Ένα πλήρης οδηγός με προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ανακαλύψτε προϊόντα προτάσεις για την αρχιτεκτονική, το design και επικοινωνήστε με τις εταιρίες

Έπιπλα από μασίφ ξυλεία: Γιατί να τα προτιμήσετε

Μελετάμε την αξία του μασίφ επίπλου μέσα από την πορεία της Massif furniture, της εταιρείας που το δουλεύει από το 1950.

«Τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη». Αυτή η φράση συμπυκνώνει τα προτερήματα του μασίφ ξύλου και αποτελεί τη φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης Massif Furniture από το 1950 έως σήμερα.

Το ξύλο μασίφ είναι συμπαγές και κάθε κομμάτι του μοναδικό. Οι διαφορές στο χρώμα και τις υφές του οφείλονται στο μέρος του ξύλου από όπου κόβεται. Τα χαρακτηριστικά ενός μασίφ επίπλου είναι τα εξής:

Μασίφ ξύλο: Έπιπλο από φυσικό υλικό

Ακριβώς επειδή το μασίφ ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας στο χώρο που καλείται να «ντύσει». Ταυτόχρονα αποτελεί μια οικολογική επιλογή, εφόσον προέρχεται από πιστοποιημένη ξυλεία. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στα μασίφ έπιπλα Massif Furniture διαθέτει πιστοποιητικά FSC και PEFC που εγγυώνται ότι η υλοτόμηση σέβεται τις πράσινες πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης.

μασίφ έπιπλα
1. Τραπέζι, 2. Βιβλιοθήκη και 3. Μπουφές, όλα Massif Furniture, από μασίφ ξύλο και βαμμένα με χρώματα λαδιού.

Μασίφ έπιπλο: Ανθεκτικό και διαχρονικό

Το μασίφ έπιπλο είναι αρκετά σκληρό, ανθεκτικό και διαχρονικό, γι’ αυτό θεωρείται άφθαρτο. Το μόνο που απαιτείται είναι να ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας των ειδικών, ώστε το μασίφ ξύλο να διατηρείται αναλλοίωτο ως προς το χρώμα και τη ματ επιφάνειά του.

τραπέζι από μασίφ ξύλο
Τροχήλατο coffee table, από μασίφ ξύλο, Massif Furniture.
Ζεστασιά από μασίφ έπιπλα

Το μασίφ ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για μια κατοικία που αποπνέει θαλπωρή, ενώ συχνά είναι η πρώτη επιλογή σε χώρους ξενοδοχείων.

κρεβάτι από μασίφ ξύλο
Κρεβάτι από μασίφ ξύλο, Massif Furniture.
Μασίφ ξύλο από το 1950 έως σήμερα

Η εταιρεία Massif Furniture δουλεύει το μασίφ ξύλο και κατασκευάζει χειροποίητα έπιπλα ήδη από τη δεκαετία του 1950. Τότε, ο Γιώργος Κοντόπουλος δημιούργησε ένα μικρό, οικογενειακό τεχνικό εργαστήριο. Σε αυτό άρχισε να εξειδικεύεται στην παραγωγή επίπλων από μασίφ ξύλο, σε κλασικές γραμμές. Τη δεκαετία του 1980, ο γιος του Αλέξανδρος Κοντόπουλος, ανέλαβε τα ηνία στο εργαστήριο. Σεβάστηκε πλήρως τις παραδοσιακές τεχνικές στην παραγωγή μασίφ επίπλου αλλά τις εμπλούτισε.

Σήμερα, οι αδερφοί Κοντόπουλοι, Γιώργος και Γρήγορης, έχουν κάνει άνοιγμα σε καινούριες αγορές και έχουν υιοθετήσει νέες πρακτικές στην κατασκευή και τον σχεδιασμό μασίφ επίπλου. Ταυτόχρονα, ακολουθούν πράσινες πρακτικές ως προς την επιλογή των πρώτων υλών και τη χρήση πιστοποιημένης ξυλείας προερχόμενης από ελεγχόμενες υλοτομήσεις ξύλων.

Info: Massif Furniture

Reset Password