Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Δωρεάν online σεμινάριο για τεχνικές ξυλείας

Αν είστε αρχιτέκτονας, μηχανικός και επαγγελματίας κτιρίων ή φοιτητής που ενδιαφέρεται για νέες τάσεις στον τομέα της ξυλείας και τα πλεονεκτήματά της, τότε το παρακάτω διαδικτυακό σεμινάριο σας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να το χάσετε.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου Ξύλινα Κτίρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον που θα λάβει χώρα στις 9 Ιουνίου θα παρουσιαστούν διάφορες τεχνολογίες κατασκευής ξυλείας με ιδιαίτερη έμφαση στο Cross-Laminated Timber  (CLT), όπως  λέγεται η σταυρωτή επικολλητή ξυλεία. Πρόκειται για ένα ξύλινο πάνελ που συνήθως αποτελείται από τρία, πέντε ή επτά στρώματα ξυλείας προσανατολισμένα σε ορθές γωνίες μεταξύ τους. Τα στρώματα έπειτα συγκολλούνται ώστε να σχηματίσουν δομικά πάνελ με εξαιρετική αντοχή, διαστασιακή σταθερότητα και ακαμψία. Τα πάνελ CLT επειδή θεωρούνται ανθεκτικά σε ισχυρές πιέσεις και συμπιέσεις, είναι ιδιαίτερα αποδοτική οικονομική λύση.

Στο σεμινάριο, θα γίνει ανάλυση δοκιμών πυρασφάλειας και σεισμικής αντοχής σε κτίρια ξυλείας και θα αναπτυχθεί σε βάθος η τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση της κατασκευής ξυλείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τέλος, θα παρουσιαστεί μία μελέτη περίπτωσης ενός υπάρχοντος έργου μαζικής ξυλείας από την πλευρά του κατασκευαστή.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι:

Σπύρος Μητσάκος εκπροσωπώντας την Rothoblaas
Δρ. Κωνσταντίνος Νινίκας ΕΔΙΠ, Ινστιτούτο Ξύλου, Επίπλου & Ξύλινης Συσκευασίας, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δρ. Γιώργος  Νταλός Καθηγητής, Ινστιτούτο Ξύλου, Επίπλου & Ξύλινης Συσκευασίας, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Steffen Uphoff εκπροσωπώντας την Rothoblaas
Χρύσης Πετούσης, Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΛ και πρόεδρος των Ξυλεμπόρων Κύπρου.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στις 9 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 19:30 μ.μ.

Την οργάνωση υπογράφουν το Ινστιτούτο Ξύλου, Επίπλου & Ξύλινης Συσκευασίας, η εταιρία Rothoblaas, το Τμήμα Δασολογίας και Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το σεμινάριο δεν έχει κόστος συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου και να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.

Reset Password