Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Η Salone del Mobile 2021 γίνεται “Supersalone” και μας περιμένει το Σεπτέμβριο στο Μιλάνο

H Supersalone στο Μιλάνο θα καλύψει το κενό που μας άφησε η αναβολή της κορυφαίας έκθεσης βιομηχανικού σχεδιασμού Salone Del Mobile την περασμένη άνοιξη. Η Supersalone υπόσχεται να είναι η επανεκκίνηση του design και θα είμαστε εκεί.

Ο επιμελητής της Salone Del Mobile και κορυφαίος αρχιτέκτονας, Stefano Boeri ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια του για μια ειδική εκδήλωση και εκδοχή του Salone Del Mobile που θα λάβει χώρα από τις 5-10 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Fiera Milano Rhoτου του Μιλάνο. Το Supersalone όπως θα λέγεται έχει σκοπό να αναθερμάνει το ενδιαφέρον όλων όσων αγαπούν το design μετά από πολλούς μήνες ιδιαίτερων συνθηκών και καταστάσεων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και της Covid-19.

Το όραμα του Stefano Boeri είναι οι εταιρίες, οι οίκοι, τα studio. Οι δημιουργοί να παρουσιάσουν τα έργα στους στο κοινό σε μια έκθεση. Δεν θα μοιάζει με ό, τι ξέραμε μέχρι τώρα για την Salone del Mobile.

Η έκθεση Salone Del Mobile, η οποία μεταφέρθηκε το φθινόπωρο λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, θα είναι για πρώτη φορά ανοιχτή και για το κοινό- όχι μόνο στους επαγγελματίες του design. “Πιστεύω ότι αυτός θα είναι ένας τρόπος να πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση και να δείξουμε ότι το Salone είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ότι η έκθεση είναι εδώ και ότι γενικά, είμαστε ακόμα δυνατοί, παρόντες και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες”, δήλωσε ο Stefano Boeri, στην συνέντευξη τύπου.

Κατά τη διάρκεια της, μάθαμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Φυσικά, η έκθεση δεν θα έχει την παραδοσιακή διάταξη. Τα έργα θα τοποθετηθούν -σχεδόν θα κρεμαστούν- σε παράλληλες επιφάνειες που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Andrea Caputo. Σκοπός της Supersalone είναι να αναθερμάνει τη σχέση του κοινού, των brand, των οίκων και των δημιουργών. Φτιάχνοντας ένα νέο σημείο επαφής, επικοινωνίας και εξέλιξης για το design. “Η Supersalone είναι το αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας και της δημιουργικότητας των εταιρειών. Των επαγγελματιών του design σε μια πολύ λεπτή στιγμή ανάκαμψης. Επανέναρξης της οικονομίας και του πολιτισμού “, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stefano Boeri. Φυσικά, όλα θα γίνουν υπακούοντας τις νέες συνθήκες. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών για να διατηρούνται οι αποστάσεις.

Παράλληλα, όλη η οργάνωση θα τηρεί όλους τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας. Για αυτό, και τα κλασικά εκθεσιακά περίπτερα θα αντικαθιστούν με αρθρωτούς τοίχους που θα εκτείνονται σε ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο για ασφαλή περιήγηση του κοινού. Πάνω σε αυτούς τους ομοιόμορφους και επαναχρησιμοποιούμενους τοίχους οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, τα οποία με τη βοήθεια των κωδικών QR, οι εμπορικοί επισκέπτες και οι καταναλωτές θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αντίστοιχους εκθέτες και εκθέματα. Ενώ, θα μπορούν και να τα αποκτήσουν.  Σημαντικό στοιχείο είναι ότι μέρος του κέρδους από τις αγορές θα δωρίζεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φυσικά, δε θα λείπουν οι γωνιές όπου ειδικοί, σχεδιαστές, επαγγελματίες. Κοινό θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με τους εκθέτες.  Επιπλέον, θα υπάρχουν πολλά “θεματικά περίπτερα” στις αίθουσες, που θα προσφέρουν διαλέξεις, συζητήσεις ή θεματικές εκθέσεις. Από την Supersalone δεν θα λείπουν ούτε οι συναυλίες και άλλες μικρές πινελιές ψυχαγωγίας.

Στη συνέντευξη τύπου δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το κόστος για τους εκθέτες. Δεν κοινοποιήθηκαν τα τέλη εισόδου για τους επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι.

Reset Password