριμμάτων καφέ ή ακόμη και εξοπλισμό αλιείας που βρίσκονται στη θάλασσα. Όλες αυτές οι κινήσεις οδήγησαν τελικά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού brand επίπλων στις αρχές του 2021: της Reform Design Lab. Η Sculptur προμηθεύει  βιώσιμα υλικά τη Reform Design Lab και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από τρισδιάστατα έπιπλα, όπως η καρέκλα Reform.

 

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο εγχείρημα. Η ομάδα του Print Your City εκτυπώνει παγκάκια για το κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ. Χρησιμοποιώντας το ισοδύναμο των ετήσιων πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται από ένα νοικοκυριό δύο ατόμων. Με τον τρόπο αυτό, υποβάλλονται σε επεξεργασία συνολικά 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών απορριμμάτων.

 

 

Και τα δυο αυτά παραδείγματα αποδεικνύουν πως χάρη στις δημιουργικές ιδέες και το 3D printing η βιοτεχνία επίπλων μπορεί να βοηθήσει στη σωτηρία του πλανήτη, στην βιώσιμη κυκλική οικονομία που επιτάσσει πλέον η κατάσταση της γης, η μόλυνση των πόλεων και των ωκεανών.

 

 

Το μέλλον είναι ήδη εδώ.

Reset Password